DC_Planned_Parenthood.jpg

O tom, ako satan zneužíva ´megacentrum´ Planned Parenthood na výsmech z narodenia Krista

776
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Jednou zo zvyčajných tém démonológie je spôsob, akým sa satan angažuje v zosmiešňovaní svätých vecí.

Najznámejším spôsobom je satanistická „čierna omša“. Podobne sa vysmieva aj zo sviatku Všetkých svätých, keď sa v jeho predvečer koná Halloween, počas ktorého sa predvádzajú ľudia v diabolských, škaredých, násilníckych, nemravných kostýmoch a maskách a šíria čisté zlo. V poslednom čase si výrobcovia týchto kostýmov robia posmech z rehoľníčok predvádzaním kostýmov, znázorňujúcich tehotné mníšky, alebo prešívajú rehoľné habity na necudné a zmyselné oblečenie, vykresľujúc tak rehoľný život ako obscénny a plný neresti. Tejto forme posmechu nepodlieha žiadna iná náboženská skupina. Antikatolicizmus je takmer trvalou formou „prípustnej“ náboženskej neznášanlivosti.

 

Satan však oveľa zákernejšie zosmiešňuje sväté veci tým, že prekrúca a deformuje kresťanské čnosti. Používa napríklad falošný súcit pri propagovaní asistovanej samovraždy alebo pri potrate bábätiek s abnormálnymi prenatálnymi diagnózami. Neúmerne preháňa a nesprávne vysvetľuje pojem tolerancie, ktorý zneužíva na nespochybniteľnosť morálky vždy takého správania, aké sa mu hodí. Satan zosmiešňuje našu slobodu tým, že zámerne prezentuje jej falošnú verziu. Sloboda totiž v skutočnosti umožňuje kresťanovi prispôsobiť sa Božej vôli. Nemravnosť, údajne vedúcu k slobode, satan posmešne vykresľuje ako právo človeka robiť si čo chce.  

 

Najmä pred Vianocami satan nesmierne rád zosmiešňuje Vtelenie. Podľa tradície a mnohých Cirkevných otcov je dôvodom pádu satana a ostatných zlých duchov ich kategorické odmietnutie Vtelenia. Prečo by sa mal chcieť Boh zjednotiť s nami, obyčajnými ľuďmi, keď môže vytvoriť jednotu s vyššími bytosťami ako sú anjeli? Vo svojej pýche a závisti („Smrť prišla na svet zo závisti diabla; preto ju okúsia všetci, čo mu patria“ (Múd 2, 24), ako aj po boji proti takému zmýšľaniu bol satan a jeho anjeli zvrhnutí a stali sa zlými duchmi, ktorými aj stále sú („Na nebi sa strhol boj: Michal a jeho anjeli bojovali proti drakovi. Bojoval drak i jeho anjeli, ale neobstáli a už nebolo pre nich miesto v nebi. A ten veľký drak, ten starý had, ktorý sa volá diabol a satan, čo zvádzal celý svet, bol zvrhnutý; zvrhnutý bol na zem a s ním boli zvrhnutí aj jeho anjeli“ (Zjav 12, 7-9). 

Áno, satanova túžba ovládať telá posadnutých ľudí je formou jeho zosmiešňovania Vtelenia. Keď si Večný Boží Syn vzal na seba ľudskú prirodzenosť, satan ho absurdným spôsobom napodobnil; tiež berie na seba ľudskú podobu a svoju prítomnosť dokazuje rozličnými telesnými schopnosťami. Satan nemôže samozrejme vziať na seba úplnú ľudskú prirodzenosť. Nemôže mať dušu človeka, iba telo. Nemôže teda vytvoriť hypostatickú úniu, zjednocujúcu v jeho jednej osobe zároveň diabolskú aj ľudskú prirodzenosť (hypostatická únia – učenie, ktoré hovorí, že božská a ľudská prirodzenosť Ježiša Krista sú spojené v jednej osobe – Druhej Božskej osobe). Satan si síce robí posmech z vtelenia, ktoré „ukradol“ z plánu stvorenia, no nikdy sa ani len nepriblíži k jeho opravdivej sláve.

 

Pochopte, že satan sa vysmieva všetkému, a paroduje všetko, čo nám je sväté; túži pokriviť a zdeformovať všetko dobré a správne. Tesne v mojom susedstve sa však tento satanov výsmech z vtelenia, žiaľbohu, prejavuje v plnej sile. Planned Parenthood totiž nedávno otvorilo svoje ´megacentrum´, ktoré umožní ročne zabiť tisíce nenarodených detí. Jeho adresa je Fourth Street 1225; je to len iný spôsob zápisu dátumu Narodenia Ježiša Krista: 25.12. Číslice sú na budove výrazne označené, akoby sa satan posmieval: „Tu máte svoje Vianoce!“

 

Všetky ďalšie dôvody, pre ktoré máme v úcte pravé Vianoce a pravé vtelenie. Keďže zlo je likvidácia, či nedostatok dobra, satan môže robiť len jedno – kradnúť nápady z toho, čo je dobré, a prekrúcať ich alebo zosmiešniť. Je zlodej a vrah, klamár a podvodník; pohŕda všetkými a zosmiešňuje všetkých. Nevšímajte si tohto antikrista, ale hľadajte vždy iba pravého Krista. Kiežby sme každé Vianoce, ktoré liturgicky slávime 25.12., prežívali ako Narodenie opravdivého Krista!