tavistock-centre-810x500.jpg

Škandalózna klinika Tavistock schválila 22-ročnému mladíkovi so 14 psychickými problémami operáciu zmeny pohlavia

70
Kultúra smrti

Súdne dokumenty odhalili, že neslávne známa klinika Tavistock schválila 22-ročnému mladíkovi so 14 duševnými poruchami, ktorý nevie čítať ani písať, operáciu na zmenu pohlavia. Klinika britskej NHS, ktorá je už roky zdrojom škandálov, schválila mladej žene - v súdnych dokumentoch opísanej ako “Al” na ochranu jej identity - operáciu napriek tomu, že mala problémové detstvo s drogovo závislou matkou, ktorá bola obeťou domáceho násilia, starala sa o ňu postihnutá babička a ako tínedžerka skončila v systéme starostlivosti.

Podľa súdnych dokumentov - v ktorých je Al identifikovaný ako muž - bol Al odoslaný do Tavistocku vo veku 14 rokov:

Má celkovo 14 diagnóz a naďalej má komplexné potreby. Jeho ťažkosti boli lekársky opísané ako ľahká mentálna retardácia, porucha pripútania, porucha regulácie emócií, porucha pozornosti s hyperaktivitou, porucha opozičného vzdoru a porucha autistického spektra, dyslexia, silná úzkosť, posttraumatická stresová porucha a nízke sebavedomie. V roku 2021 mu bola diagnostikovaná porucha aktivity a pozornosti, minimálna porucha správania a reaktívna porucha pripútanosti v detstve.

Skutočnosť, že tejto mladej žene bola schválená operácia, vyšla najavo len vďaka tomu, že na Najvyššom súde zažalovala Radu Wandsworthu za to, že neriešila špeciálne vzdelávacie potreby mladých ľudí, ktorí sa identifikujú ako transrodoví, pričom tvrdila, že “nesprávne určenie rodu” prispelo k neúspechu jej vzdelávania. Školská dochádzka Al’ bola neustále prerušovaná tragickými okolnosťami jej detstva. Sudkyňa pani Justice Fosterová nakoniec rozhodla, že Rada nezanedbala Al’výchovu a že “okolnosti jej [sic] raného života sú značne znepokojujúce a môžu vyvolať len hlboký súcit.”

Odozvou na správu, že mladej postihnutej žene, ktorá nevie čítať ani písať, bola schválená zmena pohlavia na klinike, ktorá bola minulý rok odsúdená na zatvorenie po tom, čo správy ukázali, že Tavistock urýchľoval prechod mladých ľudí, bolo rozčúlenie. Konzervatívny rovesník lord Goldsmith na sociálnych sieťach nadával na zdravotnícky personál v Tavistock and the Portman NHS Foundation Trust.

“Tejto osobe bolo diagnostikovaných 14 duševných porúch,” napísal. “Odpoveďou týchto grázlov je rozsekať jej telo a napchať ju hormónmi. Ako sa to líši od lobotómie? Títo odborníci sú absolútne barbarskí a treba ich zavrieť.”

Helen Joyceová, írska novinárka a autorka best=selleru “gender-kritická” kniha Trans, tiež poukázala na minulé lekárske škandály. “Naposledy viem o tom, že ľudia s poruchami učenia boli schválení na štátom podporovanú sterilizáciu v rámci švédskeho”eugenického programu,”napísala na Twitteri. “V súčasnosti sa to”považuje za závažné porušenie ľudských práv.”Jordan Peterson”reagoval stručnejšie: “14 [duševných porúch]? To’nestačí! S úctou, mäsiari a klamári.” Alebo ako poznamenala austrálska feministka Edie Wyatt: “Lekárske násilie gender borgov sa vždy zameria na tých najzraniteľnejších.”

Práve takéto prípady viedli odborníkov k tomu, aby odporučili Tavistock v prvom rade zatvoriť. Je zrejmé, že sa nepoučili zo svojich minulých chýb —a tu je dôležité pripomenúť, že medzi chyby, ktorých sa dopúšťajú, patrí aj spôsobovanie trvalého fyzického a často aj kognitívneho poškodenia mladých ľudí. Táto mladá žena možno bude môcť časom riešiť svoje ďalšie problémy, ale dvojitá mastektómia je trvalá. Odobratie mäsa z ruky na vytvorenie neofallu je trvalé. Operácie na zmenu pohlavia neriešia zdravotný stav — vytvárajú celoživotného pacienta s narastajúcim zoznamom komplikácií a problémov, ktoré bude musieť riešiť.

Tejto mladej žene neboli tieto operácie ani tak schválené, ako skôr odsúdené na doživotie. Ona to nevie. Tí, ktorí ju liečia, by mali.