tmp_bca0213d-a07b-49ba-bcef-22f4a2a67a62-810x500.jpeg

Africký politik: Uganda stanovila "štandard", ako sa vysporiadať s "neokoloniálnou" LGBT ideológiou

48
Kultúra smrti

Vedúci predstavitelia na Západe odsúdili a naďalej odsudzujú ugandský zákon zakazujúci manželstvá osôb rovnakého pohlavia.” Aj napriek tomu sa zdá, že viaceré krajiny na africkom kontinente majú záujem o podobnú legislatívu.

Dôstojný Ashems Songwe, člen parlamentu Malawi, sa ku mne pripojí v tejto epizóde The John-Henry Westen Show, aby sme diskutovali o súčasnom stave zákonov proti sobášu v Afrike a o tom, ako kontinent reaguje na západné presadzovanie agendy LGBT.

Songwe mi hovorí, že ugandský zákon stanovil “štandard” pre legislatívu proti sodomii na kontinente. “Rozhodnutie, ktoré prijal ugandský parlament, a nakoniec podpísanie zákona prezidentom, by sa nemalo brať na ľahkú váhu,” trvá Songwe na tom, že zákon má “vážne dôsledky” v “očiach Západu.”

Podľa Songweho nie je vnucovanie LGBT ideológie Afrike “ničím iným ako neokoloniálnym rozhodnutím.” Všíma si tiež zjavné pokrytectvo zo strany Západu, ktorý odsudzuje africké krajiny prijímajúce zákony proti sodomii a zároveň mlčí o prísnejších zákonoch v moslimských krajinách.

“Chcú sa k Afrike správať, ako keby ‘Viete čo, budeme vám vnucovať všetko, čo chceme, pretože ste stále závislí od našej pomoci,’” hovorí. “A čo sa týka [Blízkeho východu], pretože sú ekonomicky nezávislí, myslím, že nemajú’žiadnu voľnosť, nemajú’žiadnu výhodu.”

Songwe, ktorý sa zaoberá otázkou legislatívy LGBT v Malawi konkrétne, poznamenáva, že v súčasnosti prebieha súdny prípad týkajúci sa muža s pohlavnou zmenou a cudzinca. Songwe sa domnieva, že zákonodarný a výkonný orgán Malawi zatiaľ v otázke “manželstiev osôb rovnakého pohlavia” nič nenavrhli, aby to nevyzeralo, že do tejto kauzy zasahujú, dodáva však, že zákonodarný orgán tento prípad “pozorne sleduje”, súdny prípad však považuje aj za prostriedok na “testovanie vôd” zo strany zahraničných mocností.

“Tí, ktorí presadzujú tieto … cudzie ideológie, sa ’snažia použiť zadné dvierka,” tvrdí Songwe. “Snažia sa … prinútiť súd, aby ich legitimizoval tým, že povie, ‘Áno, je to prijateľné,’ aby mohli odísť s judikátom.”

“Nemám”žiadne lepšie slovo, ktoré by som mohol povedať, okrem toho, že je to problém,” hovorí Songwe o homosexualite. “Spôsob, ako tento problém vyliečiť, je, že ľudia musia vyhľadať pomoc. Musia byť rehabilitovaní. Musia podstúpiť terapiu…, ktorá im pomôže s ich mysľou, pomôže im so zmenou životného štýlu, pretože… [homosexualita je] nenormálna.” 

Songwe ďalej reaguje na obvinenia z nenávisti a fanatizmu zo strany národov, ktoré si želali zákony, ako je ten v Ugande, a vysvetľuje, že nenávidené je praktizovanie homosexuality, nie osoba, ktorá ju praktizuje, čo je podľa neho rozdiel, ktorý by malo hnutie za život zdôrazňovať. Práve vďaka tomuto rozlišovaniu podľa neho “komunity hovoria: ‘Pozrite sa, sme pripravení vás prijať, pomôcť vám, aby ste dostali pomoc a mohli… zostať normálni.’”

Songwe sa dotýka aj obnovenia zmluvy medzi Africkou, karibskou, tichomorskou a Európskou úniou (AKT-EÚ), ktorá sa nazýva Dohoda z Conotou. Platnosť tejto dohody, ktorá bola pôvodne vytvorená v roku 2000 v záujme obchodu a rozvoja členských štátov tým, že im umožnila prístup na európsky trh a pomoc, sa skončila v roku 2020. Navrhovaná obnovená dohoda, ako mi povedal Songwe, vyzýva na podporu ideológie LGBT a potratov a zaväzuje členské štáty k dohľadu zo strany spoločnej rady ministrov, ktorá by mohla prijímať záväzné rozhodnutia. 

“Ako suverénne štáty sa chceme uistiť, že všetko, čo sa zdá spochybňovať našu suverenitu, všetko, čo sa zdá ohrozovať hodnoty, ako je rodina, [náboženstvo] a [tradície], to sú veci, v ktorých nemôžeme’robiť kompromisy,” tvrdí Songwe.

Keď sa pýtam, čo by sa dalo urobiť, aby sa africké krajiny ubránili pred ideológiou LGBT, Songwe ponúka dve riešenia.  

Prvé sa zasadzuje za to, aby sa čo najviac malawijských zákonodarcov, najmä moslimov a kresťanov, začalo vyjadrovať k tejto problematike na medzinárodných fórach. “Čím viac hlasov sa ozve na obranu rodiny, na obranu života, na obranu náboženstva, na obranu tradície a kultúry, vtedy začneme tieto bitky vyhrávať,” hovorí Songwe a zdôrazňuje, že odporcovia tradičných hodnôt sú dobre financovaní a ochotní urobiť veľa v boji za LGBT ideológiu.

Druhé, Songwe odporúča, aby si ľudia viac uvedomovali danú problematiku. “Čím viac si ľudia uvedomia tieto úskalia [elít presadzujúcich LGBT ideológiu], spôsob, akým [robia] manipuláciu, vtedy… začneme túto vojnu vyhrávať.”

The John-Henry Westen Show je dostupná prostredníctvom videa na s YouTube kanáli a vpravo tu na mojom blogu LifeSite.

K dispozícii je aj v audio formáte na platformách ako SpotifySoundcloud, a Acast. Čakáme na schválenie aj pre iTunes a Google Play. Ak sa chcete prihlásiť na odber audio verzie na rôznych kanáloch, navštívte Stránku vysielania tu.

Vytvorili sme&nbsppre túto reláciu špeciálny e-mailový zoznam, aby sme vás mohli každý týždeň upozorniť, keď zverejníme novú epizódu. Prosím, prihláste sa teraz kliknutím sem. Môžete sa tiež prihlásiť na Kanál YouTube a YouTube vás’upozorní na nový obsah.

Môžete mi posielať spätnú väzbu alebo nápady na témy relácií prostredníctvom e-mailu [email protected].