target_1-810x500.jpg

Akcionár zažaloval spoločnosť Target za "zavádzanie" investorov o rizikách prebudenia mandátov ESG a rozmanitosti

37
Kultúra smrti

Maloobchodná spoločnosť Target podľa federálnej žaloby zavádzala investorov o škodlivých účinkoch implementácie štandardov “Environmental, Social and Governance” (ESG) a “diversity, equity and inclusion (DEI).

America First Legal obvinila maloobchodný reťazec z “klamlivých vyhlásení o svojich mandátoch v oblasti environmentálnej, sociálnej a riadiacej politiky (ESG) a rozmanitosti, rovnosti a inklúzie (DEI) a z toho, že akcionári spoločnosti Target prišli o miliardy dolárov.”

Súdny proces si v mene akcionára vzal na mušku monitorovanie rizík spoločnosti’. Spoločnosť Target je už roky zdrojom kontroverzií, ktoré sa datujú od jej rozhodnutia, v tom čase pomerne bezprecedentného, umožniť mužom s pohlavným rozdielom vstupovať na ženské toalety v obchodoch. Jej LGBT oblečenie, vrátane niektorých odevov od satanistu, prispelo k strate hodnoty spoločnosti’

America’s First poznamenal, že v máji 2023:

Target prijal radikálnu transrodovú agendu prostredníctvom svojej marketingovej a predajnej kampane s detskou a rodinnou tematikou “Pride” – neslávne známa kolekcia “Pride” zahŕňala oblečenie pre malé deti s dúhovými symbolmi Mickey Mouse, podbradníky a jednohubky s tematikou LGBT pre bábätká a “tuck-friendly” plavky pre “transrodové ženy.” To predvídateľne spôsobilo prepad hodnoty akcií o viac ako 12 miliárd USD, čo je najväčší pokles ceny akcií za posledných 20 rokov.

Súdny proces tvrdil, že došlo k porušeniu zákona o cenných papieroch, keď predstavenstvo spoločnosti’spôsobilo, že spoločnosť Target’vydala vyhlásenia o splnomocnení, v ktorých nepravdivo a zavádzajúco uviedla, že predstavenstvo spoločnosti Target’a jeho výbory.”

Spoločnosť nereagovala na pondelňajší ranný dotaz LifeSiteNews, v ktorom žiadala o komentár k súdnemu procesu.

Žaloba obvinila spoločnosť Target z toho, že sa snažila prezentovať ako miesto pre “pracujúce rodiny”, kde môžu nakupovať, zatiaľ čo “vynaložila cenný finančný kapitál a kapitál na zlepšenie reputácie spoločnosti Target”na realizáciu mandátov ESG a DEI za fasádou spoločnosti Target”klasickou značkou strednej triedy — a zároveň nepravdivo a zavádzajúco prezentovala riziká svojej stratégie akcionárom spoločnosti Target’s cieľom zabezpečiť svoje znovuzvolenie a izolovať sa od zodpovednosti.”

Spoločnosť podľa AF Legal mala vedieť, aké riziká na seba berie, a to na úkor svojich akcionárov.

V žalobe sa uvádza:

Ožalovaní vedeli, že ich mandáty ESG a DEI sú dvojsečnou zbraňou, ktorá predstavuje riziko odporu. Koniec koncov, samotná spoločnosť Target zažila značný odpor svojich zákazníkov po tom, čo sa v roku 2016 stala tvárou firemnej opozície voči zákonu o transrodových kúpeľniach v Severnej Karolíne’. Žalovaní vedeli, že spoločnosti ako Walt Disney a Anheuser-Busch zažili obrovský odpor voči podobným iniciatívam LGBT. Obžalovaní vedeli, že porovnateľné spoločnosti zahrnuli riziko odporu do svojho dohľadu nad sociálnymi a politickými rizikami svojich mandátov ESG a DEI.

Akcionári boli predstavenstvom vedení k presvedčeniu, že mandáty DEI a ESG nepoškodzujú spoločnosť, tvrdila žaloba. “Spoliehajúc sa na tieto vyhlásenia o splnomocnení, akcionári spoločnosti Target opätovne zvolili predstavenstvo spoločnosti Target’a na výročných zhromaždeniach spoločnosti Target’v rokoch 2022 a 2023 odmietli prostredníctvom hlasovania akcionárov viaceré návrhy na reformu funkcií predstavenstva’v oblasti dohľadu nad rizikami a schválili plány odmeňovania vedúcich pracovníkov, ktoré motivovali vedúcich pracovníkov spoločnosti Target’k implementácii programov DEI.”

Táto “nekontrolovaná” agenda prebudenia vyvrcholila tým, že spoločnosť Target sa so svojimi LGBT predmetmi zamerala na deti už od batoliat.

“Žiadna rozumná správna rada ani vedenie maloobchodného reťazca s hlavnou zákazníckou základňou tvorenou pracujúcimi rodinami by takúto celoštátnu kampaň neschválilo; napriek tomu ju predstavitelia spoločnosti Target”realizovali,”uvádza sa v žalobe.

AF Legal označila “dramatickú a náhlu stratu trhovej kapitalizácie spoločnosti” za “priamy a predvídateľný dôsledok” “vypočítavých rozhodnutí manažmentu propagovať sexualizovaný materiál pre deti”, ako aj “nedostatočného dohľadu”správnej rady.”

Priznanie “cnosti kultúrne extrémnym ‘zainteresovaným stranám’ prišlo “na úkor hlavnej skupiny zákazníkov korporácie’rodín a rodičov, ktorých názory na dobrú povesť sú prvoradé, ako uznala aj samotná spoločnosť Target.”

Generálny právny zástupca AF Legal Gene Hamilton uviedol, že jeho skupina zabezpečí, aby sa práva jeho klienta “vindikovali” na súde.