Abby Johnsonová: Denne opúšťajú potratový priemysel jeden, niekedy dvaja zamestnanci

197
Milko Kostovič
Kultúra života

Bývalá riaditeľka kliniky Spoločnosti pre plánované rodičovstvo a dnes pro-life obhajkyňa Abby Johnsonová zverejnila na Facebooku žiadosť o modlitbu za jej poradenský program, ktorým sa snaží osloviť pracovníkov, ktorí by chceli opustiť potratový priemysel. 

"V programe And Then There Were None - Prolife Outreach potrebujeme vaše modlitby. Doslova každý deň tu máme aspoň jedného pracovníka, ktorý opúšťa svoju prácu ... niekedy aj dvoch denne. Prosím, modlite sa za našich zamestnancov, keď prechádzame týmto uponáhľaným obdobím. Dejú sa veľké veci a my môžeme sebavedomo vyhlásiť, že film Unplanned bol pre potratový priemysel väčšia rana, ako sme si kedy dokázali predstaviť! Prichádza zmena, priatelia!"

Program Abby Johnsonovej je navrhnutý tak, aby poskytoval finančnú, emocionálnu, duchovnú a právnu podporu každému, kto chce opustiť potratový priemysel. Organizácia tvrdí, že pomohla takmer 500 pracovníkom opustiť profesiu.

"V potratovom priemysle je veľa vyhorenia, pretože podporovať smrť je vyčerpávajúce," odkázala Johnsonová na newyorskom námestí Times Square tisícovému davu na podujatí Focus on the Family "Naživo z New Yorku"

Johnsonová, ktorej príbeh je rozprávaný v novom filme "Unplanned" (Neplánované), taktiež nechala divákov počúvať tlkot srdca jej nenarodeného dieťaťa.

"Uvidíme deň, keď bude potrat v tejto krajine nemysliteľný," povedala.