Cardinal_Blase_Cupich_-_credit_Diane_Montagna-810x500.jpg

Kardinál Cupich vystúpi na ekumenickej konferencii koordinovanej wiccanskou kňažkou

42
Kultúra smrti

Ľavicový kardinál BlaséCupich sa tento týždeň zúčastní na škandalóznom ekumenickom podujatí v Chicagu. Konferenciu koordinuje wiccanská kňažka a zúčastňuje sa na nej viac ako 6 000 zástupcov rôznych foriem pohanských a nekatolíckych siekt. 

Parlament svetových&nbspnáboženstiev 2023 sa koná v kongresovom centre McCormack Place od utorka 14. augusta do piatka 18. augusta. Jeho témou je “Výzva k svedomiu:

Cupich sa objavív “luminary” paneli spolu s presbyteriánskou duchovnou Jennifer Butlerovou a Rashadom Hussainom, ktorý pracujena ministerstve zahraničných vecí Joea Bidena’a ktorý predtým pracoval v Obamovej administratíve

Na konferencii majú vystúpiť aj generálny tajomník OSN António Guterres, ako aj disidentská katolícka kongresmanka Nancy Pelosiová.  

Prvé stretnutie sa konalo v roku 1893, tiež v Chicagu. Na tomto stretnutí sa kontroverzne zúčastnil kardinál John Gibbons z Baltimoru spolu s niekoľkými ďalšími liberálnymi duchovnými USA, ktorí sa neskôr začali spájať s tým, čo vtedajší pápež Lev XIII. nazval “herézou Amerikanizmus.” 

V roku 1895, dva roky po tom, čo konzervatívci vyjadrili svoj nesúhlas so stretnutím, Leo odsúdil konferenciu a zakázal katolíkom zúčastňovať sa na budúcich z obavy, že by to mohlo vzbudiť dojem, že Cirkev považuje iné náboženstvá za pravdivé alebo dobré samé osebe.  

Phyllis Curottová je programovou predsedníčkou tohtoročného podujatia . A samozrejmá “Staršia čarodejnica” a autorka, Curott sa na tlačovej konferencii pred začiatkom zhromaždenia nie veľmi zahalene oborila na bývalého prezidenta Donalda Trumpa, ako aj na ďalších politikov, ktorí odmietajú súhlasiť s agendou Deep State

“Táto existenčná, rozširujúca sa a globálna metla [autoritárstva] sa prejavuje v tyranoch a silákoch, ktorí páchajú zločiny proti ľudskosti, potláčajú základné slobody, rozvracajú demokracie a vraždia pravdu lžou,” ona povedal  

“Podporujú nenávisť a oživenie antisemitizmu a islamofóbie, mizogýnie a rasizmu. Pokúšajú sa privlastniť si náboženstvo, aby ospravedlnili neospravedlniteľné.

Na svojom kanáli na YouTube Currotová zverejnila videá, v ktorých vysvetľuje svoju lásku ktarotovým kartám a ukazuje divákom, ako čarovať. 

V článku zverejnenom na webovej stránke chicagskej arcidiecézy Cupich uviedol, že tohtoročné stretnutie je pre katolíkov príležitosťou, aby “žili podľa učenia Svätého Otca o tom, že hlavnou súčasťou našej identity ako katolíkov je budovanie priateľstva medzi príslušníkmi rôznych náboženských tradícií.” 

V utorok 15. augusta sa na konferencii konal “obrad klimatického pokánia”

V utorok tiež Yael Eisenstat, viceprezidentka ľavicovej organizácie Anti-Defamation League’s Center for Technology & Society, vyzvala na prísnejšiu kontrolu slobody prejavu na sociálnych sieťach.  

Potrebujeme “inkluzívne online” prostredie, ktoré “posilní hlasy žien a nedostatočne zastúpených ľudí,” požadovala

Otváracích ceremónií konferencie’sa zúčastnili takzvaní majstri dharmy z newyorského budhistického centra Tzu Chi zúčastnili. V utorok sa v centre Chicaga konala aj “Paráda vierovyznaní”, ktorou sa zhromaždenie začalo.

Svetový parlament náboženstiev je celosvetová mimovládna organizácia pridružená k Oddeleniu verejných informácií OSN. Jeho správna rada je zložená z ľudí všetkých náboženských smerov. V podstate pôsobí ako duchovná zložka Organizácie Spojených národov, keďže jej hlavným cieľom je podporovať zelenú agendu, wokeizmus a ďalšie liberálne politiky. 

Posledy sa Parlament svetových&nbspnáboženstiev stretol v Chicagu v roku 1993. Na podujatí vystúpil aj vtedajší chicagský arcibiskup Joseph Bernardin, tiež notorický liberál ako Cupich.