Whitmer-810x500.jpg

Katolíci vyčítajú guvernérke Whitmerovej video, na ktorom dáva Dorito, akoby to bolo sväté prijímanie

14
Kultúra smrti

Katolíci aj nekatolíci odsudzujú demokratickú guvernérku Gretchen Whitmerovú za to, že nahrala bizarné video, na ktorom kŕmi čipom Dorito feministickú influencerku, ktorá je na kolenách. Incident je vnímaný ako zosmiešňovanie rozdávania svätého prijímania počas omše. 

Spomenuté video, ktoré vo štvrtok na svojej stránke na Instagrame zdieľala pro-potratová filmárka Liz Plank, ostro kritizovali prominentné osobnosti a politické organizácie. 

“Nech si guvernérka Whitmerová predstavovala, že tu robí čokoľvek, bolo to zlé takmer na každej úrovni. Hanobením sviatostí si pravdepodobne nezíska katolíckych voličov … Ani žiadny iný voličský blok. Alebo existuje nejaký wiccanský kult Doritos, o ktorom’neviem?" ” povedal moderátor EWTN Raymond Arroyo na X 

Pripomienka pochybovačom – démoni existujú a NENÁVIDIA … nášho Pána v Najsvätejšej Eucharistii!" ” Michael Hichborn z Lepanto Institute odvolal. 

“Gretchen Whitmerová je len posledným príkladom hrubého protikatolíckeho fanatizmu, ktorý hnisá vo vnútri Demokratickej strany,” advokačná skupina CatholicVote stanovila 

Skupina odvtedy vyzvala Whitmerovú k verejnému ospravedlneniu. 

K kontroverzii sa vyjadrili aj politickí experti. 

“Ujasnime si, čo’sa v tomto videu deje. Guvernérka Michiganu Whitmerová predstiera, že dáva prijímanie ľavicovému podžupanovi na kolenách, pričom ako eucharistiu používa Dorito a na hlave má klobúk Harris-Walz. Chcú NULA katolíckych hlasov pre Harrisovú?" ”bývalý Trumpov poradca Tim Murtaugh poznamenalna X. 

“Michiganská guvernérka Gretchen Whitmerová podáva ľavicovému podcasterovi Dorito, akoby to’bola eucharistia, pričom má na hlave čiapku Kamala/Walz. Ale na ulici sa hovorí, že JD Vance je divný a že MAGA je kult,”Greg Price pozoroval 

“Ďalšie dekadentno-imperamentné správanie demokratov, tentoraz prostredníctvom guvernéra Nera z Michiganu,” konzervatívny komentátor Michael Knowles povedal. 

Plank privítal Whitmerovú na jej podcast s názvom “Chip Chat,” aby diskutovali o mužnosti a jej falošnom únose, ale predovšetkým aby si vypočuli jej neskrývanú podporu potratov. 

“Dobre, a vy máte dve dcéry. Keď sa vrátia domov a tie nechajú svoje [poháriky] ležať okolo, premýšľate niekedy o tom, že by ste išli po pôrode na potrat?" ” 

Na čo sa Whitmerová hystericky zasmiala. “No, predovšetkým … ďakujem, že ste to nadhodili, pretože’nič také neexistuje. Takže si myslím, že je naozaj dôležité, aby sme sa uistili, že ľudia chápu, že keď ľudia ako Donald Trump hovoria, že ‘potrat po narodení, ’ to jednoducho’v skutočnosti neexistuje.” 

Priateľka Fox New Tammy Bruce, lesbička, opätovne zdieľala príspevok športovej aktivistky Riley Gaines’ X, v ktorom Whitmerovú vyzývala, aby žartovala o potratoch. 

“Ja’ani nie som katolíčka a bola som znechutená. Tu sa smejú z ‘potratu po narodení’. Keď vám ľavica povie, kto sú, verte im,” povedala. 

Aj keď nie je technicky legálny, potrat po narodení, čo je iný výraz pre infanticídu, sa v niektorých štátoch USA vyskytuje. Dochádza k nej vtedy, keď dieťa prežije nepodarený pokus o potrat, ale potratár ho nechá zomrieť na následky zranení.

