newsom25521-810x500.jpg

Kalifornský školský obvod ustúpil a schválil pro-LGBT učebné osnovy propagujúce Harveyho Milka

41
Kultúra smrti

Kalifornský školský obvod ustupuje po tom, čo demokratický guvernér a potenciálny prezidentský kandidát Gavin Newsom oznámil, že štát zasiahne v súvislosti s odmietnutím doplnkovej učebnice propagujúcej zosnulú ikonu LGBT Harveyho Milka.

Dňa 17. júla LifeSiteNews informoval, že v máji vzdelávacia rada školského obvodu Temecula Valley Unified School District (TVUSD) odhlasovala zamietnutie štátom odporúčaných učebných osnov spoločenských vied, pretože obsahovali doplnkový materiál určený pre štvrté ročníky, ktorý sa týkal Milka, bývalého supervízora San Francisca a prvého kalifornského otvorene homosexuálneho voleného predstaviteľa, ktorého v roku 1978 zabil nespokojný bývalý kolega.

Milkova smrť z neho urobila mučeníka pre LGBT aktivistov na základe prevládajúceho príbehu, podľa ktorého bol zavraždený pre svoju sexualitu, hoci v skutočnosti bol jeho vrah Dan White, ktorý v ten istý deň zabil aj starostu Georgea Moscona, Milkovým bývalým priateľom s nejednotnými postojmi k otázkam práv homosexuálov a v skutočnosti zastrelil oboch mužov, pretože ich obviňoval z toho, že ho nepustili do mestskej dozornej rady.

Členovia správnej rady TVUSD namietali proti’priaznivému zobrazeniu Milka v materiáli kvôli jeho údajnej minulosti nezákonných vzťahov s neplnoletými chlapcami. V reakcii na to Newsom oznámil, že štát zakúpi kópie knihy a pošle ich do okresu, pričom pohrozil, že “ak títo extrémistickí členovia školskej rady nebudú’robiť svoju prácu, urobíme to my”a pokutujeme ich za ich nekompetentnosť.

Dňa 24. júla Fox News informoval, že TVUSD medzitým jednomyseľne odhlasovala schválenie učebných osnov po tom, čo Newsom pohrozil pokutou 1 USD.USD pokutu pre okres, hoci predseda správnej rady Joseph Komrosky poprel, že by guvernérova hrozba’bola faktorom.

“Guvernér Newsom, konám nezávisle a autoritatívne od vás. Som suverénnym občanom v Spojených štátoch amerických,”povedal Komrosky. “Ak nezabezpečíme učebné osnovy – chcem, aby to všetci počuli – budeme doslova zažalovaní.”Bez učebných osnov by sa okres musel spoliehať na učebnicu z roku 2006, ktorá nie je v súlade so štátnym zákonom z roku 2011, ktorý nariaďuje vyučovanie historického prínosu LGBT osôb.

Súhlasiac s novými učebnými osnovami, rada zároveň nariadila dočasnému superintendentovi, aby prehodnotil časť ich znenia a preskúmal “nahradenie veku primeraných učebných osnov”, ktoré sú v súlade so zákonom, ale “sú zároveň v súlade so záväzkom rady vylúčiť sexualizované témy výučby z ročníkov základných škôl.”

“Toto hlasovanie obnažuje skutočné motívy tých, ktorí boli proti týmto učebným osnovám,” vyhlásil Newsom. “Nikdy tu nešlo o práva rodičov”. Nejde ani o Harveyho Milka, ktorý sa nikde neobjavuje v učebnici, ktorú študenti dostávajú. Ide o túžbu extrémistov kontrolovať informácie a cenzurovať materiály používané na výučbu našich detí.”

“Demagógovia, ktorí bielia históriu, cenzurujú knihy a udržiavajú predsudky, nikdy neuspejú,” povedal guvernér. “Nenávisť’nepatrí do našich tried a kvôli výčinom väčšiny členov rady’Temecula má na krku vyšetrovanie občianskych práv.”

V celej krajine sa v posledných rokoch rozprúdila polemika o tom, že školy prijímajú učebné materiály a knihy do knižníc, ktoré sa snažia vystaviť deti sexuálne témy a vštepujú im ľavicové hodnoty v témach ako homosexuality, gender, rasy a ekonomiky. Tento trend podnietil odpor rodičov, ktorý sa zaslúžil o zisk republikánov v štátoch ako Florida a Virgínia, ktorých súčasní guvernéri, Ron DeSantis a Glenn Youngkin, prevzali vedúce úlohy v boji proti nemu.

O 55-ročnom Newsomovi, ktorý v roku 2021 prežil voľby na odvolanie a v roku 2022 bol opätovne zvolený, sa vo všeobecnosti špekuluje, že je hlavným kandidátom demokratov’ na nahradenie 80-ročného Joea Bidena na prezidentskom poste v budúcom roku, aby tak vykompenzoval Bidenov’podpísaný súhlas s prácou a rozšírené obavy o jeho duševné zdravie, a využiť prieskumy verejnej mienky indikujúce silné nespokojnosť s Bidenom aj bývalým prezidentom Donaldom Trumpom ako kandidátmi svojich strán’ do Bieleho domu.

Newsom v poslednom čase organizoval podujatia v červených štátoch údajne na podporu Bidenovej’opätovnej kandidatúry, ktoré podľa pozorovateľov plnia sekundárnu funkciu budovania jeho vlastného mena mimo Kalifornie pre vlastnú kandidatúru.