shutterstock_2268681637-810x500.jpg

Prieskum na vysokej škole ukázal, že LGBT kabala ovplyvnila heterosexuálov, aby sa identifikovali ako súčasť jej "komunity

29
Kultúra smrti

S tým, ako každý rok pribúdajú ďalšie identity v skratke LGBT+ - to nie je hyperbola -, rastie aj popularita identifikácie ako takmer čohokoľvek iného než heterosexuála. V skutočnosti sa po celé desaťročia percento populácie, ktorá sa identifikuje ako gej, lesba alebo bisexuál, stabilne pohybovalo pod 3 % - zvyčajne bolo výrazne nižšie. To sa za posledných 10 rokov ako spoločnosť zmenilo. Nedávny prieskum, ktorý zverejnili študentské noviny Brownovej univerzity The Brown Daily Herald, napríklad odhalil, že počet študentov, ktorí sa identifikujú niekde v spektre LGBTetc, sa od roku 2010 zdvojnásobil.

V roku 2010 sa za člena LGBT komunity označilo 14 % študentov, čo je v porovnaní so zvyškom populácie astronomicky vysoké percento. Podľa prieskumu denníka The Brown Daily Herald’uverejneného v jeho špeciálnom vydaní “Pride Month” sa teraz celých 38 % študentov identifikuje ako homosexuáli, queer, asexuáli, bisexuáli, pansexuáli, pochybovači alebo “iní".” Nikto zatiaľ nevysvetlil, ako môže táto “komunita” nejakým spôsobom obsahovať aj homosexuálov aj asexuálov, alebo prečo sa do nej dostali aj “pochybujúci” alebo “iní” študenti, ale sme tu. Som si istý, že’čoskoro budú mať všetci svoju vlastnú vlajku - na tú súčasnú sa možno zmestí viac dodatkov.

Na stránkach novín sa neuvádza’veľkosť skupiny študentov zahrnutých do ankety, ale na jeseň minulého roka mala škola Rhode Island Ivy League 7 222 študentov bakalárskeho štúdia a 3 515 študentov magisterského’a lekárskeho štúdia. Ako sucho uviedol New York Post, “počet heterosexuálnych študentov sa od jesene 2010 do jari 2023 znížil o 25,2 % a počet homosexuálnych študentov vzrástol o 26 % … Podľa prieskumu Gallupu z roku 2022 sa približne 7,2 % dospelých Američanov označilo za neheterosexuálov, čo je nárast z 3 %.5 % v roku 2012.

Obzvlášť zaujímavá je však táto časť:

Od roku 2010, keď The Herald prvýkrát uskutočnil prieskum sexuálnej orientácie na akademickej pôde, klesol počet študentov Brownu, ktorí sa identifikovali ako lesbičky a homosexuáli, o viac ako polovicu, zo 46 % na 22 %. Približne 19 % z tejto skupiny tvorili vysokoškoláci patriaci ku Generácii Z. Počet študentov identifikujúcich sa s inými skupinami však prudko vzrástol: Bisexuálni študenti sa zvýšili o 232 % a ostatné skupiny LGBTQ+ vzrástli o kolektívnych 793 %, zistil The Herald. Spomedzi LGBTQ+ respondentov bola najčastejšia orientácia bisexuálna, a to 53,7 %.

Čím to je, že počet tých, ktorí sa identifikovali ako gejovia a lesby, v skutočnosti klesol, zatiaľ čo “ostatné skupiny” prudko vzrástli? Ako poznamenal homosexuálny aktivista Andrew Sullivan, je to preto, že identifikácia v spektre LGBT sa stala takou populárnou ako znak statusu, že mnohé heterosexuálne deti využili množiaci sa počet dostupných identít a rozhodli sa tiež zaradiť do tohto spektra. V jednej eseji Sullivan poznamenal, že drvivá väčšina tých, ktorí sa identifikujú ako “bisexuál” alebo “iný”, v skutočnosti žije len vo vzťahu s opačným pohlavím. Prijali’označenie, nie životný štýl.

V skratke, viac ľudí sa identifikuje s nejasnými kategóriami LGBT, pretože je to populárne. Dr. Eric Kaufmann z Londýnskej univerzity totiž poznamenal, že hoci LGBT aktivisti uprednostňujú teóriu, že kultúra otvorenosti a akceptácie jednoducho umožnila ľuďom vyjsť zo skrine, údaje tejto pohodlnej teórii’nezodpovedajú. Centrum pre štúdium straníckej príslušnosti a ideológie, poznamenal Kaufmann, sledovalo údaje, ktoré odhaľujú skutočnosť, že identifikácia ako LGBT prudko vzrástla, zatiaľ čo aktivita osôb rovnakého pohlavia nie.

“Ak by išlo o to, že ľudia majú pocit, že môžu vyjsť von, potom by sme mali vidieť tieto dva trendy rásť spoločne,” poznamenal Kaufmann. “Namiesto toho sme zistili, že identita rastie oveľa rýchlejšie ako správanie, čo naznačuje, že ľudia s príležitostnými, a nie trvalými pocitmi príťažlivosti k opačnému pohlaviu sa čoraz viac identifikujú ako LGBT.” Alebo ešte pravdepodobnejšie, že vágne pojmy ako “queer” umožňujú heterosexuálnym deťom, ktoré chcú získať status a privilégiá, ktoré teraz prichádzajú s identifikáciou niekde v spektre LGBT bez toho, aby sa skutočne zapojili do akéhokoľvek správania rovnakého pohlavia.

Niektorí tvrdia, že tieto prudko rastúce štatistiky naznačujú sociálnu nákazu. Ja si myslím, že naznačujú ohromujúce víťazstvo hnutia LGBT nielen v tom, že sa im podarilo presadiť svoju ideológiu, ale aj dosiahnuť kultúrnu dominanciu v kľúčových inštitúciách, ktorá je taká žiadaná, že mení spôsob, akým sa ľudia identifikujú.