Msgr._Pope-810x500.jpg

Pápež sa vyjadruje proti "synodálnej cirkvi": "Chcem Katolícku cirkev".

87
Kultúra smrti

Brat Charles Pope, známy svojou otvorenou obhajobou tradičnej latinskej omše a katolíckeho učenia o posvätnosti života a manželstva, ostro kritizoval snahy cirkevnej hierarchie o vytvorenie “synodálnej cirkvi”, pričom označil sekulárnu agendu nadchádzajúcej synody biskupov v Ríme”za synodálnu a vyhlásil: “Nechcem ju … chcem Cirkev, ktorú založil Ježiš.”

“Zo všetkého, čo počúvam o tejto ‘synodálnej cirkvi’, ju nechcem,” napísal na Facebooku Msgr. pápež. “Chcem Katolícku cirkev. Chcem Cirkev mučeníkov, svätých. Chcem Katolícku cirkev, ktorá je nevestou, nie vdovou; nevestou Krista, nie učeníkom sveta, ktorá má radostnú ortodoxiu, ktorá sa stavia proti svetu, aby ho obrátila.”

Kontrastujúc božské poslanie Cirkvi s učeníctvom voči svetu, ktoré sa prejavuje v programe nadchádzajúcej synody - ktorý zahŕňa diskusiu o väčšom počte žien v riadení; väčšej akceptácii LGBT osôb vrátane prístupu k sviatostiam; ženatých kňazoch; prijímaní pre rozvedených a znovu zosobášených; a budúcnosti cirkevného riadenia - Msgr. Pápež sa modlil za očistenie Cirkvi “od lásky k svetu.”

“Áno, chcem, aby Cirkev, ktorú Ježiš založil a poveril, išla a učila všetky národy a krstila všetkých ľudí v spásonosnej a žiarivej, Ježišovej pravde. Chcem Cirkev, ktorá je zamilovaná do svojho manželského partnera Ježiša, a nie zúfalo túži po uznaní sveta alebo je ním očarená. Prosím, Pane, očisti svoju Nevestu, Katolícku cirkev, od lásky k svetu. Pomôž nám, zachráň nás, zmiluj sa nad nami a zachovaj nás svojou milosťou!"”

Kritika prichádza v čase, keď biskup Georg Bätzing, vodca a hlava heretickej Synodálnej cesty Nemeckej biskupskej’konferencie, nedávno povedal, že “sú potrebné nové myšlienky o tom, ako môžeme založiť Cirkev inak, ako môžeme novým spôsobom osloviť ľudí pre základné úkony bohoslužby, kázania a nezištnej služby.”

Heterodoxný nemecký prelát povedal, že je “potrebná odvaha experimentovať” a vzdorovať tým, ktorí hovoria, “že toto sa ešte nikdy nerobilo.”

“Stará štruktúra už nie je vhodná pre budúcnosť,” Bätzing tvrdil v homílii 23. júla. “Toto všetko neznamená koniec Cirkvi, tým som si istý, ale znamená to koniec istej inštitucionálnej formy Cirkvi, ktorá sa formovala len 100 rokov, ale z ktorej máme dojem, že taká bola vždy a taká by vlastne mala aj zostať.”

Cirkev však bola raz a navždy založená na skale svätého Petra samotným Kristom, jej najvyššou hlavou. Vo svojej encyklike z roku 1943 Mystici Corporis Christi, pápež Pius XII. napísal, že Katolícku cirkev “treba nazývať nielen telom, ale Telom Ježiša Krista,”čo “vyplýva zo skutočnosti, že náš Pán je zakladateľom, hlavou, oporou a Spasiteľom tohto mystického tela.”

Citujúc pápeža Leva XIII. napísal Pius XII. že “Cirkev, ktorá už počatá vyšla z boku druhého Adama v jeho spánku na kríži, sa prvýkrát ukázala pred očami ľudí vo veľký deň Letníc.”

“Božský Vykupiteľ totiž začal budovať mystický chrám Cirkvi, keď svojím kázaním zvestoval svoje ustanovenia; dokončil ho, keď visel oslávený na kríži; a zjavil a ohlásil ho, keď zoslal Ducha Svätého ako Parakléta vo viditeľnej podobe na svojich učeníkov,” uviedol Pius XII.

