rlj23823-810x500.jpg

Stretnite sa s pro-life aktivistom Reggiem Littlejohnom na jesennom Rímskom fóre života

45
Neutral

V októbri tohto roku sa budú môcť účastníci Rímskeho fóra života stretnúť a porozprávať sa s aktivistom za ľudské práva Reggiem Littlejohnom.   

Túto jeseň, od 31. októbra do 1. novembra, sa Reggie Littlejohn, prezident pro-life organizácie Women’s Rights without Frontiers, pripojí k pro-life a katolíckym lídrom na Rímskom fóre života 2023, aby diskutovali o zle hlbokej cirkvi a hlbokého štátu a ich účasti na agende Veľkého resetu.   

Dvojdňová strategická konferencia sa bude konať bezprostredne po skončení vatikánskej synody o synodalite, ktorá hrozí formalizáciou heretického učenia o rodine.  

Nájsť Krista v chudobných a bezmocných 

Aj keď sa Littlejohnová narodila v kresťanskej rodine, ako tínedžerka odmietla vieru a odmietla chodiť do kostola. Littlejohnová zostala ateistkou, až kým na vysokej škole nezačala na kurze starovekej literatúry čítať Evanjelium svätého Jána. Čítanie evanjelia spôsobilo, že Littlejohnová si uvedomila ľudskosť Krista, ktorého odmietala. 

Po svadbe si Littlejohnová vzala ročné voľno na škole Yale Law a cestovala po svete. Počas svojich ciest sa Littlejohnová mohla stretnúť s Matkou Terezou a dobrovoľnícky pracovať v Misionárkach lásky Matky Terezy’v Kalkate.  

Littlejohnová osobne spolupracovala s Matkou Terezou pri starostlivosti o chorých a umierajúcich na uliciach Kalkaty. Vďaka starostlivosti o chudobných a svedectvu Matky Terezy sa v Littlejohnovi’úplne obnovila viera v Boha.  

Od právnika k ženskej križiačke  

Po ukončení štúdia Littlejohn plánoval pracovať ako právnik v San Franciscu, ale zdalo sa, že Boh má iné plány. Počas svojho pôsobenia ako právnička Littlejohnová pomáhala čínskym utečencom, ktorí sa prisťahovali do Spojených štátov.   

“Môj prvý utečenec bol niekto, kto bol ako kresťan prenasledovaný a násilne sterilizovaný. To mi otvorilo celé dva svety,” ona odhalil 

“Po prvé, nevedela som, že v Číne sú kresťania prenasledovaní. Po druhé, vedel som, že Čína má politiku jedného dieťaťa, ale nikdy som sa nepozastavil nad tým, ako sa presadzuje,”pokračoval Littlejohn. “Až keď som zastupoval túto prvú ženu, uvedomil som si, že sa presadzuje prostredníctvom nútených potratov, nútenej sterilizácie a detskej vraždy. Bola som úplne zdesená.” 

O niečo neskôr Littlejohnová prišla o vlastné dieťa pri potrate. Keď hľadala dôvod, prečo Boh dopustil, aby jej dieťa zomrelo, Littlejohnová si uvedomila, že vďaka vlastnej strate hlbšie pochopila stratu čínskych matiek, ktorých deti sú zabíjané pri nútených potratoch.  

V roku 2003 Littlejohnová ochorela a bola nútená vziať si zdravotnú dovolenku. Päť rokov bola práceneschopná, počas ktorých podstúpila niekoľko operácií a vyvinul sa u nej chronický únavový syndróm. 

V tomto období si však Littlejohnová uvedomila, že Boh’pre ňu má poslanie. 

“Moje poslanie sa zmenilo zo zarábania veľkého množstva peňazí ako advokátka na pomoc ženám a deťom zničeným nútenými potratmi a zabíjaním žien v Číne v dôsledku čínskej’politiky jedného dieťaťa,” povedala. 

Littlejohnová neúnavne pracovala na záchrane čínskych žien. Napísala “Perly Číny,” celovečernú drámu, ktorá odhalila devastáciu spôsobenú čínskou’politikou jedného dieťaťa, vrátane nútených potratov, nútenej sterilizácie, úmrtí v dôsledku nepodarených zákrokov, navyše spôsobila, že v Číne žije o 37 miliónov viac mužov ako žien. Táto situácia viedla k obchodovaniu s ľuďmi, sexuálnemu otroctvu a vysokému počtu samovrážd žien.  

Založenie organizácie Women’s Rights Without Frontiers  

V roku 2011 sa Littlejohnová stala zakladateľkou a prezidentkou Ženské’práva bez hraníc, medzinárodnej koalície, ktorá odhaľuje a vystupuje proti núteným potratom, gendercide a sexuálnemu otroctvu v Číne.  

Ako medzinárodná expertka na brutálnu politiku Číny svedčila poltucetkrát v Kongrese Spojených štátov, dvakrát v Európskom parlamente a v britskom a írskom parlamente. 

V roku 2014 Littlejohnová štyrikrát vystúpila v Komisii OSN pre postavenie žien proti brutálnej politike jedného dieťaťa v Číne’v roku 2014. Littlejohn bol tiež ocenený ako jeden z “Desiatich najlepších ľudí roka 2013” časopisom Inside the Vatican Magazine 

Ale Littlejohnová sa neuspokojila len s tým, že je hlasom čínskych žien, založila aj “Kampaň na záchranu dievčatka,”program “topánky v teréne” v Číne, ktorý poskytuje mesačný príspevok počas jedného roka matkám, ktorým hrozí, že potratia alebo opustia svoje dievčatká. Peniaze pomáhajú matkám odolávať tlaku, aby potratili svoje deti, a kampaň už zachránila stovky životov.

Kampaň posunula na osobnú úroveň, Littlejohnová a jej manžel prijali do svojho domu dve čínske sestry v roku 2013 po tom, ako bol otec dievčat” uväznený a mučený za to, že sa vyjadril proti zneužívaniu komunistickou vládou.  

V súčasnosti Littlejohn pokračuje v práci na ukončení nútených potratov v Číne a na ochrane čínskych matiek a dievčatiek.   

Účastníci nadchádzajúceho Rímskeho fóra života budú mať okrem mnohých ďalších bojovníkov za život možnosť stretnúť sa a porozprávať sa s Littlejohnom.   

Účastníci konferencie budú mať možnosť aktívne sa zúčastniť na všetkých strategických zasadnutiach fóra s našimi hosťami. Medzi ďalšími pozvanými rečníkmi sú okrem iných kardinál Gerhard Müller, biskup Atanasius Schneider z Astany v Kazachstane, aktivista za slobodu a LifeSite’vlastný John-Henry Westen.    

Konferencia sa uskutoční v štvorhviezdičkovom hoteli A. Roma LifeStyle. Hotel je mimo vychodených ciest, napriek tomu sa nachádza len 30 minút jazdy autobusom od Námestia svätého Petra’. Okrem toho je známe, že október a november sú súčasťou Ríma’mimo sezóny”a poskytujú návštevníkom viac priestoru—a chladnejšie teploty—na púte za duchovnými a kultúrnymi pokladmi mesta’.  

Vstupeniek je obmedzené na 200 kusov, preto si nezabudnite zabezpečiť svoje ešte dnes. Aktuálne informácie o tohtoročnom Rímskom životnom fóre nájdete RomeLifeForum.com