gaines-and-pillen-810x500.jpg

Guvernér štátu Nebraska podpísal "zdravý rozum", ktorý definuje biologické pohlavie

62
Kultúra života

Republikánsky guvernér štátu Nebraska Jim Pillen podpísal nariadenie, ktoré definuje biologické pohlavie a schvaľuje používanie zariadení pre jedno pohlavie, čím zakazuje mužom s pohlavným zmýšľaním vniknúť do ženských priestorov a športovísk. 

V stredu Pillen podpísal “Výkonné nariadenie č. 23-16, ktorým sa ustanovuje zákon o právach žien””, ktoré označil za “zdravý rozum”, pretože “muži nepatria do priestorov určených len pre ženy”” 

“Osoba’s ‘pohlavím’ je definovaná ako jej biologické pohlavie (buď mužské, alebo ženské) pri narodení,” uvádza poriadok. “Žena’ je jedinec, ktorého biologický reprodukčný systém je vyvinutý na produkciu vajíčok; “muž’ je jedinec, ktorého biologický reprodukčný systém je vyvinutý na oplodnenie vajíčok ženy.” 

V poriadku sa uvádza, že pojmy “žena” a “dievča” sa tiež “vzťahujú na ľudské ženy” a “muž” a “chlapec” sú muži. Podobne “slovo ‘matka” je definované ako rodič ženského pohlavia a ‘otec” je definované ako rodič mužského pohlavia.” 

“Existujú legitímne dôvody na rozlišovanie medzi pohlaviami, pokiaľ ide o športoviská, väznice alebo iné väzenské zariadenia, útulky pre obete domáceho násilia, krízové centrá pre obete znásilnenia, šatne, toalety a iné oblasti, kde ide o biológiu, bezpečnosť a/alebo súkromie.” 

Niektoré z uvedených “legitímnych dôvodov” zahŕňajú “jedinečné a nemenné biologické rozdiely” mužov a žien, ktoré vedú k nerovnej fyzickej súťaži a potrebe pohlavne segregovaných “sociálnych, vzdelávacích, športových alebo iných priestorov s cieľom zabezpečiť bezpečnosť a/alebo umožniť príslušníkom každého pohlavia dosiahnuť úspech a prosperitu.” 

Definície objasnené v príkaze sa majú používať “pri vydávaní správnych predpisov, výkone správnych rozhodnutí a rozhodovaní sporov správnymi orgánmi, radami a komisiami, všetkými štátnymi orgánmi, radami a komisiami.” 

“Každá verejná škola alebo školský obvod a každá štátna agentúra, oddelenie alebo úrad, ktoré zhromažďujú štatistické údaje o životnom stave na účely dodržiavania antidiskriminačných zákonov alebo na účely zhromažďovania presných údajov o verejnom zdraví, kriminalite, ekonomických alebo iných údajov, musia identifikovať každého jednotlivca, ktorý je súčasťou zhromažďovaného súboru údajov, ako muža alebo ženu pri narodení.” 

Príkaz nadobudol účinnosť po získaní podpisu guvernéra’30. augusta. 

Zástancovia ženského športu Riley Gainesová oslávili novinku na X, predtým na Twitteri, pričom uviedli, že sa “o tejto záležitosti stretla s guvernérom Pillenom” tri dni pred podpisom nariadenia.  

“TO je vodcovstvo,” napísala Gainesová. “Vďaka za implementáciu @IWV’s [Independent Women’s Voice] WBOR [Women’s Bill of Rights] a ochranu takmer 1 milióna nebraských žien. Príliv sa obracia.” 

Gaines dodal, že v ten istý deň, keď Pillen podpísal príkaz, “Nebraska má najnavštevovanejšie ženské’športové podujatie vôbec.” Podľa ESPN prilákalo v stredu ženské volejbalové družstvo Nebraskej univerzity v Lincolne 92 003 fanúšikov, čím prekonalo svetový rekord v počte divákov, ktorí navštívili akékoľvek ženské’športové podujatie. 

Vykonávacie nariadenie prichádza sotva dva týždne po tom, čo sudca okresného súdu rozhodol, že štát môže presadzovať zákaz chirurgických zákrokov na zmenu pohlavia u neplnoletých osôb a požiadavku, aby sa hormonálne zákroky vykonávali v súlade s predpismi vydanými hlavným štátnym’lekárom, ktorého vymenoval Pillen.  

Pôvodne podpísal v máji legislatívny zákon 574. Ten tiež zakazuje zabíjanie detí prostredníctvom potratov po 12. týždni. Republikáni – vrátane Pillena – predtým kritizovali svojho republikánskeho kolegu senátora Merva Riepeho za to, že zmenil svoju pôvodnú podporu formulácie, ktorá zakazovala potraty po zistení srdcového tepu dieťaťa’(spravidla okolo šiesteho týždňa), čo viedlo ku konečnému zlyhaniu väčšej ochrany nenarodených. 

Odpovedané: 

67 % Američanov je proti tomu, aby muži súťažili v ženských’športoch, zistil prieskum 

Riley Gaines má pravdu: Nemali by sme’strácať čas pandením k ideológii transgenderov