Obama vyhlásil jún za mesiac homosexuálov

4,260
Kultúra smrti

WASHINGTON, D.C., 2. jún 2011 (LifeSiteNews.com) – Už tretí rok po sebe vyhlásil prezident USA Barack Obama jún za mesiac oslavy homosexuálov.

"Každá jedna generácia Američanov posunula náš národ o krok bližšie k naplneniu sľubu rovnosti.  Ako čas plynul, naše úspechy v presadzovaní práva LGBT nám pripomenuli, že história je na nšej strane a že úsilie Američanov o dosiahnutie slobody a spravodlivosti pre všetkých  nikdy neskončí," napísal Obama, ktorý vyhlásil jún za mesiac lesbičiek, gayov, bisexuálov a ľudí po zmene pohlavia.

Obamovo prvé vyhlásenie "mesiaca homosexuálov" sa konalo v júni 2009 a zároveň podčiarklo 40. výročie nepokojov v Stonewall-e. Korene homosexuálneho hnutia siahajú do roku 1969 do newyorského baru Stonewall, kde sa práve v júni skupina homosexuálov vzbúrila proti policajnej razii.

V tohtoročnom vyhlásení Obama poukázal na jún 2011 ako na 30. výročie objavenia epidémie vírusu HIV, ktoré má na komunitu LGBT hlboký vplyv.

Prezident tiež spomenul odmietnutie politiky americkej armády "Nepýtaj sa, nehovor". 

Dodal, že jeho administratíva zrealizovala zákon o prevencii nenávisti zločinov ako spomienku na zavraždených Mathewa Sheparda a Jamesa Byrda, Jr. a spolu s pedagógmi pracovali na zastavení šikany proti mladistvým homosexuálom. Obama taktiež vyhlásil, že jeho administratíva pozostáva z „vysoko kvalifikovaných ľudí otvorených pre LGBT, vhodných na výkonnú a súdnu pozíciu." Zaviazala sa k prísľubu, aby sa USA stali svetovým lídrom „ v boji proti deštruktívnym zákonom voči LGBT osobám a pokusom vylúčiť organizácie LGBT z plnej účasti v medzinárodnom systéme."

Na rozdiel od minuloročného vyhlásenia "LGBT mesiaca" Obama nespomenul zrušenie aktu ochrany manželstva z roku 1996 ako administratívnu prioritu.

Prezident zopakoval LGBT komunite: „ História je na našej strane". Dosiahnuť práva pre homosexuálov je súčasťou amerického úsilia za slobodu a spravodlivosť pre všetkých.