Screenshot-2024-04-24-at-2.09.22-PM-1-e1714127020779-810x500.png

Skupina za život znížila hodnotenie predsedu katolíckej školskej rady v Toronte za "zradu učenia Cirkvi

13
Kultúra života
  • Pro-life kampaň degradovala predsedníčku TCDSB Nancy Crawfordovú za hlasovanie proti pro-life návrhu.
  • Crawfordová bola degradovaná na červenú hodnotu za zradu katolíckeho učenia a hnutia za život.
  • TCDSB hlasovala proti vyveseniu pro-life vlajok na školách, podporila v minulosti vlajky hrdosti.
  • Voliči majú vylúčiť neverných správcov v nasledujúcich voľbách a podporiť pro-life hodnoty.

Kampaň Life Coalition výrazne znížila hodnotenie pro-life predsedníčke Toronto Catholic District School Board (TCDSB) Nancy Crawfordovej po tom, ako spolu s radou v utorok hlasovala v pomere 8:2 za zastavenie pro-life návrhu správcu Michaela Del Grandeho, podľa ktorého by v máji na katolíckych školách viali pro-life vlajky a študenti by sa učili o pro-life v ten istý deň, ako sa koná Kanadský pochod za život.    

“Výsledkom tohto hanebného hlasovania je, že Nancy Crawfordová, ktorej sme’dali zelenú a podporili ju vo viacerých voľbách do školskej rady, bude teraz, žiaľ, degradovaná na červenú, ” povedal pre LifeSiteNews riaditeľ politických operácií Campaign Life Coalition (CLC) Jack Fonseca. 

“Už ju nemožno podporiť pre jej zradu učenia Cirkvi, zraniteľných detí v maternici a hnutia za život.” 

Prehliadnite si webovú stránku CLC’teraz ukazuje Crawfordovej’hodnotenie “červené svetlo”.  

“Dňa 23. apríla 2024 správca Crawford hlasoval proti silnému a potenciálne kultúru meniacemu návrhu o práve na život, ktorý by vyžadoval, aby školy počas celého mája vyvesovali medzinárodnú pro-life vlajku, povzbudzoval učiteľov a študentov k účasti na Národnom pochode za život a nariadil, aby študenti absolvovali celodennú pro-life výučbu, v rámci ktorej by sa študoval katechizmus, Sväté písmo a iné cirkevné spisy,” poznamenáva CLC.  

“Crawfordová mala predtým zelenú a so zármutkom sme boli nútení znížiť jej hodnotenie.” 

Crawfordová stabilne hlasovala v prospech rodiny a života, vrátane hlasovania proti návrhu na vyhlásenie júna za mesiac hrdosti homosexuálov, a to každoročne. Hlasovala aj proti tomu, aby na sídle TCDSB zaviala “vlajka hrdosti”.  

Včera LifeSiteNews informoval, že TCDSB hlasovala proti návrhu správcu Michaela Del Grande’za život, čo znamená, že na školách nebudú vyvesené vlajky za život. Tá istá správna rada však v roku 2021 hlasovalazavyvesenie vlajok hrdosti na školách.   

K hlasovaniu proti pro-life návrhu spoločnosti Del Grande’došlo počas riadneho zasadnutia správnej rady, na ktorom sa zišli priaznivci jeho návrhu.  

Del Grande, ktorý je správcom za Scarborough – Agincourt, po zasadnutí povedal pre LifeSiteNews, že “[a]k to sledoval každý, kto mohol vidieť nezrovnalosti medzi mojimi a ich bodmi.”   

CLC vyčíta ďalšiemu správcovi, že sa nedostavil na hlasovanie  

Fonseca pre LifeSiteNews povedal, že CLC je sklamaná aj zo správkyne Teresy Lubinski, ktorá podľa neho “v minulosti vždy platila za silnú pro-liferku.” 

Poznamenal, že je “hanebné”, že sa “nedostavila podporiť tento návrh, keď jej hlas a hlasovanie boli tak veľmi potrebné.” 

“Vedela, aký dôležitý je tento návrh na vztýčenie pro-life vlajky a poverenie celodenného vyučovania v triede návrh a mala pohnúť nebom a zemou, aby bola prítomná a aby sa s ňou počítalo,” povedal Fonseca. 

Fonseca povedal, že “ôsmich neverných správcov, ktorí hlasovali proti návrhu o práve na život”, musia voliči v nasledujúcich komunálnych voľbách, ktoré sa budú konať v roku 2026, vylúčiť.  

“Toronťania sa musia zmobilizovať už teraz, aby zabezpečili ich porážku v komunálnych voľbách v roku 2026, ktoré budú skôr, ako si myslíte.  Šíriť informácie o tom, čo povedali a ako hlasovali,&#rdquo; povedal.  

Lubinský má v čase písania tohto článku stále “zelenú” hodnotenieod CLC.  

