Shutterstock_2270821235-810x500.jpg

Ben Carson dokonale reagoval na Kamalu Harrisovú, ktorá sa vysmievala študentom, ktorí povedali "Kristus je kráľ

20
Kultúra života

Pomôžte ohlasovať Kristovo kráľovstvo v Chicagu: Ben Carson si vzal na mušku demokratku Kamalu Harrisovú za to, že verejne zosmiešnila dvoch vysokoškolákov, ktorí hlásali: “Kristus je kráľ!” a “Ježiš je Pán” na nedávnom predvolebnom zhromaždení.  

“Máme tu niekoho, kto’kandiduje na prezidenta, kto nedávno v dave, keď niekto povedal ‘Ježiš Kristus je Pán’, povedal, že ‘ste v nesprávnom dave,’” poznamenal dr. Carson na stretnutí lídrov viery 11. hodina v Concorde v Severnej Karolíne.   

“Zamyslite sa nad tým,” vyzval Carson. “V Matúšovom evanjeliu 12, 34 sa píše: ‘Z hojnosti srdca hovoria ústa.’”  

“Nemala’čas premýšľať o tom, čo povie,” povedal. “Povedala, čo’má v srdci.” 

“Takže možno ona’je tá, ktorá’tam nepatrí,” navrhol. “Možno práve o tom’by sme mali premýšľať.”  

“Tieto voľby nie sú o demokratoch a republikánoch,”vyhlásil Carson na začiatku svojho vystúpenia. “Tieto voľby sú o tom, či sme sekulárny národ, alebo sme jeden národ pod Bohom.”  

Poznamenajúc, že Benjamin Franklin kedysi varoval, že náš nový národ bol založený ako “Republika  ak si ju dokážete udržať,” Carson povedal: “Udržali sme si ju 240 rokov, ale práve teraz sme tak blízko k tomu, aby sme ju stratili, ako sme ešte nikdy v žiadnom období neboli.”   

“Máme ministerstvo spravodlivosti, ktoré’vládnuca strana využíva na prenasledovanie a stíhanie svojich politických oponentov, čo by ste očakávali v Rusku, Číne alebo v banánovej republike, ktorá sa bezočivo vyskytuje priamo v našej krajine,” povedal.   

Carson upozornil, že sily, ktoré sú proti bývalému prezidentovi Donaldovi Trumpovi,  urobia všetko, aby ho zastavili. Zatiaľ’vyskúšali všetko.”  

“Ale tu’je vec,” povedal, “ako sa píše v 8. kapitole Listu Rimanom: ‘Ak je Boh za vás, kto môže byť proti vám?’” 

“Náš národ sa zo skupinky otrhancov z domobrany dostal na vrchol sveta, pretože sme boli ľuďmi viery,” povedal Carson, “a sú ľudia, ktorí sa nás snažia prinútiť, aby sme sa toho vzdali.”   

“V posledných voľbách dvadsať miliónov evanjelických kresťanov nešlo voliť a väčšinu tesných volieb v rozhodujúcich štátoch rozhodli [len] tisíce hlasov, nie milióny hlasov,” vysvetlil Carson. “Zamyslite sa nad silou, ktorá existuje v ľuďoch, ktorí veria v Boha. Nemusíme byť obeťami, nemusíme sa sťažovať. Môžeme absolútne ovplyvniť smerovanie nášho národa, ale musíme sa do toho zapojiť.”  

“Je veľa kresťanov, ktorí hovoria: ‘Obe strany sú skorumpované a ja sa nechcem zapojiť do skorumpovaného systému; nechcem si vyberať medzi ‘menším zlom,’” povedal.  

Sála potom prepukla v súhlasné výkriky, keď Carson vyhlásil: “No, pokiaľ na volebnom lístku nie je Ježiš Kristus, vždy si’vyberáte medzi ‘menším zlom.’”  

Pomôžte ohlasovať Kristovo kráľovstvo v Chicagu: Fond na podporu života