Santana-810x500.jpg

Rocková hviezda Carlos Santana kritizuje transgenderizmus, ospravedlňuje sa a potom ospravedlnenie vymazáva

88
Kultúra smrti

Známa rocková hviezda Carlos Santana vyvolal tento týždeň pobúrenie ľavičiarov, keď poukázal na to, že ľudská sexualita je v skutočnosti binárna. Ako mnohé verejné osobnosti v podobných situáciách, aj Santana sa rýchlo ospravedlnil - ale potom akoby opäť zacúval a ospravedlnenie vymazal.

Tento týždeň sa na internete rozšírilo video, v ktorom 76-ročný Santana počas koncertu Hard Rock Live v Etess Arene v Atlantic City v New Jersey poznamenal, že “keď Boh stvoril teba a mňa, predtým, ako sme vyšli z maternice, viete, kto ste a čo ste.”

Obľúbený mexicko-americký hudobník, ktorý je známy svojou jedinečnou gitarovou štylizáciou a mnohými hitmi vrátane “Oye Como Va,” “Black Magic Woman,” a “Smooth” (a spustil poplach pre tvrdenie, že pre inšpiráciu komunikuje s anjelom “Metatronom”), povedal svojmu publiku, že “žena je žena a muž je muž. To’je všetko.”

“Neskôr, keď vyrastiete, vidíte veci a začnete veriť, že by ste mohli byť niečím, čo, znie to dobre, ale viete, že to nie je’správne,” povedal gitarista.

Transgenderoví aktivisti na Santanove’komentáre reagovali s hrôzou. Médiá označili zjavné postrehy za “bizarný protitransový prejav” a “náhodný diatribe.”

Vo štvrtok hudobník na svojej stránke na Facebooku zverejnil ospravedlnenie.

“Uvedomujem si, že to, čo som povedal, ľuďom ublížilo a nebol to môj úmysel,” uviedol Santana vo vyhlásení. “Úprimne sa ospravedlňujem komunite transsexuálov a všetkým, ktorých som urazil.”

“Toto je planéta slobodnej vôle a všetci sme dostali tento dar,” stálo vo vyhlásení. “Teraz budem sledovať tento cieľ, aby ste boli šťastní a bavili sa, a aby každý veril tomu, čo chce, a nasledoval svoje srdce bez strachu.”

Krátko po zverejnení ospravedlnenia ho Santana údajne stiahol.

Ospravedlnenie nahradil novým vyhlásením, v ktorom nejasne deklaroval, že “energia vedomia generuje svoj vlastný druh. nenávisť plodí nenávisť. láska plodí lásku.

Komentáre Santanu’a následne medzičasom odstránené ospravedlnenie odrážajú nedávnu epizódu, v ktorej popová hviezda Ne-Yo podobne vyjadrila jasne proti transgender ideológii a potom sa zdanlivo pohádala so svojím reklamným tímom.

Po komentároch Ne-Yo’odsudzujúcich mrzačenie a sterilizáciu detí, ktoré sa podľa očakávania stretli s pobúrením zo strany transgender ideológov, nasledovalo profesionálne formulované ospravedlnenie zverejnené na sociálnych sieťach. 

V krátkom následnom videu potom celebrita podotkla, že ospravedlnenie zverejnil jej publicista, a potvrdila svoj postoj, že “nikdy nebude súhlasiť s tým, aby si deti mohli vybrať alternatívnu “pohlavnú identitu,” niečo, čo bude “škodlivé pre [ich] život.”

“To je jednoducho bodka, bodka, a tak to”cítim,” povedal, hoci zdôraznil, že nechovᔞiadnu nevraživosť voči ľuďom, ktorí sa identifikujú s rôznymi odlišnými sexuálnymi sklonmi, a že si myslí, že ľudia môžu robiť, čo chcú, a vychovávať svoje deti tak, ako im to vyhovuje.

“Ak ma za to zrušia, potom viete čo, možno je to svet, kde už Ne’nepotrebujú Ne-Yo, dobre?" ” povedala popová hviezda. “A ja s tým nemám žiadny problém … ja to’vyriešim. Musím vychovávať deti a budem to robiť bez ohľadu na to.”