Rumunsko v ohni veľkej skúšky!

290
Kultúra života

Milí priatelia,

Máme blízkych, o ktorých sa nikto nestará. Kde? V Rumunsku! Aliancia za rodinu sa dozvedela, že už 7. októbra 2018 sa u nich uskutoční referendum o tom, či  manželstvo muža a ženy bude včlenené do Ústavy Rumunska.

Podelili sme sa s nimi aj finančne,  koľko sme mohli. Ďakujeme Vám všetkým, ktorí ste nám to umožnili.

V referende musia dosiahnuť účasť 30 % voličov. Už dva roky ich naťahujú, vláčia po súdoch a snažia sa zabrániť referendu, ktoré si žiadalo 2 milióny Rumunov! Potom, aby nemohla byť kampaň im oznámia, že o tri týždne bude referendum! A pokračuje to podobne ako na Slovensku a v niečom aj horšie. Televízie odmietli ich klip. Členovia petičného výboru sa nevedia dostať do centrálnej referendovej komisie.

Volal s Anou-Corinou Sacrieru, jednou z hlavných iniciátorov referenda, veľmi mi ďakovala a hovorila, že sme jediní, kto sa o nich zaujímal a staral. Bolo to boľavé. Aj my sme boli v podobnej situácii a viem, ako sme ocenili, keď niekomu zo zahraničia na nás záležalo.

Čo môžeme ešte urobiť?

Ak pocítite túžbu pomôcť, môžete im prispieť priamo na ich účet:

Meno, adresa, IČO ich organizácie:

ASOCIATIA "PARINTI PENTRU ORA DE RELIGIE" FILIALA VRANCEA

FOCSANI VRANCEA, str. Dinicu Golescu 63 Focsani

CIF: 36936139

 

Číslo účtu (IBAN) : RO59BTRLEURCRT0356288201

Banka: Banca Transilvania Sucursala Focsani

Swift: BTRL RO22

(Do poznámky platby môžete napísať dar/gift Slovensko, prípadne aj niečo naviac napr. želanie dobrého)

(sú v EU, ide to cez platbu v rámci EÚ)

 

Stredná a východná Európa má spoločný osud útlaku komunizmu, nie sme boháči a hodnoty rodiny sú nám bližšie ako iným. Radi by sme privítali bratov Rumunov medzi krajinami, ktoré ústavne chránia manželstvo muža a ženy. Pomôžme im k tomu!

 

S úctou

Anton Chromík

 

PS: Nie je zvykom Aliancie za rodinu v mailoch pýtať finančné prostriedky pre seba a pri tom aj ostaneme, povzbudzujeme Vás však, aby ste mysleli na iných.