pregnancy-online-810x500.jpg

Krízové tehotenské centrá zachraňujú nenarodené deti a matky pred potratom. Preto ich ľavičiari nenávidia

28
Kultúra smrti

V júni CNN zverejnila správu, ktorá bola označená ako odhalenie s názvom “Google zarobil 10 miliónov dolárov tým, že umožnil zavádzajúce reklamy proti potratom z ‘falošných kliník, ’ správa hovorí.Odvolávanú správu vydalo takzvané Centrum pre boj proti digitálnej nenávisti, pro-potratová a pro-LGBT organizácia, ktorá sa označuje za “ľudskoprávnu skupinu”, ktorá existuje s cieľom vyvíjať tlak na orgány, aby cenzurovali prejavy, ktoré neschvaľujú. Podobne ako Southern Poverty Law Center jednoducho zostavujú správy o ľuďoch alebo organizáciách, ktoré vyjadrujú názory, s ktorými nesúhlasia, svoje správy zverejňujú v spriatelených médiách a potom využívajú mediálne pokrytie (zo strany organizácií ako CNN) na to, aby vyzvali vládu na prijatie opatrení.

Cieľom ich “exposé” Google bolo zamerať sa na centrá krízového tehotenstva, ktoré ženám ponúkajú alternatívy k potratu. Ako uvádza správa CNN: “Niektorí, ktorí na Googli hľadali ‘potratové kliniky v mojej blízkosti’, namiesto toho našli výsledky, ktoré ich nasmerovali na takzvané ‘krízové tehotenské centrá’, ktoré sa podľa správy môžu pokúšať odhovoriť záujemkyne o potrat a ponúkať medicínsky nevyskúšané techniky zvrátenia potratovej tabletky.” Všimnite si tu, že a) považujú odhováranie žien od potratu za prirodzene zlú vec a b) že klamú o technikách zvrátenia potratovej tabletky. Deti sa narodili po tom, čo lekári úspešne zasiahli v časti režimu potratovej tabletky - o tom sa nepochybuje. 

Tento typ aktivizmu je obzvlášť pokrytecký vo chvíli, keď sa aktivisti aj progresívna tlač dožadujú informácie, či sú vláda a hnutie za život ochotné zakročiť a pomôcť ženám žijúcim v “potratových púšťach”, kde sú potraty zväčša nelegálne alebo nedostupné. Neberie sa do úvahy ani skutočnosť, že väčšina žien nakoniec ľutuje, že podstúpila interrupciu, a preto by mal každý považovať za objektívne pozitívnu vec poskytnúť poradcom možnosť presvedčiť ich, aby sa rozhodli pre život, a poskytnúť im prostriedky na uľahčenie tejto voľby. Ako tento mesiac poznamenala Bridget Ryderová v The European Conservative, “keď je postavená pred túto otázku, väčšina žien by radšej potrat nepodstúpila a väčšina z nich po ňom zažíva pocity smútku, viny a ľútosti.” 

Takto sa uvádza v prieskume štúdia s názvom “Vplyv správnosti rozhodnutia o potrate a typu rozhodnutia na spokojnosť a duševné zdravie žien”uverejnená v časopise Cureus v máji, ktorý vydáva vedecké vydavateľstvo Springer Nature Group, a ktorú uskutočnil David C. Reardon z Elliotovho inštitútu v meste St Peters v štáte Missouri; Katherine A. Rafferty z Iowskej univerzity v Ames a Tessa Longbons z Inštitútu Charlotte Lozierovej v Arlingtone vo Virgínii. Podľa štúdie, ktorej sa zúčastnilo 226 žien po pôrode: “Šesťdesiat percent [žien] uviedlo, že by radšej porodili, keby dostali väčšiu podporu od iných alebo mali väčšie finančné zabezpečenie.”  

Ako Ryder poznamenal: 

Z 226 opýtaných žien, ktoré podstúpili interrupciu, 33 % označilo interrupciu za chcenú, 43 % za akceptovanú, ale nezlučiteľnú s ich hodnotami a preferenciami, a 24 % považovalo interrupciu za nechcenú alebo vynútenú. Iba ženy, ktoré považovali potrat za chcený a v súlade so svojimi hodnotami, si po rozhodnutí o interrupcii spájali pozitívne emócie a zlepšenie duševného zdravia. “Všetky ostatné skupiny pripisovali svojim potratom viac negatívnych emócií a výsledkov v oblasti duševného zdravia,” zistili výskumníci.  

Aborční aktivisti sa často odvolávajú na štúdiu uskutočnenú proabortívnou organizáciou Advancing New Standards in Reproductive Health z roku 2015, ktorá tvrdila, že 99 % žien po potrate nepociťuje žiadnu ľútosť; autori tejto štúdie odmietli poskytnúť svoje údaje Reardonovi a ostatným výskumníkom na nezávislú analýzu. To je pre každého výskumníka, ktorý nie je motivovaný vlastnými ideologickými cieľmi, červená vlajka. 

Táto nová štúdia zdôrazňuje zúfalú potrebu viac krízových tehotenských centier a iných pastoračných zdrojov, nie menej. Skutočnosť, že potratoví aktivisti sú ochotní zamerať sa na existujúce centrá, aby ženám znemožnili prístup k ich pomoci, keď väčšina z nich, ak sa rozhodnú pre potrat, bude pravdepodobne neskôr túto voľbu ľutovať, je nechutná.