kuffa2018.jpg

Marián Kuffa: “Liberáli sú nezodpovedné deti, ktoré berú bomby do ruky”

823
Kultúra života

Katolícky kňaz Marian Kuffa vo svojej kázni naliehal na veriacich, aby sa pri najbližších voľbách dobre zamysleli, komu dajú svoj hlas. Zároveň zdôraznil, že nepropaguje konkrétne politické zoskupenia, no tvrdí, že ľudia by mali zobrať zodpovednosť do svojich rúk a podporiť politikov, ktorí sú za rodinu, za kresťanstvo a za tradície.

Kuffa opäť otvorene hovoril o skazenosti súčasných liberálov, ktorých prirovnal k nevybuchnutej munícii. Rozprával príbeh, keď ako študent pracoval v lese v Sečovciach v pohorí Dargov a pri nájdení veľkej nevybuchnutej bomby ju zo zvedavosti zdvihol a vyľakal všetkých ľudí naokolo. “Toto sú presne naši bratia liberáli, tento prototyp. Berú bomby do ruky. Oni nie sú naši nepriatelia. Ja som nebol nepriateľom tých, čo mi vtedy hovorili: “Neber to.” Dodnes sú moji bratia. Ale vtedy ako mladý som mal liberálne zmýšľanie, lebo som bral bomby do ruky. Dnes už mám konzervatívne zmýšľanie, lebo nevezmem takú bombu do ruky. Vtedy som rozmýšľal ako sopľavý chlapec, lebo som si myslel, že keď toľko rokov tá bomba nevybuchla, že teraz nemôže vybuchnúť. A dnes rozmýšľam, Bože, keď má toľko rokov tá bomba, prečo by nemohla vybuchnúť práve dnes… To je konzervatívne zmýšľanie,” vysvetlil Kuffa s tým, že liberáli sú nezodpovedné deti, ktoré berú bomby do ruky.

Ďalej pokračoval a vysvetlil, že tými pomyselnými bombami sú ideológia gender, potraty, registrované partnerstvá, eutanázie. “To keď vybuchne, tak pozabíja nie len liberálov, ale všetky naše deti.” Kuffa dodal, že pri presadení politík liberálov môže dôjsť až ku genocíde národa. Uviedol, že na západe je bežná už aj eutanázia detí, no na druhej strane sa rozvíja nadštandardná starostlivosť o domáce zvieratá. “Psíkov zachraňujeme, a deti vraždíme.”

“Nebudeme voliť liberálov, lebo berú bomby do ruky, správajú sa nezodpovedne. Bude sa voliť prezident, bude sa voliť do europarlamentu, bude sa voliť do Národnej rady. Prosím, nezostane ľahostajní!” Kuffa pri tom hovorí, že mu nejde o presadzovanie politiky, ale o presadzovanie morálky. “Farár Kuffa nepovie, ktorú stranu voliť, ale povie akú stranu. Ľudia voľte takú stranu, ktorá je otvorene proti gender ideológii, proti potratom proti registrovaným partnerstvám a takú, ktorá je za rodinu.”

Dodal, že liberáli ho osočujú, že vidí svet čiernobielo. “A hádajte čo som im na to povedal? Vy vidíte svet dúhovo! Pre mňa ako kňaza je uznanie, keď povedia, že vidím čiernobielo. Čierne je hriech – to, čo škodí a biele je čnosť – to, čo osoží…” Podľa neho práve v liberálnej dúhe chýba čierna a biela, aby sa vedelo rozpoznať, čo škodí našej spoločnosti.