Seminary-810x500.png

Lifefunder pomáha podporovať prosperujúci seminár tradičnej latinskej omše v Brazílii

55
Kultúra života

LifeSiteNews spustila finančnú zbierku Lifefunder na podporu seminára Nepoškvrneného počatia v brazílskom meste Campos neďaleko Ria de Janeiro, ktorý pripravuje mužov na kňazstvo podľa starobylej formy liturgie rímskeho obradu, tradičnej latinskej omše.

Nepoškvrnené počatie je seminár pre Osobnú apoštolskú administratúru svätého Jána Márie Vianneya v brazílskom meste Campos, diecéze, ktorú vytvoril pápež Ján Pavol II. v roku 2002 špeciálne pre kňazov, ktorí chcú slúžiť tradičnú latinskú omšu. Osobnú apoštolskú administratúru zriadila Svätá stolica dekrétom Animarum Bonum s cieľom zachovať liturgické, doktrinálne a kultúrne tradície Katolíckej cirkvi v plnej jednote s Magistériom.

Seminár prekvitá povolaniami, ale táto pevnosť katolíckej tradície stále potrebuje modlitebnú finančnú podporu na dokončenie štruktúry a uspokojenie potrieb svojho inšpiratívneho poslania. “Priatelia Campos” je organizácia poverená získavaním finančných prostriedkov a zvyšovaním povedomia o seminári Nepoškvrneného počatia.

V videu na stránke ponúka riaditeľ LifeSiteNews ligy LifeSite Tim Jackson pohľad z prvej ruky, keď si prezrie seminár, stretne sa s jeho obyvateľmi a spozná život, potreby a tradičnú spiritualitu tejto veriacej katolíckej komunity.

Ako uvádza Jackson, formácia tradičného seminaristu v seminári Nepoškvrneného počatia stojí len 300 dolárov mesačne. Vaše modlitby a materiálna podpora pri zabezpečovaní ich ďalšieho odborného rastu prinesú hojné ovocie, v neposlednom rade aj v práci na spáse mnohých duší.

Friends of Campos, Inc. je nezisková organizácia so sídlom v USA (501c3), ktorá podporuje sociálne a vzdelávacie projekty Osobnej apoštolskej administratúry svätého Jána Márie Vianneya, z ktorých väčšina sa nachádza v okolí diecézy Campos dos Goytacazes v štáte Rio de Janeiro v Brazílii.

Bishop Strickland decries Latin Mass restrictions as ‘attack’ on the ‘Deposit of Faith’

Francúzsky biskup zakázal latinskú omšu vo svätyni svätého Jána Vianneyho, patróna kňazov

Srdce Afriky túži po tradičnej latinskej omši | o. Abah Onuh Samuel Maria