Cardinal_Pietro_Parolin_at_UN_Sept._2016(1).jpg

Vrchný vatikánsky kardinál sa pridal k elite globalistov na tajnom "Bilderberg" stretnutí

792
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Vrchný vatikánsky kardinál sa počas tohto týždňa pridá ku globálnym elitám zo Západnej Európy a Ameriky na tajnom  stretnutí za zavretými dvermi, aby diskutovali okrem iného o náraste populizmu v Európe, ako aj o priebežných amerických voľbách. 

63 ročný kardinál Pietro Parolin, Vatikánsky štátny sekretár, bol pozvaný na globalistické stretnutie Bilderberg, ktoré sa tento rok koná v talianskom Turíne. 

Stretnutia Bilderberg sa od roku 1954 využívajú na stretnutie elít, aby mohli propagovať svoje vízie sveta. Účastníci môžu slobodne využívať informácie z diskusií. Nikto však nemôže odhaliť, čo kto povedal. 

Medzi najvýznamnejšie osobnosti, ktoré sa zúčastnili na týchto stretnutiach, boli napr. David Rockefeller, Bill Gates, Bill a Hillary Clinton, Angela Merkel, Tony Blair, Emma Bonino, Pierre Elliott Trudeau.

Tento týždeň bude 128 účastníkov z 23 krajín diskutovať o dvanástich témach: "populizmus" v Európe; "nerovnosť"; "budúcnosť práce"; umelá inteligencia; "USA pred priebežnými voľbami"; voľný obchod; "svetové líderstvo USA"; Rusko; kvantové výpočty; Saudská Arábia a Irán; "postfaktuálny svet; a aktuálne udalosti. Minuloročný "populizmus" bol ôsmym bodom; dnes je prvým. Vlády zosmiešňované z populizmu boli od posledného stretnutia zvolené v Česku a v Taliansku. 

Podľa vlastných textov je cieľom každoročného Bilderberg stretnutia "podporovať dialóg medzi Európou a Severnou Amerikou".

Niektorí vatikánski pozorovatelia špekulujú, či Parolin prednesie k zúčastneným osobitný odkaz od pápeža Františka. Od svojho zvolenia v roku 2013 pápež František podporil globalistické témy, ako sú klimatické zmeny a Ciele udržateľného rozvoja od OSN. Parolin bude prvým hosťom z Vatikánu, ktorý sa kedy zúčastnil stretnutia Bilderberg. 

Kardinál je jedným z najvplyvnejších predstaviteľov Kúrie a vatikánsky pozorovatelia ho považujú za možného nástupcu Františka. Parolin tvrdí, že pápežove učenie v Amoris Laetitia predstavuje pre Cirkev "posun paradigmy". Parolin je kritizovaný čínskym kardinálom Zenom za vatikánsku "samovražednú" dohodu s Čínou. Parolin sa tiež podieľal pri najímaní právnickej firmy, ktorá sa snažila zastaviť katolíckú webovú stránku kritizujúcu pápeža Františka.

Kritici stretnutí BIlderberg sa domnievajú, že schôdzky podkopávajú demokraciu.

"Vysoko utajovaným stretnutiam skupiny Bilderberg sa každoročne venuje čoraz väčšia pozornosť," povedal pre spravodajstvo LifeSiteNews Daniel McAdams. McAdams je výkonným riaditeľom Inštitútu Rona Paua pre mier a prosperitu.

"Títo Bilderberg globalisti pohŕdajú ne-elitami a obzvlášť sa obávajú národnej suverenity a hlasu ľudu," pokračoval McAdams. "Ich zhora-nadol prístup "my vieme, čo je pre vás najlepšie" skôr ubližuje, než pomáha najchudobnejším."

Spomedzi tých, ktorí sa podelia o svoje názory na "populizmus" a iné témy, sú: historička-novinárka Anne Applebaum; jej manžel, poľský politik Radoslaw Sikorski; riaditeľ Bank of England Mark Carney; diplomat Henry Kissinger; Peggy Noonan z Washington Post; George Osbourne, bývalý britský minister financií; šéf Ryanairu Michael O’Leary; belgický premiér Charles Michel --- a kardinál Parolin.

McAdams vníma voľbu kardinála Parolina za hosťa ako nezvyčajnú. 

"Kým Rímskokatolícka cirkev je skutočne globálnou organizáciou, tak našťastie nie je globalistickou," povedal. "Zatiaľ čo zaradenie kardinála Parolineho do tohtoročného stretnutia by nemalo nevyhnutne viesť k nášmu opovrhovaniu, mali by sme si uvedomiť, že Bilderberg a podobné skupiny, vo väčšine prípadov nezvolených elít, sa častejšie vyjadrujú ostro proti katolíckemu učeniu, než by ho mali podporovať." 

McAdams menoval miliardára Billa Gatesa z technologického prostredia ako pravidelného účastníka Bilderberg stretnutí, a poukázal na jeho konflikt s katolíckou výučbou o živote a rodine.

"Je zaznamenané, že Gates podporuje niektoré z najviac anti-katolíckych názorov, aké si viete predstaviť," povedal McAdams pre LifeSiteNews. "Na TED diskusiách sa pred niekoľkými rokmi otvorene vyjadril, ako môžeme znížiť svetovú populáciu o miliardu."

Gates vystupoval so svojimi teóriami, ako zastaviť zmeny globálnej klímy, o ktorých sa domnieva, že sú spôsobené ľudstvom. 

"Jeho odporúčanie? Použitím "nových vakcín, služieb zdravotnej starostlivosti reprodukčného zdravia by sme mohli znížiť (populáciu) o asi 10 alebo 15 percent," povedal McAdams citujúc Gatesa. "To znamená zabíjať detí, aby sa dosiahol jeho cieľ znížiť produkciu oxidu uhličitého."

McAdams premýšľal, či sa Parolin zúčastnil na stretnutí s cieľom evanjelizovať svetové elity alebo s nimi spolupracovať.

"Ak sa kardinál Parolin zúčastnil stretnutia a poskytol nekompromisnú obhajobu katolíckej pozície v takých záležitostiach, ako je život a princípy subsidiarity, mali by sme byť potešení, že "pozdvihol zástupu" na inak nepriateľskom území," povedal. 

"Ak však jeho jediným účelom bolo spolčovať sa s elitami a poskytnúť tak akýkoľvek druh legitimity podujatiu, ktoré podkopáva naše katolícke princípy, potom by sme mali vnímať jeho účasť veľmi negatívne," uzavrel McAdams.

Zástupca médií zo stretnutí Bilderberg sa pre LifeSiteNews  vyjadril, že ich hostia sú vybraní ako súkromní jednotlivci, a nie ako zástupcovia ich zamestnávateľov alebo firiem.

"Stretnutie Bilderberg vždy zaznamenalo veľkú rozmanitosť sektorov, pozadí a názorov," napísal mediálny tím Bilderberg. "Účastníci sa zúčastňujú ako jednotlivci podľa ich vlastného uváženia."

"Z nášho pohľadu je kľúčovou otázkou, či majú účastníci zaujímavý pohľad, nezávisle od ich členstva alebo funkcii," dodal tím.