shutterstock_2104224656-810x500.jpeg

Petícia za zákaz vyvesovania vlajok LGBT "pride" na kanadských školách prekročila 20 000 podpisov

31
Kultúra smrti

HAMILTON, Ontario (Kampaň Life Coalition) — národná petícia adresovaná správcom školských rád, v ktorej žiadajú, aby na školských pozemkoch vyvesovali len kanadskú vlajku, nie vlajku LGBT “pride”, práve prekročila 20 000 podpisov. Petíciu spustila organizácia Campaign Life Coalition (CLC).

“Tento významný míľnik 20 000 podpisov sa zhoduje s celonárodným povstaním rodičov z rôznych etnických a náboženských prostredí, ktorí požadujú, aby LGBT aktivisti nechali ich deti v školskom veku na pokoji a prestali ich indoktrinovať sexuálnymi a rodovými ideológiami,”povedal Jeff Gunnarson, národný prezident CLC’.

“Rodičia už majú dosť a majú plné zuby homosexuálnej a transgenderovej propagandy, ktorá sa v júni celý deň vtláča ich deťom do tváre v škole,” dodal.

V petícii s názvom “Žiadne vlajky LGBT ‘Pride’ na našich školách” sa uvádza, že signatári sú “znepokojení tým, že školské rady po celej Kanade čoraz častejšie nútia alebo ‘povzbudzujú’ svoje školy, aby počas júna vyvesovali kontroverzné, homosexuálne a transgenderové vlajky bez ohľadu na náboženské presvedčenie každého žiaka alebo jeho rodiny.”

“Vlajka LGBT Pride je politickým symbolom, ktorý rozdeľuje naše komunity a vytvára konflikty. Preto nemá na pôde školy miesto. Jediná vlajka, ktorá by mala byť vyvesená na našich školách, je kanadská vlajka. Je to nekontroverzný symbol národnej jednoty a spoločnej hrdosti na našu veľkú krajinu,” uvádza sa v petícii.

Počet signatárov v posledných týždňoch prudko stúpol. Medzi novými signatármi vynikli ľudia z rôznych etnických a náboženských prostredí vrátane moslimských komunít.

Míľnik v petícii prišiel v súvislosti s prvým ročníkom akcie “National ‘Pride’ Flag walk-out day”, ktorú zorganizovala CLC a v rámci ktorej rodičia v celej krajine nechali 1. júna svoje deti doma na protest proti oslavám Pride v školách. Niektoré školy hlásili 30 - 75 percentnú absenciu. CLC tiež propagovala rôzne zhromaždenia na rovnakú tému protestu proti propagande LGBT v školách, vrátane zhromaždenia “Vzdelávanie nad indoktrináciou” 9. júna v Ottawe a zhromaždenia 16. júna v Calgary, ktoré bolo proti “nútenej indoktrinácii LGBTQ v školách.”Rodičia sa všade združujú za pokrikom: “Nechajte naše deti na pokoji.”

Tvárou v tvár rastúcemu tlaku rodičov sa školské rady opätovne zaoberajú svojimi zásadami týkajúcimi sa vyvesovania vlajok. Minulý mesiac školská rada katolíckeho okresu York hlasovala proti vyvesovaniu vlajky Pride. Dvadsiateho júna bude Niagara Catholic District School Board (NCDSB) čeliť hlasovaniu o návrh zakázať vlajky alebo transparenty, ktoré obhajujú akúkoľvek “stranícku, politickú alebo sociálno-politickú otázku.”

“Tento návrh politiky zdravého rozumu v NCDSB je o tom, aby sa školy sústredili na vzdelávanie, nie na indoktrináciu,” povedal Jack Fonseca, riaditeľ CLC’pre politické operácie. “Ide o to, aby tieto školy zostali miestom neutrality, pokiaľ ide o politiku, a nie miestom, ktoré by si hypersexualizované záujmové skupiny kooptovali pre svoje vlastné plány a ciele.”

O Kampani Life Coalition

Kampaň Life Coalition je národná nezisková organizácia, ktorá sa zaoberá politickými aktivitami a presadzovaním právnych a kultúrnych zmien v Kanade v súvislosti s ochranou ľudského života & rodiny. Viac informácií nájdete na www.campaignlifecoalition.com.

Kontakty pre médiá
Jeff Gunnarson, národný prezident, 519-835-8201, [email protected]

Jack Fonseca, riaditeľ politických operácií, 647-638 5433, [email protected]

Prevzaté so súhlasom Kampaň Životná koalícia.