Mexickí socialisti plánujú celonárodnú dekriminalizáciu potratov

3,448
Kultúra smrti

MEXICO CITY, 11. marec 2011 (LifeSiteNews.com) - Zástupcovia Socialistickej strany Mexického senátu odhalili verejnosti plány zaviesť nový dodatok k ústave, ktorý by mal povýšiť zabíjanie nenarodených detí na "právo" matky. Informovala o tom mexická tlač.

Carlos Navarrete Ruiz prednedávnom adresoval svoje slová publiku zloženého z čisto ženských politických aktivistiek. Zdôraznil, že on sám podporuje návrh na legalizovanie potratov, ako to nedávno prezentovala aj jeho kolegyňa, federálna sudkyňa Diana Bernalová.

"Diana Bernalová vypracovala návrh, ktorý bol zo strany prítomných žien vrelo prijatý a tak zostávam aj naďalej verný podpore ústavnej iniciatívy v senáte našej republiky."

 S odvolaním sa na potrat ako na "rozhodnutie o (niečom) tele" Navarrete povedal obecenstvu: "Súcitím so ženami, ktoré uväznili za rozhodovanie o vlastnom tele. Takéto správanie je neprijateľné."

Okrem toho Navarrete ostro kritizoval odstupujúcu líderku Strany demokratickej revolúcie, Beatriz Paredesovú, ktorá podľa neho nezastávala potrat v dostatočnej miere. Hoci Paradesová vyhlásila, že za podporou potratu stojí, nedokázala zabrániť ostatným členom strany, aby nehlasovali proti nemu.
 

Navarrete sľúbil ostrý zásah aj proti Lorenzovi Lavariegovi, ktorý je primátorom mesta Huatulco v štáte Oaxaca, pretože stanovil prísnejšie pravidlá skromnosti odevu svojich zamestnankýň, vrátane zrušenia minisukní a hlbokých výstrihov.

Navarrete tiež neskrýva svoje ambície stať sa primátorom Mexico City a nahradiť tak súčasného Marcela Ebrarda, ktorý predsedal legalizácii potratov dotovaných vládou.