02-4.jpg

Prvým krokom na ceste k ochrane života môže byť zastavenie umelých potratov na požiadanie

162
Kultúra života

Každý deň zomrie na Slovensku pri umelých potratoch asi 20 detí. Upozorňuje na sociálnej sieti sekretár Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Anton Ziolkovský s tým, že podporuje návrh poslanca parlamentu Vašečku na úpravu zákona o potratoch.

Sekretár KBS pripomína slová pápeža svätého Jána Pavla II. v encyklike Evangelium vitae napísal: “Ale Boh nemôže dovoliť, aby zločin zostal nepotrestaný: krv zavraždeného volá k nemu zo zeme, domáha sa spravodlivosti.”

Uviedol, že každý na svojom poli sme povinní urobiť všetko preto, aby k zabíjaniu nevinných detí ďalej nedochádzalo. “Prvým krokom na ceste k úplnej ochrane života môže byť zastavenie umelých potratov na požiadanie.”

“Katolícka cirkev má jasný postoj k ochrane života. Je dobré a správne podporiť návrh zákona, ktorý umenšuje zlo po jasnom vyjadrení osobného morálneho postoja odmietajúceho všetky umelé potraty. Preto sa teším z návrhu Richard Vašečka, ktorý chce zastaviť potraty na požiadanie. A zároveň sa obraciam s prosbou na všetkých poslancov NR SR, aby sa prihlásili k ideálu ochrany života od počatia a podporili svojim hlasom a aktívnym konaním všetky návrhy, ktoré zlo umelých potratov môžu umenšiť,” apeloval Ziolkovský.

Vo štvrtok sme informovali, že poslanec Národnej rady Richard Vašečka navrhuje zlepšiť ochranu matiek a nenarodených detí.

„Život je prvoradá a základná hodnota. Každý chce žiť. Každý má právo na život. Veľký či malý. Preto musíme chrániť život každého z nás. A to sa týka, samozrejme, aj nenarodených detí. Musíme odmietnuť zabíjanie detí potratmi. Ja osobne som proti každému umelému potratu. Samozrejme, rovnako je potrebné chrániť život matky,“ uvádza Vašečka (viac v článku).