Signálom toho, čo možno očakávať na nadchádzajúcej októbrovej synode o synodalite v Ríme, je pracovný dokument pre synodu, ktorý vydal heterodoxný kardinál Jean-Claude Hollerich z Luxemburgu predstavil témy ako diakonské “svätenie žien, “ženatí kňazi, potreba “prijať” rozvedených “znovuzosobášených, ľudí v polygamných manželstvách, LGBTQ+ ľudí.”

Pozoruhodné je, že všeobecne prijímaný a pápežom schválený výklad Amoris Laetitia ako umožnenie rozvedeným a “znovu zosobášeným” pristúpiť k svätému prijímaniu bol v dokumente, o ktorom budú členovia zhromaždenia diskutovať, prezentovaný ako už dokončená záležitosť.

Diakon Nick Donnelly v komentári k zoznamu účastníkov argumentoval, že podujatie je prostriedkom na podporu homosexuality v Cirkvi.

“Bergoglio naozaj’neskrýva, že cieľom synody o synodalite je vzdorovať Božím’príkazom proti sodomitom,” on písal. “Keď do toho pridáte skutočnosť, že Timothy Radcliffe vedie predsynodálne výjazdové zasadnutie, uvedomíte si, že náprava je na synodálnu silu prostredníctvom prijatia sodomie.”

Podobne kritizoval novú cirkev “synodálnosť“argentínsky arcibiskup Hector Aguer, ktorý povedal: “Cieľom teda môže byť nová progresívna cirkev, ktorá je v rozpore s veľkou cirkevnou Tradíciou.”

Komentujúc synodálnu tému ‘ako môže Cirkev viac reagovať na LGBTQ+ ľudí,’” kritizoval používanie “nového ideologického termínu “LGBTQ+ ľudia” tvrdiac, že “objektívna pravda a uznanie predpisov, podľa ktorých sa posudzujú a uznávajú cnosti, resp. hriechy, sa už nepočíta.”Naopak, povedal arcibiskup, “teraz záleží na tom, ako sa tí, ktorí sa považujú za vylúčených cítia; záleží na ich cítení , nie na objektívnom stave , v ktorom sa nachádzajú.”

“Synodálny program, podobne ako program nemeckej synody, navrhuje inú Cirkev, heterogénnu vzhľadom na veľkú a jednomyseľnú Tradíciu,” vyhlásil argentínsky biskup.

Ďalší významní preláti, ako napríklad kardináli Gerhard Müller a Raymond Burke, arcibiskup Carlo Maria Vigano a biskupi Athanasius Schneider a Joseph Strickland, rovnako odsúdili synodálny program ako odporujúci depozitu viery.

Msgr. pápež už skôr pozdvihol svoj hlas v obhajobe tradičnej latinskej omše, pričom vyzval biskupov aby sa viac venovali pastorácii katolíkov, ktorí si želajú bohoslužby podľa starobylého rímskeho’obradu. Vyjadril sa tiež proti obmedzeniam COVID v Cirkvi a dôrazne odsúdil potraty a manželstvá osôb rovnakého pohlavia.

Keď spoločnosť Planned Parenthood otvorila potratovú továreň na Capitol Hill neďaleko farnosti Msgr. Pope’s, zmobilizoval katolícke cirkvi v oblasti, aby sa dôraznejšie postavili proti tomuto kroku s väčšou pro-life agitáciou.

PREHLIADNITE SI: LGBT impérium KONKURZUJE Cirkev!

Pápež František vybral notoricky známych pro-LGBT klerikov, ktorí sa zúčastnia októbrovej synody o synodalite

Švajčiarsky biskup: ‘Synodálna’ cirkev je ‘protestantizované’ odmietnutie katolíckej viery

Cdl Pell nazval synodu o synodalite ‘toxickou nočnou morou’ tesne pred smrťou

Holandský biskup odchádza z ‘odpornej’ Synody o synodalite: ‘Duch Svätý s tým nemá absolútne nič spoločné’

Kardinál Müller’sa vyjadril k pápežovi Františkovi’výberu pre synodu, otcovi Jamesovi Martinovi