fssp-uk-810x500.jpg

FSSP spúšťa LifeFunder s cieľom získať finančné prostriedky na dôležitú misiu "reevanjelizácie Anglicka

50
Kultúra života

Kňazské bratstvo svätého Petra zbiera peniaze na financovanie prestavby nového pútnického centra a rekolekčného domu vo Veľkej Británii.

Komunita tradičných kňazov vo Veľkej Británii hľadá finančnú podporu pre svoje úsilie “reevanjelizovať Anglicko” prostredníctvom praktických krokov. Členovia Kňazského bratstva svätého Petra (FSSP) pod vedením pátra Armanda de Mallerayho podnikajú “kampaň pre priora.” 

Sídlo FSSP na severozápade Anglicka sa snaží výrazne rozšíriť prevádzkové možnosti svojho kostola sv. Mary’s vo Warringtone, ktorý miestni označujú ako “Nazaret v Lancashire.” Kostol, ktorý navrhol známy katolícky architekt E. W. Pugin, prešiel v roku 2015 z rúk benediktínskych mníchov z opátstva Ampleforth do vlastníctva FSSP a stal sa tak svätostánkom. 

Podporte Bratstvo’Kampaň LifeFunder TU!

Odvtedy FSSP zaznamenala vo farnosti značný rast, keďže sa stala centrom pre slávenie tradičnej liturgie a sviatostí, vrátane vysvätenia troch kňazov z U. S. Steel Košice.K. provincie.

Aby FSSP čo najlepšie využila pozemky a budovy v okolí kostola, získala peniaze na kúpu veľkých budov susediacich s presbytériom, pomenovaných Priory Court. V písomnom vyjadrení v čase kúpy v októbri 2020 FSSP uviedla, ako sa zakúpené budovy vracajú k svojmu pôvodnému účelu, keďže pôvodne boli súčasťou farnosti a bývalého kláštora. 

Budovy, ktoré FSSP zakúpila pre kampaň na vybudovanie priorátu.

V čase nákupu budov získala kampaň FSSP’podporu významných katolíckych osobností vo Veľkej Británii, vrátane poslanca Sira Jacoba Reesa Mogga, známeho svojím vyznávaním tradičných katolíckych hodnôt vo verejnej sfére. Sir Jacob napísal, že “v čase, keď sa mnohé sakrálne budovy menia na svetské účely, si kostol svätej Márie’zachoval svoj pôvodný účel, keď Kňazské bratstvo svätého Petra zachránilo tento krásny Puginov kostol pred zatvorením.”

Jasný ukazovateľ silnej katolíckej identity: za posledné tri roky boli v kostole svätej Márie’vysvätení štyria mladí kňazi. V okolí kostola St Mary’s je teraz potrebný väčší priestor na pastoračné aktivity. Získanie budov bývalého prepošstva vedľa kostola by bolo odpoveďou na túto naliehavú potrebu. Je mi cťou, že môžem podporiť kampaň na získanie finančných prostriedkov pre Priory.

Nynie, FSSP vo Warringtone sa však dostala do ťažkostí s rastúcimi nákladmi v ére po ukončení činnosti a ako taká sa obracia na štedrosť darcov, aby podporila svoje poslanie. 

Po zakúpení budov susediacich s kostolom je cieľom kňazov vytvoriť univerzálny a veľký objekt na rôzne katolícke využitie – situácia, ktorá je v Anglicku pomerne zriedkavá.

Pôdorys kampane Priory Court

Objekt bude pozostávať zo svätyne, ktorá bude schopná poňať viac ako 200 farníkov alebo pútnikov. Bude sa v nej však nachádzať aj malý svätostánok na predaj náboženského tovaru, spolu s učebňami, keďže Svätyňa Panny Márie’hostí katolícke vzdelávacie skupiny pre rodičov, ktorí chcú svojim deťom poskytnúť bezpečnejšiu formu výchovy.

Nakoniec budú budovy prestavané aj na jednoduché ubytovanie pre hosťujúcich pútnikov, seminaristov alebo kňazov, najmä počas letných mesiacov, keď sa v kostole zhromažďujú seminaristi FSSP pred vedením každoročných letných detských táborov.

Podporujte Bratstvo’s LifeFunder kampaň TU!

Takéto centrum aktivít by umožnilo, aby svätyňa ponúkala tradičnú liturgiu spolu s autentickým katolíckym vzdelávaním, katolíckymi rekolekciami pre klerikov a laikov, ako aj aby sa stala centrom pre katolíkov v Anglicku, ktorí chcú zistiť viac o starobylej liturgii Cirkvi’. 

“Spolu s nami investujte do opätovnej evanjelizácie Anglicka,” píšu kňazi. “Cieľom kampane prepošstva je vybudovať silné, katolícke spoločenstvo,” uviedol páter de Malleray.

“Kampaň prepošstva je o dušiach, o Božej sláve. Ide o vyhrnutie si rukávov, aby sme obnovili Kristovu vládu,” dodal.