Dolan-810x500.png

Hostitelia relácie "The View" sa zamerali na kardinála Dolana a ospravedlnili sa, že Harris vynechal večeru Al Smitha

0
Kultúra smrti

Korporátne médiá kryjú Kamalu Harrisovú, odkedy sa minulý týždeň rozhodla vynechať večeru Al Smitha.

Miesto toho, aby sa Harrisová osobne zúčastnila na podujatí, ako to urobil Donald Trump, poslala nevtipné video, ktoré vopred nahrala s herečkou zo Saturday Night Live, ktorá hrala postavu, ktorú pred viac ako 20 rokmi trochu znázornila.

Jej kampaň’chybným výpočtom, že namiesto New Yorku bude vo Wisconsine, spôsobila potenciálne kritické škody jej už aj tak na životnej úrovni postavenej kandidatúre na Biely dom - aspoň tak sa dá ľahko usúdiť na základe toho, ako sa Harrisovej náhradníci v tlači správali v dňoch po večeri.

Feministky z The View sa pokúsili zastaviť krvácanie nie tým, že by zaútočili na Trumpa alebo na moderátora večere Jima Gaffigana, liberálneho katolíka, ktorý Harrisovú pranieroval viac ako bývalého prezidenta. Skôr sa pustili do kardinála Timothyho Dolana, arcibiskupa New Yorku.

Ako reportoval Media Research Center, v piatok minulý týždeň moderátori relácie’nasmerovali svoj hnev nad Harrisovým’ prepadákom a využili ho ako príležitosť vyložiť si na katolícku cirkev, čo Harrisovu’ chybu len prehĺbi.

“Je toto podujatie katolíckej cirkvi normalizáciou človeka, ktorý’už porušil 11 z 10 prikázaní? Čo si myslíte?" sťažovala sa smrteľne nahnevaná Joy Behar, presvedčená zástankyňa potratov.

“Nemôžete mať na pódiu zločinca, klamára, sériového podvodníka,"”reptala účastníčka diskusie Sunny Hostin, ktorá sa sama považuje za katolíčku. “(Trump) stojí proti všetkému, … čomu katolík verí a čo je mu drahé.”

Pridali sa aj ďalšie dámy.

Katolícka charita “pomáha imigrantom. Takže to, že tam sedí Donald Trump a my sa tvárime, že je to nejaký, akože, bezúhonný občan, to považujem za dosť urážlivé,” vyhlásila Ana Navarro, ďalšia katolíčka, ktorá sa sama označuje za republikánku a v televízii hrá republikánku.

Panelistka Alyssa Farah Griffin ohromujúco vyhlásila, že je “lepšie” pre Harrisovú byť na predvolebnej ceste, než sa zúčastniť večere, ktorá vyvolala rekordných 10 miliónov dolárov pre nemocnice a deti v núdzi.

Na záver večera Dolan nápadne nespomenul Harrisovo’ meno.

“Vďaka, Bože a Otče nás všetkých … Vďaka Jim Gaffigan.  Vďaka prezident a pani Trumpová. Vďaka všetkým, ktorí nám venovali večer a štedrý šek,” povedal.


Dolan’ovo sklamanie bolo pochopiteľné a vopred telegrafované.

“Neviem, kto’jej radí, ale ona’nedostáva dobré rady,” povedal said vo svojom podcaste minulý mesiac. “Sme’nahnevaní, že’neprišla.”

Noc nakoniec patrila Trumpovi, ktorý ju naplno využil, keď Harrisovú’rozhodnutie opäť uraziť katolíkov“označil za veľmi neúctivé.”

Ak bude Harrisovú’prenasledovať jej neprítomnosť a chabé ospravedlňovanie zo strany médií’sa ešte uvidí. Naozaj katolíci volia niekoho na základe toho, či sa zúčastnil alebo nezúčastnil’na večeri Al Smitha? Ja určite nie. Na druhej strane, vzhľadom na to, že Harrisová’ má už takú dlhú protikatolícku minulosť, jej rozhodnutie vynechať toto podujatie by malo katolíckych voličov prebudiť, aby si uvedomili, že ak sa stane budúcou prezidentkou, nedajbože urobí to isté.