Stovky ľudí vo večnom meste pozdvihli hlas za nenarodených v pochode za život

4,140
Kultúra života

Rím, 25. mája, 2011 (LifeSiteNews.com) - Stovky účastníkov pokojne sa modliacich ruženec a svedčiacich o dôstojnosti nenarodeného života, minulý týždeň prechádzali ulicami Ríma počas druhého ročníka talianskeho pochodu za život.

Pochod za život 2011 (Marcia per la Vita 2011) sa konal 22. mája. Sledoval trasu z námestia svätého Petra až k Senátu Talianskeho parlamentu, na protest proti zabíjaniu nenarodených detí, legalizovanému zákonodarcami pred 33 rokmi.

Pápež Benedikt XVI. v deň pochodu srdečne pozdravil členov pro-life hnutia.

„Drahí priatelia,oceňujem vašu mimoriadnu snahu pomáhať ženám prežívajúcim zložité tehotenstvo, snúbencom a manželom túžiacim po zodpovednom odovzdávaní života,“ povedal poslucháčom pápež počas svojho nedeľného príhovoru po pravidelnej modlitbe vo Veľkonočnom období, Raduj sa nebies kráľovná. „Týmto hmatateľne podporujete kultúru života.“

„Tiež prosím nášho Pána, aby vďaka vášmu prínosu, bolo ,áno pre život‘ dôvodom pre jednotu v Taliansku a v úplne každej krajine po celom svete.“

Mnohí účastníci pochodu sa noc predtým zúčastnili púte do svätyne Matky Božej lásky, kde zasvätili svoje úsilia Panne Márii.

Čelní predstavitelia, vrátane Carla Casiniho z Movimento per la Vita, Maria Pirovaniho, organizátora Pochodu a Marie Cabaud Meaneyovej z americkej Heartbeat International, predniesli svoje postrehy. Dav si vypočul aj citáty blahoslaveného pápeža Jána Pavla II., ktorý nazval pro-life hnutie „svätou záležitosťou.“

Talianska katolícka pro-life organizácia Centro Culturale Lepanto poznamenáva, že pochodujúci v Ríme boli inšpirovaní podobnými demonštráciami v iných krajinách, hlavne v USA a nedávno v Belgicku.

„Bola to výzva aj pre Rím, aby sa týmto Pochodom vo svojom historickom centre, konečne pripojil k protestu v iných hlavných mestách po celom svete, aby bolo raz a navždy ukončené takéto vraždenie nevinných,“ napísala organizácia Centro Culturale Lepanto.