Cirkevný právnik proti rýchlemu krstu utečencov

1,517
Kultúra života

Na konferencii cirkevných právnikov vyzval cirkevný právnik Ludger Müller farnosti, aby dodržiavali platné smernice pre prípady dospelých žiadateľov o krst, pri ktorých sa štandardne vyžaduje istá príprava 

Viedenský katolícky cirkevný právnik Ludger Müller varoval pred prenáhleným krstom nekresťanských utečencov. To by mohlo živiť „podozrenie zdanlivých konverzií“, s ktorými by mohli čakatelia na azyl ľahšie dostať povolenie k pobytu, ako povedal Müller v stredu v Berlíne.

Na konferencii cirkevných právnikov vyzval farnosti, aby dodržiavali smernice platiace pre takéto prípady. Biskupská konferencia Rakúska má napríklad jednoročnú prípravu katechumenov na krst.

Müller súčasne označil za ťažké zostaviť pravidlá hodnotenia nábožensky motivovaného krstu. Dôležité je, aby sa toto želanie „nejaký čas osvedčilo“.

Cirkevný právnik prednášal na konferencii na Katolíckej akadémii na tému „Náboženská rôznorodosť – výzvy pre štát“. Müller je profesorom cirkevného práva na Katolíckej teologickej fakulte Viedenskej univerzity. Okrem toho je poradcom Pápežskej rady pre výklad textov zákona.