0000020913.jpg

Aké veci bavia dnešnú mládež v sexe?

430
Kultúra smrti

Netradičné formy sexu sú v posledných rokoch v porovnaní so začiatkom 90. rokov minulého storočia medzi mládežou a teenagermi populárnejšie, oznamujú vedci v článku zverejnenom v Journal of Adolescent Health

Analýza posledných sociálnych prieskumov Londýnskej školy hygieny a tropickej medicíny ukázala, že sa časť aspektov sexuálneho chovania mládeže v posledných dvadsiatich rokoch výrazne zmenila.

Konkrétne sa k nim zaraďuje to, kedy sa mladí chlapci a dievčatá začínajú prvýkrát bozkávať a majú prvý sex – 14 a 16 rokov. Na druhej strane sa zmenilo aj to, aký spôsob sexu preferujú. Ide o netradičné formy, dnes výrazne populárnejšie, análny a orálny sex.

Podľa vedcov, pred dvomi desiatkami rokov ich uskutočňovala približne desatina chlapcov a dievčat, naopak dnes sa k tomu priznáva približne každý štvrtý opýtaný Brit a každá piata opýtaná mladá žena. Ešte výraznejšie vzrástol tento ukazovateľ medzi teenagermi vo veku 16 až 18 rokov.

Vedci sa domnievajú, že tieto zmeny v pohlavnom správaní mládeže súvisia s narastajúcou „sexualizáciou” masovej kultúry a rozšírenie informácií o podobných záujmoch v globálnej sieti.