YoweriMuseveni-765x500-810x500.png

Ugandský prezident kritizuje Svetovú banku za zmrazenie pôžičiek kvôli zákonu proti sodomii: "Bude sa nám dariť

39
Kultúra smrti

Ugandský prezident, generál Yoweri Museveni, ubezpečil svojich občanov, že ekonomika krajiny nepotrebuje pomoc zo Západu, ak je táto pomoc spojená s akceptovaním homosexuality.  

V oficiálnom vyhlásení, ktorým reagoval na zmrazenie pôžičiek pre Ugandu zo strany Svetovej banky, prezident uviedol, že chce “informovať všetkých, počnúc Uganďanmi, že Uganda sa bude rozvíjať s pôžičkami alebo bez nich.” 

“S disciplínou, vlastenectvom a bojom proti korupcii budeme prosperovať, pretože naše poľnohospodárstvo existuje, náš priemysel rastie a náš sektor služieb sa rozširuje. Je preto poľutovaniahodné, že Svetová banka a iné subjekty sa odvažujú chcieť nás pomocou peňazí prinútiť, aby sme sa vzdali svojej viery, kultúry, zásad a suverenity. Naozaj podceňujú všetkých Afričanov,” uviedol Museveni. 

Vyhlásenie bolo prvýkrát zverejnené v rukou písanom liste prezidenta, ktorý zverejnil na X, predtým nazývanom Twitter. Potom bolo zverejnené v oficiálnej tlačovej správe vo štvrtok 10. augusta. 

Vyjadrenie prichádza po tom, ako sa Svetová banka tento týždeň rozhodla zamietnuť akékoľvek žiadosti o pôžičky od Ugandy kvôli nedávnemu zákonu proti homosexualite, ktorého cieľom je chrániť manželstvo a deti tým, že ukladá trestné sankcie za činy sodomie a homosexuálne znásilňovanie detí a zraniteľných osôb. 

Ugandský minister informácií Chris Baryomunsi v stredu povedal: “Svetovej banke a ostatným by sa malo pripomenúť, že Uganda je suverénna krajina, ktorá prijíma rozhodnutia v záujme svojho ľudu, a to je duch zákona proti homosexualite.” 

Museveni vo svojom vyhlásení spresnil, že “samotné byť homosexuálom nie je cieľom tohto zákona. Práve prechod od homosexuality k náboru alebo nátlaku iných na vašu deviáciu je terčom zákona.” 

“Nepotrebujeme nátlak od nikoho, aby sme vedeli riešiť problémy v našej spoločnosti,” vyhlásil. 

Museveni už predtým potvrdil, že sa nenechá nútiť peniazmi. Po podpísaní zákona proti homosexualite a po tom, ako mu americká vláda pohrozila, že zníži pomoc krajine, Museveni vyhlásil: “Ak znížia pomoc, sadneme si a budeme disciplinovane vynakladať prostriedky, upravíme naše rozpočty; ak budú zasahovať do nášho obchodu, budeme obchodovať s inými.”  

Ako LifeSiteNews už informoval, ugandskí zákonodarcovia vyjadrili rastúce obavy z náboru detí do LGBT životného štýlu. Skupiny ako Sexual Minorities Uganda, založené v roku 2004, ale zakázané v roku 2022, sa údajne zameriavali na neplnoleté osoby peňažnými platbami za účasť na homosexuálnych filmoch s hodnotením X. Propaganda určená na vychovávanie mládeže k podpore (a aj k účasti) homosexuality sa objavila aj na školách a inde.  

Dole uvádzame plné znenie vyhlásenia prezidenta Museveniho’ 

Vo štvrtok 10. augusta 2023  

VYHLÁSENIE H.E PREZIDENTA O PÔŽIČKÁCH SVETOVEJ BANKY  

Ugandčanom, najmä Bazzukulu.  

Pozdravujem. Veci v Ugande sa hýbu dobre napriek korupcii niektorých štátnych úradníkov a niektorých zložiek politickej triedy. Súkromný sektor v poľnohospodárstve a výrobe sú tými, ktorí rozvíjajú a transformujú Ugandu napriek nepríjemnostiam zo strany skorumpovaných úradníkov. Preto je inflácia v súčasnosti na úrovni 3,9 %, čo je jedna z najnižších na svete. Korupčníci sa však budú zodpovedať za svoju zradu a budú vyradení.  

Včera večer mi zavolal úradník zo Svetovej banky, aby ma upozornil na vyhlásenie tejto banky o pozastavení akýchkoľvek nových žiadostí Ugandy o pôžičky.  

Chcem informovať všetkých, počnúc Ugandčanmi, že Uganda sa bude rozvíjať s pôžičkami alebo bez nich. V skutočnosti mnohé pôžičky v minulosti úradníci bezstarostne uzatvárali za mojím chrbtom, hoci boli úplne zbytočné.  

Preto som pred niekoľkými rokmi položil nohu na stôl a zakázal súhlasiť s akoukoľvek pôžičkou pred mojím súhlasom. Preto si teraz požičiavame menej a opatrne. Napriek tomu naša ekonomika rastie, a to aj napriek iným globálnym problémom, ako je vojna v Európe, koruna atď.  

Ak je absolútna potreba požičať si, existuje množstvo zdrojov mimo Bretton Woods, odkiaľ si môžeme požičať. Navyše, prvá ropa nám začne prúdiť do roku 2025. To bude ďalší zdroj štátnych príjmov a tiež finančných tokov do ekonomiky.  

Disciplínou, vlastenectvom a bojom proti korupcii sa nám bude dariť, pretože máme poľnohospodárstvo, rastie nám priemysel a rozširuje sa nám sektor služieb. Je preto poľutovaniahodné, že Svetová banka a iné subjekty sa odvažujú chcieť nás pomocou peňazí prinútiť, aby sme sa vzdali svojej viery, kultúry, zásad a suverenity. Naozaj podceňujú všetkých Afričanov.  

Trpezlivo som vysvetľoval niektorým aktérom, že samotná homosexualita nie je cieľom tohto zákona. Práve prechod od homosexuality k verbovaniu alebo nátlaku iných na vašu deviáciu je cieľom tohto zákona.  

Ak sú v zákone nejaké zvyškové nelogickosti, identifikujeme ich a sami sa s nimi vysporiadame, tak ako sme bojovali proti Idimu Aminovi, iným tyranom a vyjadrili solidaritu našim bratom a sestrám v južnej Afrike, ktorí bojovali proti kolonializmu a apartheidu. Nepotrebujeme nátlak od nikoho, aby sme vedeli, ako riešiť problémy v našej spoločnosti. Sú to naše problémy.  

Pokračujeme v rozhovoroch so Svetovou bankou, aby sme sa my aj oni podľa možnosti vyhli tejto diverzii.  

Podpísané:  

YOWERI K. MUSEVENI  

GEN(RTD)  

SSAABALWANYI 

Uganda Martyrs sú inšpiráciou pre veriacich v ich odpore voči LGBT agende

Uganda’tvrdý zákon proti sodomii smeruje na stôl prezidenta’na konečné schválenie

Ted Cruz šokuje konzervatívnych priaznivcov odsúdením ugandského’zákona proti sodomii

Bývalý líder amerických južných baptistov Russell Moore kritizuje ugandský’zákon proti homosexualite 

Ugandský prezident vyzýva africké krajiny, aby ‘zachránili svet’ pred LGBT agendou 

EXKLUZÍVNE: Africký arcibiskup opisuje úsilie ‘vzdorovať’ šíreniu LGBT ideológie