Eucharist

Pred ´oslavami´ halloweenu sa znásobujú krádeže konsekrovaných hostií

243
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Podľa správ ABC sa fenomén krádeží konsekrovaných hostií každoročne znásobuje v dňoch tesne pred ´oslavami´ halloweenu. Po krádeži zlodeji v kostole väčšinou zničia, čo sa dá. Deje sa to už viac ako desať rokov. Známy španielsky exorcista páter José Antonio Fortea pripomína, že takéto znesvätenia sa dejú v mnohých diecézach, ale že "médiá o tom zvyčajne neinformujú". Mnohí kňazi o krádežiach hostií neinformujú ani verejnosť, pretože sa obávajú "domino efektu". Napriek každoročnému opakovaniu krádeží polícia neprijala žiadne preventívne bezpečnostné opatrenia.

10. októbra tohto roku bol zo ženského kláštora Sestier Marie Stelly Matutiny v Tolede ukradnutý svätostánok s konsekrovanými hostiami (InfoCatólica).

Podľa odborníka na sekty Luisa Santamariu nie je možné monitorovať všetky satanistické skupiny, pretože zvyčajne sú malé a roztrúsené po celej krajine. "Často sa o nich dozvieme od štátnych bezpečnostných zložiek. Tu už nejde o detskú hru", zdôraznil na Biskupskej konferencii Španielska. Zámerom zhruba tretiny týchto krádeží je podľa p. Forteu znesvätenie posvätného objektu a urážka symbolu viery. Konsekrované hostie používajú satanisti pri tzv. "čiernych omšiach", kde vzývajú a uctievajú si satana. "Satanisti znesväcujú a ničia to, čo je pre každého veriaceho katolíka to najposvätnejšie - konsekrované hostie", vysvetľuje známy exorcista. V konsekrovanej hostii - Eucharistii- je totiž skutočne prítomný Ježiš Kristus, vlastným Telom, Krvou, Dušou i Božstvom. Sväté prijímanie je stredobodom každej katolíckej omšovej liturgie.