Screen-Shot-2024-10-22-at-1.18.30-PM-810x500.png

Obhajcovia života dokončili 5000 míľ dlhý štafetový beh, ktorý tvorí masívny kríž cez Spojené štáty

7
Kultúra života

Pro-liferi ukončili najväčšie svetové podujatie v tvare kríža, keď vytvorili masívnu štafetu v tvare kríža, keď prešli a prebehli viac ako 5 000 míľ naprieč Amerikou.

Dňa 19. októbra LIFE Runners oslávili ukončenie štafetového behu A-Cross America 2024 so študentmi Benedictine College, ktorí vbehli do Roe Parku v Kansase, kde ich čakali kolegovia pro-liferi a špeciálna návšteva miestneho arcibiskupa Josepha Naumanna.

“Bolo to skutočne veľké povzbudivé verejné svedectvo, ktoré ovplyvnilo srdcia a mysle v prospech záchrany životov s posolstvom ‘REMEMBER The Unborn’, ” povedal pre LifeSiteNews zakladateľ LIFE Runners Patrick Castle.

Studenti Benediktínskej univerzity prechádzajú cieľovou čiarou

“V takejto dobe, keď spoločnosť podporuje lož, že potrat je riešením, musíme ľudí povzbudiť, aby si vybrali život a pomôcť im nájsť skutočné riešenia,” pokračoval.

Štafeta za život začalav septembri v štyroch kútoch Spojených štátov vrátane Kalifornie, New Yorku, Texasu a Severnej Dakoty. Štafeta prekonáva 5 183 míľ alebo 12 miliónov krokov, čo z nej robí najdlhšie trvajúce pro-life podujatie na svete.

“Veľká podpora našich 27 biskupov LIFE Runners nás tak povzbudila, že traja z nich sa mohli zúčastniť na štarte alebo na podujatí v cieli: Arcibiskup Naumann, arcibiskup Cordileone a biskup Folda,” Castle prezradil: “Náš národný kaplán, biskup Paprocki, bežal niektoré úseky štafety.”

Pro-liferi cestovali naprieč Amerikou, nosili tričká “Pamätaj na nenarodené deti” a zdieľali pro-life posolstvo radosti a nádeje všetkým, ktorých cestou stretli. Štafeta prešla siedmimi z desiatich štátov, v ktorých sú v tomto volebnom období na hlasovacích lístkoch návrhy ústavných dodatkov podporujúcich potraty.

“Náš tím ‘Všetci v Kristovi za život!’ bol vítaným povzbudením pre tých, ktorí bojujú proti kultúre smrti,” povedal Castle.

Jich cesta viedla aj okolo niekoľkých zariadení plánovaného rodičovstva, kde sa zástancovia života zastavili, aby sa pomodlili za všetkých, ktorým potrat ublížil.

V Omahe bežci LIFE Runners prešli okolo LifeSiteNews’ masívneho 14 metrov vysokého a 48 metrov širokého billboardu “Kristus je kráľ”, ktorý je viditeľný z miestneho plánovaného rodičovstva.

“Pri príchode do Plánovaného rodičovstva je tento povzbudzujúci billboard záchranou života pre matky, ktoré sa chystajú na potrat,” povedal Castle. “Pre tých, ktorí odchádzajú zo stretnutia na potrat, je tento billboard záchranou duše, pretože im pripomína, že Kristus odpúšťa a vykupuje.”

Štafetu sponzorovali: Arcidiecéza San Francisco, Avera Health, Benedictine College, Bott Radio, Cemcast, Choose Life Marketing, DDI Media, Diecéza Fargo, EWTN, LifeSiteNews, Midwest Advertising, Scheels, Straub Construction, Thomas More Society a Veronica’s Journey.

Záverečné zhromaždenie, ktoré sa konalo v Overland Parku v Kansase, pokrývali dve kansaské televízne spravodajské stanice, LifeSite’vlastný John-Henry Westen a Bott Radio. Castle sa tiež poďakoval prezidentovi Benedictine College Stephenovi Minnisovi “ktorý už mnoho rokov podporuje našu apoštolskú činnosť na Benedictine College.”

Rallye oslávila záver ďalšej úspešnej štafety požehnaním od arcibiskupa Naumanna po tom, čo študenti Benedictine College dokončili posledný úsek cesty.

Spoluzakladateľ LifeSite John-Henry Westen s arcibiskupom Naumannom po tom, čo študenti Benediktínskeho kolégia dokončili poslednú etapu cesty

“Ďakujeme vám, bežci LIFE Runners, že si zachovávate vieru a bojujete dobrý boj zvyšovaním povedomia o posvätnosti ľudského života,” povedal arcibiskup. “Prosím, podporte A-Cross America Relay for Pro-Life a zapojte sa do pretekov na záchranu mamičiek a detí pred dravým potratovým priemyslom.”

“Život zvíťazí!"” vyhlásil.