Demokrati vrátane bývalého prezidenta Baracka Obamu, ako aj Kamaly Harrisovej, bežne hlasovali proti návrhom zákonov, ktoré by zabezpečili, aby sa deťom, ktoré prežili potrat, dostalo lekárskej starostlivosti. Plánované rodičovstvo a ďalšie skupiny podporujúce potraty tiež ostro vystupujú proti takejto legislatíve. Bývalý demokratický guvernér Virgínie Ralph Northam neslávne povedal nahlas tichú časť, keď v roku 2020 priznal svoju podporu potratom po narodení dieťaťa. 

“Ak matka rodí, môžem vám presne povedať, čo by sa stalo. Dieťa by bolo porodené. Dieťatko by sa udržiavalo v pohodlí. Dieťa by sa resuscitovalo, ak by si to’matka a rodina želali, a potom by nasledovala diskusia medzi lekármi a matkou,” uviedol v rozhlasovej relácii.   

Ak bol guvernérom Minnesoty, demokrat Tim Walz tiež podnikol kroky, ktoré umožnili infanticídu. Ako podrobnev auguste uviedol The Dispatch’s Alex Dumas, Walz podpísal súhrnný zákon, ktorý zrušil väčšinu ochrany narodených detí v Minnesote’vrátane požiadaviek na ohlasovanie. Tento balík zákonov prepísal požiadavku “zachovať život a zdravie živonarodeného dieťaťa” na jednoduchú “starostlivosť o živonarodené dieťa.”  

“Dokumenty ministerstva zdravotníctva Minnesoty ukazujú, že v rokoch 2019 až 2022 sa počas potratov narodilo osem živých detí,” Dumas poznamenal 

Plank and others sa odhodlalina kritiku, ktorej sa jej a Whitmerovej dostalo. Doritos sú Kamala Harris’ obľúbeným “chipsovým” občerstvením, upozorňujú niektorí. Navyše, ľudia kŕmiaci iných je trendom na TikToku a ďalších platformách sociálnych médií. Po tretie, titulok pod videom na instagramovej stránke Plank’sa dotýka Harrisovej’ podpory zákona CHIPS, zákona, ktorý sa týka technologického priemyslu a výroby polovodičov v USA, tvrdenie, že Whitmerová a Plank len hrajú hru so slovami. 

Mnohí tomu však neveria, vrátane predstaviteľa Katolíckej ligy Billa Donahuea, ktorý vydal ostrú výčitku. 

“Niektorí apologéti dokonca tvrdia, že sa to robí na podporu zákona CHIPS, zákona, ktorý podporuje polovodičový priemysel. Je to lož a dá sa to ľahko vyvrátiť,”povedal. “Na sociálnych sieťach je skutočne veľa klipov, na ktorých sa ľudia kŕmia, ale nie je tam žiadna zmienka o zákone CHIPS, ani nejedia čipy. Typické video na Tik Toku zobrazuje jednu osobu sediacu pri stole, často v reštaurácii, ktorú kŕmi—zvyčajne vidličkou alebo lyžicou—priateľ. Nikto z nich nekľačí. Nikto z nich nedostáva jedlo na jazyk. To, čo Whitmer urobil, bolo zosmiešnenie svätého prijímania. Neexistuje žiadny priestor na to, aby mohla popierať zjavné veci.” 

Podľa nedávneho prieskumu verejnej mienky agentúry Pew Research katolíci uprednostňujú Donalda Trumpa 52 percent oproti Kamale Harrisovej’ 47 percent. Harrisová nedávno oznámila, že tento mesiac vynechá’Al Smith Dinner v New Yorku. Kardinál Timothy Dolan povedal, že je “dvojnásobne sklamaný” z tohto rozhodnutia. Obaja kandidáti by mali sťažené podmienky na získanie prezidentského úradu, ak sa im nepodarí presvedčiť michiganských voličov, aby ich podporili vo voľbách, ktoré sa uskutočnia 5. novembra budúceho roka.