tmp_066f6bd6-5ccc-4fcf-b2c4-251cdf702c32-810x500.jpeg

Biskup Strickland: Dôsledky sexuálnej revolúcie boli "zničujúce

45
Kultúra smrti

V tohtotýždňovej epizóde relácie The Bishop Strickland Show sa biskup Joseph Strickland zamýšľa nad encyklikou Humanae Vitae pápeža Pavla VI. a nad jeho predsavzatiami o legalizácii antikoncepcie, pričom tvrdí, že spoločnosť je v horšom stave, ako si pápež myslel. 

Ponúkajúc poznámky k predpovediam, ktoré Pavol VI. v encyklike vyslovil, ako napríklad “zníženie morálnych noriem”, “manželská nevera” a podobne, biskup Strickland poznamenáva, že encyklika je stále “aktuálna”, a konštatuje: “Myslíme si, že sme”takí múdri a sofistikovaní, a my”to strácame. A všetky tieto transgenderové veci a všetky ‘ako sa identifikujeme dnes a možno to’bude inak ako zajtra’ … presahujú dokonca aj to, čo predpovedal Pavol VI.” 

 “[Pavol VI’predpovede] sa všetky naplnili zničujúcim spôsobom … v spoločnosti, naozaj na celom svete a určite aj v tomto národe,” poznamenáva.

Jeho Excelencia tiež spolu s Pavlom VI. poznamenáva, že vlády dostanú právomoc zasahovať do rodinného života: “Vláda začne zasahovať do rodín, pretože rodiny sú trosky, a tak vláda preberá moc.” 

Strickland ponúka aj komentár k dvom svojim tweetom, jeden uvádzajúci citát kardinála Roberta Saraha, ktorý tvrdí, že jednota Cirkvi musí byť “postavená na pravde katolíckej náuky a morálnom učení Cirkvi,” a ďalší od Joshua Charles, citujúci pápeža Benedikta XVI, varuje, že najväčšie útoky na Cirkev prichádzajú zvnútra a tvoria “pasiu Cirkvi.” 

Komentujúc citát kardinála Saraha, Strickland hovorí, že “nemáte ’jednotu bez Ježiša Krista; On’je princípom jednoty a všetkého, čo nás’naučil.”Jeho Excelencia tiež vyslovuje názor, že dôvodom, prečo je Cirkev “pravdepodobne roztrieštenejšia než kedykoľvek predtým”, je snaha ľudí opustiť Kristovo učenie, a teda aj princíp jednoty, pričom poznamenáva, že nejednota v Cirkvi pochádza z túžby zmeniť učenie. 

“Jednota stroskotala, pretože sme’zabudli, že jediným princípom jednoty je Ježiš Kristus, jeho učenie a všetko, čím Cirkev je,” poznamenáva. “Cirkev je jedna, svätá, katolícka a apoštolská, táto jednota je v Ježišovi Kristovi.” 

Pripomínajúc myšlienky Benedikta XVI. si Strickland všíma, že Martin Luther bol kňaz, a preto jeho “útok” na Cirkev začal zvnútra. 

“Tí, ktorí útočia, môžu nakoniec [Cirkev] opustiť, ale predtým, než odídu, napáchajú veľa škody,” hovorí. “Namiesto toho, aby jednoducho povedali: ‘Neverím’v toto’ a odišli, z akýchkoľvek dôvodov majú tendenciu zostať tu dosť dlho na to, aby napáchali veľa škody. A potom zvyčajne nakoniec odídu, pretože Pravda sa’nemení.” 

Strickland na záver epizódy ponúka zamyslenie nad knihou biblistu a katolíka, ktorý konvertoval z protestantizmu, dr. Johna Bergsmu, ktorá vychádza z jeho knihy Ježiš a starozákonné korene kňazstva. 

Meditujúc o Bergsmovej’poznámke k prekladu Genezis, že Adamovi bolo povedané, aby strážil záhradu, Strickland hovorí, že mu to pripomína úlohu biskupov a otcov.  

“Ako biskup mám strážiť  domácnosť Cirkvi, poznamenáva Strickland a rozširuje úlohu strážcu aj na otcov. Zdôrazňujúc, že úloha otcov sa rozširuje od fyzickej až po duchovnú, hovorí, že to, čo je “pravdepodobne” najdôležitejším strážením, je ochrana domácnosti pred duchovnými nepriateľmi, pričom uvádza internet, knihy a podobne. 

“Je to’ťažká práca byť len mužom vo svete, s touto úlohou, ako Adam, strážiť pred zlom, strážiť pred falošnými posolstvami, strážiť pred všetkým, čo by poškodilo rodinu, farnosť alebo diecézu, ktorú sme’poverení strážiť,” uvádza Strickland.

Ak si chcete pozrieť všetky predchádzajúce epizódy The Bishop Strickland Showkliknite sem navštívte stránku LifeSite’Rumble venovanú The Bishop Strickland Show.