GettyImages-506702296-e1696359516495-810x500.jpg

Floridskí katolíci organizujú ružencové zhromaždenia, aby porazili pro-potratový dodatok

17
Kultúra života

Floridskí katolíci sa zišli na ružencovom zhromaždení uprostred dvoch hurikánov, aby sa modlili za porážku pro-potratového dodatku. 

Dvaja floridskí kňazi, páter Jim Simko a páter John Hoang, sa 1. októbra odvážne postavili hurikánom Helene a Milton, aby viedli ružencové zhromaždenie v Bradentone na Floride za porážku pro-potratového dodatku, o ktorom sa bude hlasovať v novembri tohto roku.   

“Zdravas Mária’ povedané dobre, je silou, ktorá zaháňa diabla na útek,” povedala pre LifeSiteNews floridská katolíčka Cheryl Tatreauová a citovala svätého Ľudovíta de Montfort. 

“Modlitba ruženca nám pomáha vytvárať Božiu’zem a poskytuje nám zbraň, ktorá vyháňa démonov,” pokračovala. “Veríme, že vďaka všetkým modlitbám a ružencom náš Pán a Spasiteľ, Mária a všetci svätí stiahli vody zálivu, aby zastavili ďalší príliv skazy.”  

Míting, na čele ktorého stojí Konferencia katolíckych biskupov Floridy, Vote No on Florida a Florida Preborn Rescue odštartovali Mesiac rešpektovania života na Floride. Zišlo sa na ňom približne 40 zástancov života z rôznych vierovyznaní, vrátane niektorých, ktorí boli v minulosti za svoju činnosť v prospech života uväznení. Zástanci života držali v rukách transparenty s nápisom “Zastavte zabíjanie novorodencov. Hlasujte proti 4,” v súvislosti s navrhovaným dodatkom o potratoch.  

Tento rok v novembri sa bude na Floride hlasovať o dodatku č. 4, ktorý by v prípade schválenia zakotvil potraty ako “právo” v ústave štátu. Tento strašidelný dodatok financujú hlavní podporovatelia potratov, ako napríklad miliardár George Soros a organizácia Plánované rodičovstvo.   

Floridčania bojujú aj proti dodatku č. 3, ktorý by legalizoval marihuanu.

Tatreau varoval, že dodatok č. 4 by umožnil “interrupcie na požiadanie, a to aj po narodení; umožnil by ich vykonávať každému, kto sa nazýva ‘zdravotníckym pracovníkom’ a zrušil by súhlas rodičov.”  

Aj keď súčasné floridské zákony o interrupciách’nedosahujú skutočný pro-life postoj, pretože umožňujú zabíjanie nenarodených detí pred šiestym týždňom, v prípadoch znásilnenia alebo incestu a keď matka’;lekári a iní odborníci neustále potvrdzujú, že neexistujú situácie, v ktorých by bol potrat z lekárskeho hľadiska nevyhnutný; mnohí obyvatelia štátu sú naďalej odhodlaní zabrániť ďalšiemu rozširovaniu tejto nemorálnej praxe.    

“Zomknutí kresťania po celej Floride kričia: ‘Hlasujte proti 4’ s podporou katolíckeho guvernéra Rona DeSantisa; Konferencie katolíckych biskupov Floridy; Floridských voličov proti extrémizmu; Keep Florida Pro Life; Do No Harm Florida; Life First PC; a Florida Freedom Fund,” uviedol Tatreau.  

“Katolícke cirkvi a kňazi sú na čele tejto kampane napriek tomu, že mnohé cirkvi a ich členovia sa odmietajú angažovať, pretože to považujú za ‘politické,'” dodala.  

Aj keď sa niektorí odmietajú dotknúť “politickej” témy, Tatreauová prezradila, že ďalšie ružencové zhromaždenie sa plánuje na 28. októbra, keďže hurikán Milton “sfúkol” zhromaždenie plánované na 7. októbra.