Image-6-810x500.jpg

Harrison Butker zakladá PAC s cieľom "obnoviť tradičné hodnoty" a povzbudiť kresťanov, aby v novembri išli voliť

7
Kultúra života

Tradičný katolícky kopáč NFL Harrison Butker oznámil, že zakladá politický akčný výbor (PAC), ktorý má povzbudiť kresťanov, aby volili a “obnovili tradičné hodnoty, ktoré urobili túto krajinu veľkou.”  

Začiatkom tohto mesiaca Butker, ktorý hrá za tím Kansas City Chiefs v Missouri, podporil senátora za Missouri Josha Hawleyho z GOP v jeho opätovných voľbách. Všeobecne sa očakáva, že Hawley bude plávať do ďalšieho 6-ročného funkčného obdobia. 

Butker sa tento mesiac objavil na troch predvolebných mítingoch s Hawleym a dokonca sa po jeho boku objavil v televízii Fox News, kde moderátorke Laure Ingrahamovej povedal, že je podporuje Donalda Trumpa za prezidenta, pretože je “najviac pro-life” kandidujúci kandidát.  

Butker minulý týždeň na X oznámil, že zakladá UPRIGHT, PAC, ktorého cieľom je zabezpečiť, aby v novembri tohto roku bolo počuť hlasy kresťanov. 

UPRIGHT’na webovej stránke uvádza, “že sme’každý deň svedkami útokov na naše hodnoty. V našich školách, v médiách a dokonca aj zo strany našej vlastnej vlády. Máme však šancu bojovať a získať späť tradičné hodnoty, ktoré urobili túto krajinu veľkou. Preto’bol založený PAC UPRIGHT.” 

The Kansas City Star informuje, že UPRIGHT bol založený 23. septembra s pomocou republikánsky orientovanej politickej konzultačnej firmy. 

Butker sa napriek tlaku médií naďalej verejne hlásil k svojej zbožnej katolíckej viere.  

“Snažil som sa hovoriť … za toľko žien, ktoré zasvätili svoj život tomu, aby boli ženami v domácnosti, aby boli tými, ktoré vychovávajú deti. Je to’krásna úloha, ale nie je to’úloha, ktorá by sa mala znižovať,” povedal Butker Ingrahamovej, keď sa ho pýtala na jeho promočný prejav na Benediktínskej univerzite v lete tohto roku.  

Butker si nie je vedomý Trumpovho’meniaceho sa postoja k potratom. V auguste, po tom, ako bývalý prezident povedal, že jeho administratíva bude “skvelá pre ženy a ich [takzvané] reprodukčné práva,” Butker vydal príspevok na X poznamenal, že “žiadna strana ani kandidát nie sú dokonalí.”Uviedol tiež citát otca Chada Rippergera o hlasovaní za “menšie zlo.” 

Dvadsaťdeväťročný Butker má s manželkou Isabellou tri deti. Nedávno sa stal najvyššie platenýmkopávačom na bránku v histórii ligy, keď predĺžil zmluvu o štyri roky na 25,6 milióna dolárov. V siedmich profesionálnych sezónach je jeho 88,9-percentná úspešnosť presnosti druhá najvyššia spomedzi aktívnych hráčov. Tím Chiefs má momentálne skóre 5:0 a je na čele divízie AFC West. Majiteľa klubu Clarka Hunta sa nedávno pýtali na Butkerovo obhajovanie. Ten povedal, že ho “vôbec netrápi, keď naši hráči využívajú svoju platformu na to, aby sa pokúsili zmeniť to, v čo veria.”