schneider18aug-810x500.jpg

Rímske fórum života je príležitosťou stretnúť sa osobne s biskupom Atanázom Schneiderom

58
Neutral

Učastníci Rímskeho fóra života sa budú môcť v októbri tohto roku stretnúť a porozprávať s biskupom Atanasiom Schneiderom. 

Túto jeseň, od 31. októbra do 1. novembra, sa biskup Atanasius Schneider z Astany v Kazachstane, pripojí ku katolíckym lídrom na Rímskom fóre života 2023, aby diskutovali o zlách hlbokej cirkvi a hlbokého štátu a ich účasti na agende Veľkého resetu.  

Dvojdňová strategická konferencia sa bude konať bezprostredne po skončení vatikánskej’synody o synodalite, ktorá hrozí formalizáciou heretického učenia o rodine. 

Vyrastal v socialistickom režime 

Schneider sa narodil v roku 1961 v Kirgizsku do nemeckej rodiny, ktorá pracovala v sovietskom pracovnom tábore. Schneider vyrastal za socializmu, kde byť katolíkom bolo nelegálne. Schneiderova’rodina sa však tajne držala viery a bola úzko zapojená do podzemnej cirkvi.  

Schneiderova’matka Mária bola jednou z niekoľkých žien, ktoré poskytli útočisko blahoslavenému Oleksovi Zaryckému, ukrajinskému kňazovi, ktorého neskôr sovietsky režim umučil.  

Keď bol Schneider malý chlapec, cestoval so svojou rodinou šesťdesiat kilometrov z rodinného&nbspdomova vo Valge do Tartu, aby sa zúčastnil na podzemných omšiach. Rodina nastupovala ráno pod rúškom tmy do prvého vlaku a vracala sa posledným vlakom v noci, aby ju sovietske úrady nechytili.   

V roku 1973 bola jeho rodina prepustená z pracovného tábora a emigrovala do Nemecka, kde Schneider neskôr vstúpil do Rádu pravidelných kanonikov Svätého kríža v Rakúsku. V roku 1990 bol v Brazílii vysvätený za kňaza. 

Doktorát z patrológie získal na Augustiniáne v Ríme a vyučoval v seminári v Karagande v Kazachstane. V roku 2006 bol Schneider vysvätený za biskupa a vymenovaný za titulárneho biskupa Celerina a pomocného biskupa Karagandy.  

Od roku 2011 Schneider pôsobil ako pomocný biskup arcidiecézy Svätej Márie v Astane, predseda liturgickej komisie a generálny sekretár Konferencie katolíckych biskupov Kazachstanu.  

Schneider: Obranca viery 

Ako dieťa sa Schneider učil brániť katolicizmus pred sovietskym režimom, teraz pracuje na ochrane pravej viery pred nepriateľmi vo vnútri Cirkvi.  

V posledných rokoch Schneider odhalil neveriacich duchovných v Cirkvi, ktorí podporujú rozdelenie a obmedzujú tradičných katolíkov v praktizovaní viery.  

Nedávno Schneider pripojilk LifeSite’Johnovi-Henrymu Westenovi, aby bránil Katolícku cirkev pred rastúcimi globalistickými hrozbami vo Vatikáne, na Svetovom ekonomickom fóre, u aktérov Deep State a inde. 

Sám Schneider, ktorý bol vychovaný v socializme, opakovane varoval pred marxistickou propagandou, ktorá je prijímaná a šírená vo svete a dokonca aj v Katolíckej cirkvi. Schneider sa nebál vykričať vysokým cirkevným predstaviteľom, že podporujú ‘neomarxistickú’ ideológiu LGBT. 

Schneider tiež upozornil, že súčasné trendy v Katolíckej cirkvi, najmä Synoda o synodalite, sú “nebezpečné” pre katolícku vieru a sú “duchovným jedom.” 

Schneider je okrem toho presvedčeným zástancom tradičnej latinskej omše, potvrdzuje, že katolíci majú právo zúčastňovať sa na starobylej liturgii.  

“Nedodržiavanie zákazov tradičnej omše nerobí z človeka na základe tejto skutočnosti schizmatika, ak naďalej uznáva pápeža a biskupov, naďalej ich rešpektuje a modlí sa za nich,” prezradil.  

Vzdor skúškam, ktorými Cirkev prechádza, Schneider povzbudil katolíkov, aby pokračovali v dobrom boji a nestrácali nádej.  

“Keď žijete s Bohom, v Kristovi, ste aj uprostred boja radostní,” Schneider poradil. “A inak je vaša viera slabá. Musíte si prehĺbiť svoju katolícku vieru, tak ako mučeníci. Oni sa radovali z prenasledovania.” 

Počas nadchádzajúceho Rímskeho fóra života bude Schneider diskutovať o skazenosti Cirkvi a zároveň ponúkne riešenie, ako obnoviť jej zašlú slávu.  

Účastníci konferencie budú mať možnosť aktívne sa zúčastniť na všetkých strategických zasadnutiach fóra s našimi hosťami. Medzi ďalšími pozvanými rečníkmi sú okrem iných kardinál Gerhard Müller, aktivista za slobodu Reggie Littlejohn, prezident pro-life organizácie Women’s Rights without Frontiers a vlastný LifeSite’s John-Henry Westen.   

Konferencia sa bude konať v štvorhviezdičkovom hoteli A. Roma LifeStyle. Hotel je mimo vychodených ciest, napriek tomu je vzdialený len 30 minút jazdy autobusom od Námestia svätého Petra’. Okrem toho je známe, že október a november sú súčasťou Ríma’mimo sezóny”a poskytujú návštevníkom viac priestoru—a chladnejšie teploty—na púte za duchovnými a kultúrnymi pokladmi mesta’. 

Vstupeniek je obmedzené na 200 kusov, preto si nezabudnite zabezpečiť svoje ešte dnes. Aktuálne informácie o tohtoročnom Rímskom životnom fóre nájdete RomeLifeForum.com