tmp_336ede0d-7d1d-407d-8434-5cf46664319a-810x500.jpeg

Páter John Hollowell obetoval svoj život za obete sexuálneho zneužívania. Potom bol uzdravený v Lurdoch

51
Kultúra života

Dnes LifeSite zverejnil úžasne krásne video o kňazovi, ktorý obetoval svoju diagnózu rakoviny ako akt zadosťučinenia za hriechy sexuálneho zneužívania spáchané duchovnými. Ba čo viac, po tom, čo kňaz navštívil miesto zjavenia Panny Márie v Lurdoch, jeho rakovina zmizla.

V tejto epizóde The John-Henry Westen Show sa ku mne pridali Jim Hale’z LifeSite a Michael Hogan, aby diskutovali o našom novom videu o živote otca Johna Hollowella. 

Pri rozhovore o otcovi Johnovi Hollowellovi sme si povedali, že je to pre nás veľmi dôležité. Hollowellovi’Hale poznamenáva, že “je to príbeh o tom, ako slúžime Bohu vzkriesenia, Bohu zázrakov.” 

O. Hollowell bol istý čas “internetovým kňazom” a naďalej zverejňuje veci na YouTube. Hale, ktorý si všíma Hollowellov’status, ho nazýva “celebritou.” Hogan, ktorý si spomína, keď Hollowell pôvodne opustil YouTube, aby sa liečil na rakovinu, spomína, že vtedy povedal, že by si myslel, že by bolo dobré, keby LifeSite pokrýval Hollowella. 

“Myslím, že som mu jedného dňa jednoducho zavolal a mali sme asi hodinový Zoom hovor,” spomína Hogan.

“Bol za to,” pokračuje Hogan. “Vlastne povedal, že píše“memoáre“o“svojej ceste, ktorú prešiel, pre prípad, že“by zomrel, aby mal o tom nejaký záznam.”

Hale, komentujúc to, čo Hogan hovorí o svojom prvom rozhovore s Hollowellom, zdôrazňuje, že Hollowell si myslel, že zomrie, a že v tom momente sa rozhodol obetovať svoje utrpenie za obete krízy sexuálneho zneužívania duchovnými.

“Práve“objavujeme všetku krásu v“všetkom, čo Katolícka cirkev ponúka,” hovorí Hale a všíma si, čo “vychádza” z rozhovoru s Hollowellom.

“Ale to, čo ju robí naozaj jedinečnou…, je to spasiteľné utrpenie,” pokračuje. “O tom veľa nepočujete, keď vyrastáte v evanjelickom protestantskom prostredí…, pretože myslenie je… také, že sa modlíte, aby ste sa zbavili svojho utrpenia a že Boh vás požehná tým, že odstráni vaše utrpenie.”

“V Katolíckej cirkvi je to’úplne inak. A keď ste trochu starší, naozaj s tým začnete súznieť.” 

Hale aj Hogan sa dotýkajú aj Hollowellovho’príbehu a svojich konverzií s krízou v Cirkvi, za ktorú Hollowell obetoval svoje utrpenie. Zatiaľ čo ja spájam problém zneužívania s neverou zo strany duchovných, ktorí propagujú sexuálnu nemravnosť a najrôznejšie druhy herézy, Hale poznamenáva, že spolu s Hoganom diskutujú o tom, ako sa snažia vyrovnať so všetkými škandálmi v Cirkvi a zároveň zostať radostnými katolíkmi, a ponúkajú komentár k škandálom v Cirkvi.

Aj napriek tomu sú Hale aj Hogan radostní z toho, že sú katolíkmi, pričom obaja si všímajú prístup ku Kristovi, ktorý sa nachádza vo sviatostiach. “Je’dôležité nestratiť… nádej. Aj keď to vyzerá tak zle, stále je’veľa znamení veľkých vecí,” hovorí Hogan.

“Každý, kto sleduje toto video práve teraz musí pochopiť, že akékoľvek utrpenie, akúkoľvek bolesť, akékoľvek ťažkosti, ktorými prechádzate, môžu byť vykúpené,” vyhlasuje Hale. “Boh môže uzdraviť vaše srdce.”

The John-Henry Westen Show je k dispozícii vo forme videa na stránke relácie’s YouTube kanál a priamo tu na mojom blogu LifeSite.

K dispozícii je aj v audio formáte na platformách, ako sú SpotifySoundcloud, a Acast. Čakáme na schválenie aj pre iTunes a Google Play. Ak sa chcete prihlásiť na odber audio verzie na rôznych kanáloch, navštívte Stránku vysielania tu.

Vytvorili sme’pre túto reláciu špeciálny e-mailový zoznam, aby sme vás mohli každý týždeň upozorniť na zverejnenie novej epizódy. Prosím, prihláste sa teraz kliknutím sem. Môžete sa tiež prihlásiť na Kanál YouTube a YouTube vás’upozorní na nový obsah.

Môžete mi posielať spätnú väzbu alebo nápady na témy relácií prostredníctvom e-mailu [email protected].