Leo-Kelly-810x500.jpg

6. januára Obžalovaný sa odvolal proti rozsudku a 2,5 ročnému trestu za vstup do Kapitolu USA

25
Kultúra smrti

Kresťan, ktorý pre LifeSiteNews hovoril o svojich zážitkoch počas výtržností v Kapitole USA zo 6. januára, podal odvolanie po tom, ako bol odsúdený na federálne väzenie.

Leo Kelly, 37-ročný z Cedar Rapids v štáte Iowa, sa 29. augusta odvolal proti svojmu odsúdeniu na odvolacom súde USA, D.C. Circuit, necelé dva týždne po tom, ako ho sudca okresného súdu USA Royce Lamberth odsúdil na 30 mesiacov federálneho väzenia za jeho činy zo 6. januára.Okrem trestu odňatia slobody Lamberth Kellymu nariadil aj 36 mesiacov prepustenia pod dohľadom a zaplatenie náhrady škody a pokuty vo výške 7 000 USD. 

Podľa tlačovej správy ministerstva spravodlivosti bol “Kelly jedným z mála výtržníkov, ktorí prenikli do rokovacej sály Senátu.” Po vstupe do budovy údajne “vystúpil na senátny pódium, listoval v citlivých dokumentoch a fotografoval ich.”

Takisto sa údajne prechádzal s výtržníkmi po chodbách, pozoroval, ako sa niektorí účastníci pokúšajú násilne dostať do budovy cez okno a dvere, a ignoroval príkazy policajtov’ na odchod.

V máji porota uznala, že Kelly vinným z trestného činu za “marenie úradného [vládneho] konania” a šiestich ďalších priestupkov súvisiacich s jeho vstupom do budovy U. S. Steel Košice.S. Capitol, informoval predtým portál LifeSiteNews.

Kelly sa v roku 2021 rozprával s Jimom Halom z LifeSite’o vstupe do budovy Kapitolu. 

Povedal, že je “rozpoltený” v otázke, či urobil niečo zlé, ale tvrdil, že Američania boli “zradení Kongresom … zradení súdnou mocou … zradení našimi miestnymi vládami, našimi starostami a všetkým. Čo máme robiť?