Počas zasadnutia správnej rady bolo podpredsedom Markusom de Domenico’oznámené podanie návrhu s názvom “Podpora vzdelávania študentov o ‘posvätnosti života,’” ktorý sa tvári ako pro-life návrh, ale bol predložený po On – a ďalší dvaja správcovia – vystúpili verejne proti návrhu Del Grande’vlajky, bol predložený správnej rade. 

O tomto návrhu sa na utorkovom zasadnutí nemalo hlasovať, avšak správna rada sa rozhodla “upustiť od rokovacieho poriadku”, v ktorom sa uvádza, že o oznámení návrhu sa má diskutovať a hlasovať. Po chvíľke hlasovania sa o návrhu de Domenica’hlasovalo. Del Grande a dvaja ďalší boli proti tomu, aby sa o návrhu mohlo hlasovať.  

Ak sa zdá, že samotný návrh podporuje katolícke učenie, a preto sa proti nemu nedá namietať, Fonseca upozornil LifeSiteNews, že de Domenicova nedávna opozícia voči Del Grandeho pro-life návrhu vlajky naznačuje, že v hre je iný cieľ. 

Fonseca pre LifeSiteNews uviedol, že podľa jeho názoru je celým cieľom de Domenicovho návrhu “podkopať a sabotovať konkrétne Del Grandeho pro-life vlajkový návrh a v širšom zmysle podkopať Národný pochod za život a pro-life hnutie.”  

Ako informoval portál LifeSiteNews minulý týždeň, traja správcovia TCDSB Kevin Morrison, Maria Rizzo a podpredseda správnej rady Markus de Domenico, všetci sa pred hlasovaním vyjadrili pre staršie médiá, v ktorých vyjadrili svoj nesúhlas s Del Grande’katolíckym návrhom.   

Hlasovanie proti pro-life návrhu sa zdá byť súčasťou trendu TCDSB nepropagovať katolícku vieru, alebo dokonca propagovať myšlienky, ktoré sú s vierou v rozpore.

Napr. začiatkom tohto roka TCDSB odporúčala svojim zamestnancom pozrieť si pro-LGBT hru o dievčatku, ktoré si myslí, že je chlapec, čím jasne propagovala transgender ideológiu, priamo odporujúcu nemennému morálnemu učeniu Cirkvi’o nemennosti pohlavia. 

Ak ide o Del Grandeho, po jeho zrušení pre vystupovanie proti LGBT agende čelí pokračujúcim právnym sporom. Bol súdený pred tribunálom Ontario College of Teachers (OCT) za to, že namietal proti doplneniu transgenderovej ideológie do pravidiel Toronto Catholic District School Board’a za obhajobu učenia Katolíckej cirkvi, že potraty sú morálne nesprávne. 

CLC požiadala Kanaďanov, ktorí chcú vyjadriť svoju vďačnosť Mikeovi, aby ju prejavili darom na jeho fond právnej ochrany.  

Aby ste s úctou vyjadrili svoj názor na Del Grande’pro-life návrh a hlasovanie proti nemu, kontaktujte:  

TCDSB Trustees   

Joseph Martino
Okrsok 1: Etobicoke
Tel: 416-512-3401
E-mail:

Martinico Martino, PhD: [email protected] 

Markus de Domenico (podpredseda)
Okrsok 2: Etobicoke
Tel: 416-512-3402
E-mail: Dico Picko, PhD: [email protected] 

Ida Li Preti
Okrsok 3: North York
Tel: 416-512-3403
E-mail: Mgr: [email protected] 

Teresa Lubinski
Okrsok 4: Parkdale-High Park, Etobicoke-Lakeshore
Tel: 416-512-3404
E-mail: Ľubomír Beblavý, PhD: [email protected] 

Maria Rizzo
Okrsok 5: North York
Tel: 416-512-3405
E-mail: Rizzzo Rizzzo, PhD: [email protected] 

Frank D’Amico, CD
Okrsok 6: York
Tel: 416-512-3406
[email protected] 

Michael Del Grande
Okrsok 7: Scarborough-Agincourt
Tel: 416-512-3407
E-mail: [email]: [email protected] 

Garry Tanuan
Okrsok 8: Scarborough
Tel: 416-512-3408
E-mail: Mgr: [email protected] 

Kevin Morrison
Okrsok 9: Toronto
Tel: 416-512-3409
[email protected] 

Daniel Di Giorgio
Okrsok 10: Toronto
Tel: 416-512-3410
E-mail: [email protected] [email protected] 

Angela Kennedy
Okrsok 11: East York, Toronto
Tel: 416-512-3411
E-mail: Mgr:[email protected] 

Nancy Crawford (predsedníčka)
Okrsok 12: Scarborough
Tel: 416-512-3412
E-mail: Crawford, PhD: [email protected] 

Arcibiskup František Leo   

Telefón: (416) 934-0606   

Email:[email protected]