Shutterstock_2129351000-810x500.jpg

Nová správa ukazuje nízku úroveň dôvery Kanaďanov vo vládu a médiá

60
Kultúra smrti

Vlastný prieskum Kanadskej agentúry pre verejné zdravie (PHA) ukázal, že väčšina Kanaďanov má mimoriadne nízku dôveru vo federálnu vládu aj v mainstreamové médiá, ktoré majú ešte nižšie hodnotenie dôvery ako volení predstavitelia.

“Zatiaľ čo respondenti majú veľkú dôveru v nemocnice a zdravotníckych pracovníkov, dôvera vo federálnu vládu (napr. Agentúre pre verejné zdravie) je oveľa nižšia,”uvádza sa v záveroch správy PHA’Use of Public Health Measures, Advice and Risk Assessment Survey (Prieskum využívania opatrení, poradenstva a hodnotenia rizík v oblasti verejného zdravia) podľa Blacklock’s Reporter.

Zo správy vyplýva, že menej ako tretina Kanaďanov prejavila “vysokú dôveru” federálnej vláde, pričom “veľké mediálne organizácie”, ako aj celebrity získali ešte nižšie skóre.

Zistenia správy pochádzajú z dotazníkov, ktoré boli zaslané približne 6 200 Kanaďanom v celej krajine, ako aj z deviatich federálnych fokusových skupín. Vykonala ju spoločnosť Abacus Data a stála približne 172 237 dolárov z peňazí daňových poplatníkov.

Pokiaľ ide o federálnu vládu, len 32 % Kanaďanov uviedlo, že jej dôveruje “vysoko”, pričom provinčné vlády sa umiestnili na ešte nižšej úrovni 26 %.

Veľké mainstreamové médiá a “novinári” pracujúci pre ne získali “vysokú dôveru” len 18 %. Nasledovalo len 12 % ľudí, ktorí uviedli, že dôverujú “obyčajným ľuďom”, pričom celebrity získali len osempercentné “hodnotenie dôvery”.

V správe sa uvádza, že “novinárom a reportérom pracujúcim pre veľké mediálne organizácie dôverujú respondenti prieskumu menej ako federálnej vláde.”

V júni PHA priznala, že s pokračujúcou krízou COVID prejavuje čoraz viac ľudí menšiu dôveru federálnym úradníkom.

V správe sa uvádza, že “ľudia chcú vecné, vyvážené, nezaujaté a politicky neutrálne informácie, ktoré obsahujú označenie zdroja.”

Nie je prekvapením, že kvôli výlukám a mandátom COVID, ktoré mali za následok, že mnohí Kanaďania bez jab prišli o prácu, 17 % Kanaďanov uviedlo, že ich dôvera vo federálnu vládu bola navždy otrasená ako pred krízou COVID.

“To isté potvrdili aj zdravotnícki pracovníci, ktorí uviedli, že dôvera ich pacientov’ aspoň v jednu úroveň vlády sa znížila,” uviedli výskumníci správy.

“Zdravotnícki pracovníci vysvetlili, že informácie od vlády sa rýchlo vyvíjajú, nie sú vždy jasné a niekedy si protirečia.”

Agentúra uviedla, že “dôvera,” najmä v “sektore vlády a zdravotníctva,” je kľúčová pre “účinnosť opatrení v oblasti verejného zdravia.” Výsledky prieskumu ukazujú, že táto “úroveň dôvery” jednoducho neexistuje.

Nízka dôvera v médiá a vládu nie je bez precedensu

Kanaďania’ nízka dôvera v mainstreamové médiá, ako aj vo vládu prichádza v rovnakom čase, keď nedávne správy ukazujú, že agentúry sa snažili manipulovať mediálny príbeh.

V júni LifeSiteNews informoval o tom, ako sa ukázalo, že kanadské’ministerstvo zdravotníctva nútilo vládou financované mainstreamové médiá, aby vydali stovky “opráv.” Médiá boli upozornené, že musia dodržiavať požiadavky ako podmienku pre ďalšie získavanie vládnych financií.

Niektorí Kanaďania, ktorí dostali injekcie COVID, ale potom sa po nich zranili, dali federálnu vládu aj štátne médiá na súd kvôli tomu, čo označili za propagandu o injekciách.

V júli LifeSiteNews informoval o Carrie Sakamoto, matke zo Saskatchewanu, ktorá teraz trpí Bellovou obrnou po injekcii COVID-19. Sakamoto žaluje kanadskú vládu a rôznych zdravotníckych úradníkov, ako aj Kanadskú vysielaciu spoločnosť (CBC) za dezinformácie a nedbanlivosť, ako uviedla, za to, že ju presvedčili, že vakcína je “bezpečná” a “účinná.”

V júni LifeSiteNews informoval o tom, ako federálna vláda podľa tajného memoranda vedela, že očkovanie COVID spôsobuje zranenia, ale namiesto toho prišla so stratégiou, ktorá mala potlačiť obavy ľudí’

V máji tiež bývalý novinár CBC odhalil, že reportéri boli zastavení, aby mohli písať o príbehoch kritických voči vakcínam COVID a uzáverom a namiesto toho boli povzbudzovaní, aby presadzovali vládnu “propagandu.”

Federálna vláda dotuje staršie médiá v Kanade sumou viac ako 1 miliardu dolárov ročne.

V roku 2019 premiér Justin Trudeau sľúbil, že jeho liberálna vláda bude poskytovať starším médiám, vrátane Kanadskej vysielacej spoločnosti (CBC), dodatočnú federálnu pomoc vo výške 595 miliónov dolárov počas nasledujúcich štyroch rokov.

Podľa jeho stratégie na roky 2020-2021 výročná správa, dostáva CBC každý rok približne 1,24 miliardy dolárov z verejných zdrojov, čo predstavuje približne 70 % jej financovania.