Prichádzajúci film spochybňuje pro-potratovú rétoriku

1,733
Kultúra života

Jedna z mojich najobľúbenejších častí  v kine sú trailery.

Neviem, na čom som to bola vtedy, keď som videla trailer na Gimme Shelter.

Zo začiatku to vyzerá ako „ciťák“. Vanessa Hudgens  (ktorá je takmer na nepoznanie) rozpráva, ako musela opustiť svoju drogovo závislú matku, a vidíme, že v dome otca, ktorý má svoju vlastnú rodinu, nie je príliš vítaná. Neskôr zistíme, že je tehotná. Hudgensovej postava  Apple opúšťa dom svojho otca, pretože ona si  vlastne chce svoje dieťa nechať. Apple sa potom takmer zabije pri autonehode, ale potom, čo jej nemocničný kaplán preukazuje svoju lásku a pozornosť, nájde útechu a domov na mieste, ktoré sa stalo jedným z prvých tehotenských centier pre mladé matky.

Začiatok traileru sa mi zdal príliš smutný a zničujúci. Nevedela som, či by som bola schopná prinútiť sa pozrieť si to. Ale keď v polovici traileru vidíme nádej vďaka niekomu, kto sa o Apple stará a jej schopnosť nájsť svoju cestu, zbadala som v tomto skutočnom príbehu ozajstnú inšpiráciu.

I predtým boli pro-life filmy, ako napríklad October Baby. A ja rozhodne tento film nekritizujem. Mám však pocit, že Gimme Shelter je zvláštnym prípadom,  keď môže pro-life film svojim uvedením na trh a širším uvedením tento mesiac, 24. januára, osloviť široké publikum. Samozrejme, že na miestach pro-life spravodajstva sú už príbehy o Gimme Shelter. Ale tak je tomu i v mainstreamových i miestnych médiách, vrátane Express vo Veľkej Británií a 9news.com v Colorade. A spravodajstvo ešte len vzrastie, keď bude film uvedený.

Vyššie uvedené zdroje, vrátane tých, ktoré nie sú nevyhnutne pro-life, kladú hlavnú myšlienku filmu na tehotenské centrá, ktorými sa stali Several Sources Shelters.

Tehotenské centrá, ako sú  Several Sources Shelters robia naozaj skvelú prácu. A zatiaľ čo zariadenia, ktoré poskytujú potrat, ako Plánované Rodičovstvo „pomáhajúc“ ženám zbaviť sa dieťaťa v krízovom tehotenstve skôr než krízy, tehotenské strediská naozaj pomáhajú ženám a mnohým z nich poskytujú bývanie, vyučovania o rodičovstve, potraviny, pomoc pri zamestnaní a pri iných príležitostiach. Tipnite si ale, ktoré z nich federálna vláda považuje za hodné prijať 540.000.000 dolárov ročne alebo 1,5 milióna dolárov denne? A pri tom neinterupčné služby Plánovaného Rodičovstva, ako napríklad vyšetrovanie prsníka, sú na ústupe. Potrat je ich dojnou kravou na peniaze.

Nestačí však, že plánované rodičovstvo prijíma doláre z mojich a tvojich daní. Plánované Rodičovstvo a iní zástancovia potratov sa statočne snažili pošpiniť dobrú prácu, ktorú tehotenské strediská spravili. Považujú tehotenské strediská za podvodnícke a tvrdia, že takéto strediská bežne ženy klamú alebo zavádzajú len preto, že nerobia potraty, a preto sa snažia vzdelávať ženy ohľadom škodlivosti potratu.

Nie je to len Plánované Rodičovstvo, ktoré sa zameralo na tieto strediská. NARAL Pro-Choice America má prebiehajúcu kampaň, ktorá je akciou naliehajúcou proti nim. Existuje tiež organizácia s názvom Crisis Project, ktorá sa venuje výhradne odporovaniu tehotenským centrám. Národná Potratová Federácia (The National Abortion Federation) sa stavia proti tehotenským centrám. Takisto ako i HBO dokument, 12th & Delaware, zameraný proti týmto centrám. A to je len vrchol ľadovca; takmer  každá skupina obhajujúca potraty je proti našej snahe o starostlivosť pre ženy, ktoré si zvolia život.

Dokonca prebiehali i súdne spory týkajúce sa tehotenských centier v mestách San Francisco, New York, Baltimore a Austin, v ktorých sa obhajcovia potratov pokúsili v miestnej samospráve uložiť na centrá protiústavné obmedzenie slobody prejavu.

Organizáciám ako sú tieto nestačí podpora a vykonávanie potratov, musia tiež dupať po tehotenských centrách, ktoré poskytujú ženám iné možnosti. Toto je len sotva pro-choice, toto je pro-abortion.

Dúfajme, že tento nový film, ktorý rozpráva inšpirujúci pravdivý príbeh, vrhne nejaké svetlo na to, o čom naozaj hnutie pro-life tehotenských centier je a otvorí srdcia i mysle.

Rebecca Downs