tmp_4e211d60-f674-4b1b-be52-2ee20dadc4ef-810x500.jpeg

Biskup Strickland: Blížiaca sa synoda povedie len k väčšiemu "zmätku" a "rozdeleniu" v Cirkvi

67
Kultúra smrti

V tohtotýždňovej&nbspdielnej relácii The Bishop Strickland Show biskup Joseph Strickland vysvetľuje, že svoj pastiersky list veriacim diecézy Tyler v Texase napísal kvôli zmätku, ktorý vznikne v dôsledku októbrovej synody o synodalite.

Nazval nadchádzajúcu synodu “synodou zmätku”, Strickland vysvetlil, že “celý tón synody je: ‘No, môžeme hlasovať o zmene pravdy… Môžu hlasovať za čokoľvek a vytvárať všelijaké dokumenty a hovoriť, čo chcú, ale… Ježiš Kristus je Pravda, a preto som chcel začať s… Ním.” 

Strickland tiež vysvetlil, že deň pred vydaním listu je v kalendári Novus Ordo pamiatka svätého Pia X (3. septembra v starom obrade), pričom poznamenal, že pokus o zmenu zavedených dogiem Katolíckej cirkvi sa už “pokúšal ” 

“Pius X. mal prísahu proti modernizmu, ktorá bola potrebná,” uviedol Strickland s odkazom na herézu, ktorú svätý Pius X. nazval “syntéza všetkých heréz… Zanikla šesťdesiat rokov [po jej promulgácii], v roku 1967. Nikdy nemala zmiznúť a mnohé z toho, s čím’sa zaoberáme, je tá istá škoda, ktorú videl Pius X.”  

Strickland sa tiež zaoberal obavami, že kvôli dokumentu zasieva rozdelenie, a zdôraznil, že dokument napísal ako duchovný otec veriacich v Tyleri.  

“Ak skutočne milujem stádo, ktorému slúžim, a nielen to, musím“hovoriť pravdu, ktorá nás oslobodzuje, pravdu, ktorá nám dáva život aj na tomto svete,” povedala Jeho Excelencia a dodala, že sa cítil byť nútený napísať ho a že je rád, že to urobil.  

“Už ma“obvinili, že vytváram rozdelenie, a že ma nikdy nemôžu podporiť vo vytváraní rozdelenia,” pokračoval. “Áno, veci sú rozdelené. Keď sa odvrátite od Pravdy, dochádza k strašným rozdeleniam.” 

“Jednoducho neakceptujem’obvinenie, že’vytváram rozdelenie,” vyhlásil. “Ja’sa snažím riešiťrozdelenie.” 

V ďalšej časti epizódy sa Strickland vyjadril k láske, s akou dokument napísal. Podľa neho ho k jeho napísaniu motivovala láska k nášmu Pánovi a láska k jeho stádu.  

Pripomínajúc druh lásky, s ktorou dokument napísal, Strickland povedal, že “je obetavá a ochotná, túžiaca po dobre druhého,” a dodal, že Kristus je “zosobnením tohto druhu lásky.” 

“Kristus hovorí, že najväčšou láskou je položiť život za svojho priateľa,” zdôraznil. “Moje stádo je viac ako len priatelia. Sú’súčasťou toho, kým sme. Sú našou súčasťou. A absolútne platí, že človek položí svoj život za svoju rodinu a stádo Tyler a ďalšie."” 

Koncom epizódy sa Jeho Excelencia vrátil k téme lásky v súvislosti s tým, či si myslí, že môže byť “zrušený.” 

“Nie je to”o mne,” zdôraznil. “Som si”istý, že ľudia povedia, ‘No, teraz ho naozaj treba zrušiť. Naozaj ho treba odvolať.’A to sa môže stať, ale či sa to stane alebo nie, nemôžem’prestať milovať a prestať zdieľať Pravdu, pretože nebudem’populárny alebo nebudem’mať pozíciu.” 

“Otec je ochotný stratiť svoj život pre svoje deti a pastier by mal byť ochotný stratiť svoj život pre svoje ovce.” 

Ak si chcete pozrieť všetky predchádzajúce epizódy The Bishop Strickland Showkliknite sem a navštívte stránku LifeSite’Rumble venovanú The Bishop Strickland Show.

Prisľúbte svoje modlitby za biskupa Stricklanda Tu