Shutterstock_700226077-810x500.jpg

Texas sa pridal k štátom, ktoré opúšťajú Americkú asociáciu knižníc kvôli ľavicovým ideológiám

13
Kultúra smrti

Texas sa stal posledným z radu štátov, ktoré odmietajú ľavicovú propagandu Americkej asociácie knižníc (ALA) a prerušujú styky s národnou organizáciou.

AĽK je už niekoľko rokov pod paľbou kritiky kvôli svojim snahám o priklonenie sa k ideológii "woke", vrátane hodín rozprávok s drag queen, tipov, ako “prepašovať” LGBT materiály deťom bez vedomia rodičov, a verejného schvaľovania a účasti na iniciatívach na podporu LGBT kníh v školských knižniciach.

Kým najvyššia americká knižničná organizácia pokračuje v ceste ľavicových programov, niektoré štáty si uvedomili nebezpečný potenciál týchto ideológií, ktoré sa prenášajú na ich deti. Pred odchodom Texasu’ zo skupiny vyjadrilo niekoľko štátov nesúhlas s marxistickým vplyvom, ktorý vedie ALA, vrátane Idaha, Mississippi, Montany a Wyomingu.

“Necelý mesiac po tom, čo som požiadal Texaskú štátnu komisiu pre knižnice a archívy, aby prerušila vzťahy s Americkou asociáciou knižníc, s potešením oznamujem, že mi práve oznámili, že s nimi neobnovia zmluvu!” povedal Harrison.

“Je to víťazstvo pre všetkých Texasanov a ja oceňujem odvážne a rozhodné rozhodnutie predsedníčky Marthy Wong. Texas by mal viesť boj proti nebezpečnej marxistickej ideológii — nie ju dotovať z ťažko zarobených daní mojich voličov’. Budem naďalej bojovať za ochranu Texasanov pred tým, aby ich peniaze boli zneužívané proti nim, ich hodnotám a ich deťom.

Tento krok prichádza takmer mesiac po tom, čo Harrison napísal Wongovej list, v ktorom ju žiadal, aby sa štátny výbor vzdal spojenia s ALA, ktorá nedávno zamestnala Emily Drabinski ako prezidentku, “samozvanú ‘marxistickú lesbu’ a členku Demokratických socialistov Ameriky.”

“Indoktrinácia financovaná daňovými poplatníkmi nemá v Texase miesto, napriek tomu pani Drabinski sľúbila, že zradikalizuje ALA, aby ‘presadzovala verejnú agendu, ktorá do centra knižničnej práce postaví organizovanie spravodlivosti,’” napísal Harrison vo svojom liste Wongovi z 20. júla. “V roku 2013 publikovala článok s názvom ‘Queering the Catalog: ’Queer Theory and the Politics of Correction’, kde sa výslovne stavia proti neutralite knižníc v prospech toho, aby sa knihovníci museli ‘politicky angažovať’ z ‘queer perspektívy.’”

Harrison zdôraznil, že ALA podkopáva rodičovské práva tým, že bojuje za to, aby sa pornografické knihy nachádzali na policiach knižníc, a tvrdí, že “nikto nemá právo vytvárať pravidlá obmedzujúce to, čo používajú iní ľudia.”Zákonodarca povedal, že tento spôsob myslenia “znamená, že ALA môže podkopávať texaské zákony určené na ochranu detí.”

Odpovedané

Prezidentka Americkej asociácie knižníc hovorí, že byť ‘marxistickou lesbičkou’ je pre mňa ‘naozaj dôležité’

Rodičia sa bránia po tom, čo v školských knižniciach v Missouri našli desiatky sexuálne explicitných kníh