Biden-Sunak-810x500.png

USA zastávajú pod Bidenom extrémnejší postoj k otázkam transrodových osôb ako mnohé západné krajiny

34
Kultúra smrti

8. júna prezident Joe Biden napadol zákony prijaté na úrovni jednotlivých štátov na ochranu detí pred blokátormi puberty a operáciami na zmenu pohlavia ako “kruté a bezcitné.” Komentáre odzneli počas tlačovej konferencie s britským premiérom Rišom Sunakom.

Sunak zostal obdivuhodne priamy — britská Národná zdravotná služba nedávno odsúdila “prechod” detí. O niekoľko dní neskôr sa Bidenova tlačová tajomníčka Karine Jean-Pierreová vyhla otázke na názor administratívy’na krok Veľkej Británie’

Biden si túto skutočnosť veľmi dobre nemusel uvedomovať, ale krok NHS’bol ďalším dôkazom, že extrémizmus Bidena a demokratov v tejto otázke ich čoraz viac odlišuje od svetových kolegov. Ako uviedol denník The Wall Street Journal 19. júna v správe s názvom “USA sa stávajú odľahlou krajinou v oblasti transrodovej starostlivosti, keďže viacerí v Európe vyzývajú k opatrnosti”:

USA sa stávajú odľahlou krajinou medzi mnohými západnými krajinami v spôsobe, akým ich štátne zdravotnícke zariadenia zaobchádzajú s deťmi trpiacimi úzkosťou z rodovej identity.

Americké zdravotníctvo už roky vytrvalo obhajuje lekárske zásahy v prípade maloletých transrodových osôb vrátane blokátorov puberty, ktoré potláčajú fyzické zmeny v období dospievania ako liečbu osôb, ktoré sa trápia kvôli svojmu pohlaviu.

Európska lekárska komunita naopak vyjadruje pochybnosti o tomto prístupe. Päť krajín, ktoré roky povoľovali tieto liečebné postupy, — Spojené kráľovstvo, Švédsko, Fínsko, Nórsko a Francúzsko — teraz vyzývajú na opatrnosť pri ich používaní u neplnoletých, pričom zdôrazňujú nedostatok dôkazov o tom, že prínosy prevažujú nad rizikami. Tento mesiac britská ’verejne financovaná Národná zdravotná služba obmedzila používanie blokátorov puberty na klinické skúšky, čím sa tieto lieky dostali mimo dosahu väčšiny detí.

Aby ste uverili Bidenovmu’tvrdeniu, že tí, ktorí prijímajú zákony vychádzajúce z rovnakých záverov ako tieto krajiny, sú “hysterickí” a “zaujatí ľudia”, ktorí sa “odvolávajú na strach”, aby prijali politiky, ktoré sú “neodôvodnené a škaredé,”, musíte uveriť, že krajiny ako Švédsko a Francúzsko vedú totálnu vojnu proti LGBT ľuďom. Ale v Spojených štátoch — a v susednej Kanade — je povolený len jeden príbeh: zmena pohlavia detí je ľudské právo a každý, kto sa stavia proti týmto liekom a operáciám z medicínskych dôvodov, len skrýva svoj fanatizmus za pseudovedecké zdôvodnenia.

Priepasť medzi prehriatou rétorikou politikov, ako sú Joe Biden a Justin Trudeau, v tejto otázke a ich medzinárodnými partnermi je pozoruhodná — rovnako ako skutočnosť, že vedúci predstavitelia ako Sunak sa zrejme uspokoja s tým, že jednoducho ignorujú Bidenove’bláboly. Na Bidenovi a Trudeauovi je zaujímavé to, že sa zdajú byť skutočnými veriacimi — zatiaľ čo väčšina politikov v skutočnosti neverí, že ženy môžu mať penisy a že muži môžu otehotnieť, ale len sa tvária ako “spojenci” pred kamerami, hnev, ktorý títo dvaja údajní katolíci vyvolávajú vždy, keď sa zaoberajú touto problematikou, naznačuje, že sú skutočne zapálení pre poskytnutie zmeny pohlavia deťom s rodovou dysforiou.

Väčšina politikov je však skôr ako Sunak — nie sú dosť odvážni na to, aby sa k tejto téme vyjadrovali veľmi verejne, ale v súkromí sa posmievajú tvrdeniam transrodového hnutia. Rišo Sunak v súčasnosti čelí tomu, čo sa v LGBT tlači (a The Guardian) vydáva za “škandál” po zverejnení videa z 5. júna, na ktorom britský premiér vtipkuje o svojom politickom protikandidátovi, lídrovi Lib Dem Edovi Daveym, ktorý na verejnosti neslávne vyhlásil, že je možné, aby žena mala penis.

“Tak ako ja, aj vy asi vidíte, že sa snažil všetkých presvedčiť, že ženy majú jednoznačne penis,” poznamenal Sunak na adresu kolektívneho chichotu. “Všetci viete, že som’veľký fanúšik toho, aby všetci študovali matematiku do 18 rokov, ale ukázalo sa, že sa musíme zamerať na biológiu.”

Má pravdu. A keby to bolo ochotných verejne povedať o pár politikov viac, neboli by sme na začiatku v tejto šlamastike.