feministas-quintanaroo-28.png

Feministky v Mexiku terorizujú zákonodarcov a vyhrážajú sa im

169
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Propotratové feministky v Mexiku sa vyhrážajú zákonodarcom v štáte Quintana Roo obsadením a blokovaním kongresovej budovy, ak neprisľúbia, že zlegalizujú zabíjanie nenarodených bábätiek pri potratoch.

The Catholic News Agency (CNA) informovala, že propotratoví aktivisti v novembri zaútočili na štátnu kongresovú budovu a obsadili ju. Bránia ľuďom vstupovať do budovy a údajne tak budú robiť dovtedy, kým zákonodarcovia neprisľúbia, že prijmú zákon o legalizácii potratu až do 12. týždňa. Brenda del Río, zakladateľka a riaditeľka ´Národnej kampane za život: dlhý život Mexiko´, uviedla, že propotratoví aktivisti sa vyhrážajú aj pro-life zákonodarcom. Jednotlivé štáty v Mexiku majú totiž právomoc chrániť nenarodené bábätká pred potratom. Väčšina z nich to aj robí, no Mexico City a niekoľko ďalších oblastí povoľujú potrat v celom prvom trimestri. Okrem ustavične pokračujúcich prejavov násilia zo strany propotratových aktivistov čelí krajina aj medzinárodnému tlaku OSN, najmä zo strany prezidenta USA, Joea Bidena, aby legalizovala zabíjanie nenarodených bábätiek formou potratu. V štáte Quintana Roo si propotratoví aktivisti v budove kongresu rozložili ´stan´, priviedli si aj psov, ktorými zastrašujú ľudí a celú budovu poškodili nápismi grafiti. Správa podrobnejšie uvádza:

"Hoci sa feministky vo februári zaviazali, že prestanú s takýmito prejavmi, opäť vystupňovali svoj útok potom, čo sa pro-life zákonodarcom podarilo dočasne zastaviť snahu o prijatie návrhu zákona o legalizácii potratu. Maskované aktivistky počarbali celú budovu grafitmi a poškodili ju. Pred budovou strhli mexickú vlajku a nahradili ju zeleným látkovým bannerom so sloganom "potrat bez obmedzenia!", ktorý však mexická armáda neskôr odstránila."  

Del Río obvinila aj dvoch zo štátnych zákonodarcov, Anu Pamplonovú a José Luisa Guilléna z nabádania k nepokojom; snažili sa totiž o prijatie spomínaného návrhu zákona. Pro-life zástancovia na rozdiel od nich vyzývajú zákonodarcov, aby sa radšej zameriavali na naozajstnú krízu, ktorá ohrozuje ženy a deti v Mexiku. Brenda del Río pokračuje:

"Naozajstnou hanbou Quintana Roo ... je nezákonné obchodovanie s deťmi v Playa del Carmen, kde pasáci, udavači a priekupníci ´prenajímajú´ mexické deti Európanom, Američanom a Kanaďanom na hodiny, či dokonca dni."

 

Minulý rok Mexiko priznalo záplavu prejavov pro-potratového vandalizmu a násilia. V júni bolo vo Vera Cruz poškodených niekoľko katolíckych kostolov pro-potratovými a anarchistickými symbolmi. CNA informovala o 5 ďalších kostoloch, počarbaných nápismi, ako ´potrat bude legálny´, ´ružence preč od našich vaječníkov´, ´nahnevaj sa, sestra´...

V marci 2020 zachytilo video ako počas Medzinárodného dňa žien sa pro-potratové feministky snažili vniknúť do kostola počas omše pre rodiny s deťmi. V septembri potom počas protestu v rámci medzinárodného dňa bezpečného potratu podnecovali nepokoje v Mexico City, hádzali Molotovove koktajly na políciu a rozbíjali výklady. 

Prejavy násilia pro-potratových aktivistov sú čoraz častejšie a intenzívnejšie. LifeNews.com zaznamenali za posledné 2 roky takmer 200 správ o útokoch, vandalizme, obťažovaní a iných incidentoch. Začali tieto správy pozornejšie sledovať hneď potom, čo pro-life organizácie začali biť na poplach kvôli enormnému nárastu násilia za posledné roky. Tu je správa z roku 2021:

Argentína – Istej sudkyni sa niekoľkokrát vyhrážali smrťou, keď zablokovala prijatie pro-potratového zákona (Crux)

Poľsko – Potratoví aktivisti zadržaní počas protestu proti Zákazu potratu nenarodených bábätiek s postihnutím (The Guardian)

Ohio – Propotratoví aktivisti zaútočili na kostol, prerušili smútočnú bohoslužbu pre pro-liferov za bábätká, zabité pri potrate.

Missouri – Radikáli Antifa zaútočili na domov pro-life senátora Josha Hawleyho a ohrozovali jeho manželku a novonarodené dieťa.