cdlmullerrfl22823-810x500.jpg

Máte šancu stretnúť sa s kardinálom Müllerom na tohtoročnom Rímskom fóre života

28
Neutral

Na tohtoročnom podujatí sa budú môcť účastníci Rímskeho fóra života stretnúť a porozprávať s kardinálom Gerhardom Müllerom. 

Túto jeseň, od 31. októbra do 1. novembra, sa kardinál Müller, bývalý prefekt Kongregácie pre náuku viery (CDF), pripojí ku katolíckym lídrom na Rímskom fóre života 2023, aby diskutovali o zlách hlbokej cirkvi a hlbokého štátu a ich účasti na agende veľkého resetu.

Dvojdňová strategická konferencia sa bude konať bezprostredne po vatikánskej Synode o synodalite, ktorá hrozí formalizáciou heretického učenia o rodine.

Život kardinála Müller’v službe Cirkvi

Kardinál Gerhard Müller sa narodil 31. decembra 1947 v Nemecku v mestečku Finhem neďaleko Mainzu. Jeho otec Martin Müller pracoval vo firme na výrobu automobilov a matka Lioba bola ženou v domácnosti. Bol veľmi bystrého ducha, študoval filozofiu a teológiu v Mainzi, Mníchove a Freiburgu im Breisgau a v roku 1977 získal doktorát.

V roku 1978 bol vysvätený za kňaza v rodnom meste Mainz-Finthen, v roku 1985 sa stal profesorom a v roku 1986 prevzal katedru dogmatickej teológie na Ludwig-Maximilian University v Mníchove, kde je dodnes čestným profesorom.

V roku 2002 pápež Ján Pavol II. vymenoval Müller za biskupa v Regensburgu. Za biskupa bol vysvätený v regensburskej katedrále 24. novembra 2002, na sviatok Krista Kráľa. Na Müllerovej’vysviacke bol prítomný aj vtedajší prefekt CDF a neskorší pápež Benedikt XVI. kardinál Joseph Ratzinger, ktorý roky vyučoval na Regensburskej univerzite.

Ako regensburský biskup Müller oživil 600-ročnú tradíciu “Pfingstritt zu Kötzing” (Kötztingská letničná jazda), eucharistickú procesiu, ktorá každoročne priláka okolo 40 000 účastníkov.

V roku 2012 pápež Benedikt XVI. vymenoval Müllera za prefekta CDF, čo mnohí považujú za druhú najvyššiu funkciu v Katolíckej cirkvi. Benedikt tiež Müllera vymenoval za šéfa Medzinárodnej teologickej komisie, Pápežskej biblickej komisie a Pápežskej komisie “Ecclesia Dei,” ktorá sa zaoberala skupinami venujúcimi sa tradičnej latinskej omši v Cirkvi. Müller bol Benediktom povýšený na arcibiskupa a pápež František ho v roku 2014 vymenoval za kardinála.

Hlas pravdy v čase súženia

Müller pôsobil ako prefekt CDF v rokoch 2012 až 2017 a snažil sa čo najlepšie brániť cirkevnú doktrínu’v čase čoraz heterodoxnejšieho pontifikátu pápeža Františka. Snažil sa interpretovať pápežove’výroky a spisy ortodoxným spôsobom a vždy zdôrazňoval svoju vernosť pápežstvu a Katolíckej cirkvi. František Mülera v roku 2017 prepustil z funkcie šéfa CDF bez udania dôvodu, čo Mülera prekvapilo, keďže to prišlo pre neho veľmi náhle a nečakane.

Müller bol čoraz viac unavený zo smerovania Cirkvi za Františkovho pontifikátu a začal otvorenejšie vystupovať proti heterodoxii v Cirkvi, čo sa týkalo situácie v jeho rodnom Nemecku aj vo Vatikáne.

Nemecký kardinál bol jedným z najtvrdších kritikov nemeckej synodálnej cesty, ktorú označil za“otvorene heretickú a schizmatickú.”Pri inej príležitosti zašiel ešte ďalej, keď povedal, že Synodálna cesta opustila “samotnú podstatu kresťanstva.”

V októbri 2022 poskytol nemecký prelát výbušné interview, v ktorom označil Františkovu’ heterodoxnú Synodu o synodalite za “nepriateľské prevzatie Cirkvi.”

Müller nielenže kritizoval “nepriateľské prevzatie” zo strany Hlbokej cirkvi, ale pustil sa aj do Hlbokého štátu, rozstrieľalglobalistický program Veľkého resetu Klausa Schwaba’a odvolávajúc sa menovite na oligarchov Georgea Sorosa a Billa Gatesa za podporu “diabolského” Nového svetového poriadku.

Nemecký kardinál sa tiež postavil na stranu prenasledovaných katolíkov v Spojených štátoch, keď osobne navštívil Marka Houcka a jeho rodinu, aby im vyjadril svoju podporu po tom, ako FBI nespravodlivo zatkla katolíckeho otca v jeho dome pred očami jeho detí.

Účastníci Rímskeho fóra života budú mať možnosť aktívne sa zúčastniť na všetkých strategických zasadnutiach fóra s našimi hosťami. Medzi ďalšími pozvanými rečníkmi sú okrem iných biskup Athanasius Schneider, aktivista za slobodu Reggie Littlejohn, prezident pro-life organizácie Women’s Rights without Frontiers a vlastný LifeSite’s John-Henry Westen.

Konferencia sa bude konať v štvorhviezdičkovom hoteli A.Roma LifeStyle. Hotel je mimo vychodených ciest, napriek tomu sa nachádza len 30 minút jazdy autobusom od Námestia svätého Petra’. Okrem toho je známe, že október a november sú súčasťou “mimosezóny Ríma”a poskytujú návštevníkom viac priestoru – a chladnejšie teploty –, v ktorých sa môžu vybrať na púť za duchovnými a kultúrnymi pokladmi mesta’.

Vstupeniek je obmedzené na 200 kusov, preto si nezabudnite zabezpečiť svoje dnes. Aktuálne informácie o tohtoročnom Roma Life Forum’nájdete na stránke RomeLifeForum.com.