joseph_strickland_covid-810x500.jpg

BREAKING: Pápež František údajne požiada biskupa Stricklanda, aby odstúpil

164
Kultúra smrti

Pápež František sa v sobotu stretol s arcibiskupom Robertom Prevostom, OSA, vedúcim vatikánskeho dikastéria pre biskupov, a arcibiskupom Christopheom Pierrom, apoštolským nunciom v Spojených štátoch.

The Pillar uviedol, že niekoľko zdrojov blízkych dikastériu pred stretnutím pre webovú stránku uviedlo, že obaja preláti, ktorých pápež František v júli vymenoval za kardinálov, predstavia pápežovi výsledky nedávneho apoštolskej vizitácie Tylerskej diecézy okrem “verejných krokov” biskupa Stricklanda po tejto vizitácii.

Očakáva sa, že pápež František požiada biskupa Stricklanda”o rezignáciu, tvrdí jeden z vysokých predstaviteľov blízkych dikastériu pre biskupov.

“Situácia biskupa Stricklanda je na programe dňa,” povedal úradník pre The Pillar, “a očakáva sa, že Svätý Otec bude žiadať jeho odstúpenie — to bude určite odporúčanie, ktoré mu bude predložené.”

“Úradník predpovedal, že pápež sa pravdepodobne nerozhodne zosadiť Stricklanda z postu biskupa jeho diecézy, čo je z kanonického hľadiska zriedkavý akt, ale povedal pre The Pillar, že pápežovi Františkovi odporučí, aby biskupa povzbudil k rezignácii,”informoval portál.

“Konsenzus v dikastériu je taký, že bude požiadaný, aby zvážil svoju rezignáciu,” povedal úradník. “To bolo obsahom diskusie medzi členmi.”

“V závislosti od toho, ako biskup zareaguje, by sa sila tohto povzbudenia mohla zvýšiť,” dodal úradník.

Potenciálny Františkov krok prichádza proti jednému z najpriamejších a najhlasnejších biskupov v Spojených štátoch, ktorý si získal značnú podporu vo svojej diecéze aj mimo nej pre svoje presadzovanie tradičného katolíckeho učenia.

Strickland a jeho diecéza sú predmetom veľkého záujmu katolíckych médií odvtedy, ako vyšlo najavo, že bol podrobenýapoštolskej vizitácii v júni 2023. Jeho vizitáciu viedli dvaja emeritní biskupi: Dennis Sullivan z Camdenu v New Jersey a bývalý biskup Gerald Kicanas z Tucsonu v Arizone.

PREČÍTAJTE SI: Kto je ten biskup, ktorý vyšetruje biskupa Stricklanda v mene pápeža Františka?

Kicanasa si katolíci, ktorých sa návšteva týka, všimli kvôli jeho problematickým zápisom o potratoch a homosexualite. V roku 2012 obhajoval financovanie Katolíckych služieb pomoci’pro-potratových skupín a (okrem iného) ho podporila skupina homosexuálov v pravdepodobnosti, že sa stane prezidentom USA. biskupskej’konferencie, ako uviedol LifeSite’sJohn-Henry Westen.

Na verejnosť nebolo pred zprávou The Pillar’s vydané žiadne verejné oznámenie o výsledku Stricklandovej’návštevy. 

V júlovej epizóde relácie The Bishop Strickland Hour Strickland prirovnal apoštolskú vizitáciu k “predvolaniu do riaditeľne”, ale naznačil, že je to výsledok jeho hlasného svedectva o katolíckej náuke:

Nie, nie je to’niečo, čo by som dobrovoľne podstúpil, aby som prešiel apoštolskou vizitáciou. Pretože to tak trochu vrhá tieň na diecézu, [a] veľa ľudí je presvedčených, že je tu’niečo naozaj zlé. Ale myslím si, že som tým prešiel, pretože som’bol dostatočne odvážny a dostatočne milujem Pána a jeho Cirkev, aby som jednoducho pokračoval v hlásaní pravdy.

Šesťdesiatštyriročný biskup Strickland je medzi čitateľmi LifeSite dobre známy svojou otvorenou obhajobou katolíckeho učenia, učenia, ktoré je často uvádzané do zmätku pápežskými vyhláseniami alebo posolstvami.

Strickland’k jeho verejnejším postojom k morálnym a doktrinálnym otázkam patrí požiadanie Františka, aby odoprel sväté prijímanie bývalej predsedníčke americkej Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiovej kvôli jej podpore legálnych potratov, obvinenie pápeža z “programu podkopávania odkladu viery” a odsúdenie prominentného pro-LGBT “rúhania” otca Františka, ktorý sa v roku 2012 stal predsedom Rady Európy, v ktorej je členom. Jamesa Martina SJ  

Takisto sa pozoruhodne otvorene vyjadril k morálnym kontroverziám v americkej politike a kultúre, vrátane špehovanie katolíkov, verejné prejavy samozvaných “satanistických” skupín a nedávno speak na proteste bejzbalového tímu Los Angeles Dodgers’za to, že hostil protikatolícku skupinu drag queen s názvom “Sisters of Perpetual Indulgence”, ktorá sa štylizuje do podoby groteskných mníšok. 

Predpokladá sa však, že apoštolskú vizitáciu podnietil najmä 13. mája X/Twitter, v ktorom výslovne uviedol, že: “Odmietam jeho [pápeža Františka’] program podkopávania depozitu viery.” 

Stricklandovo’vyhlásenie vzniklo v dôsledku zdvojenia jeho predchádzajúceho odmietnutia názoru, ktorý zastáva katolícky podcaster Patrick Coffin – a to, že pápež František nie je skutočným pápežom. Biskup napísal: 

Prosím, dovoľte mi objasniť ohľadom: ‘Patrick Coffin spochybnil pravosť pápeža Františka.’ Ak je to presné, nesúhlasím, verím, že pápež František je pápež, ale je čas, aby som povedal, že odmietam jeho program podkopávania depozitu viery. Nasledujte Ježiša.

Pôvodné posolstvo Stricklanda’malo podporiť Centrum Magis, ktoré vydalo verejné vyhlásenie dištancujúce sa od Coffina kvôli jeho názorom na neobsadenie pápežského stolca. 

Páter Robert Spitzer SJ, prezident centra, poskytol Coffinovi rozhovor ešte predtým, ako sa dozvedel o Coffinovom’stanovisku. Spitzer následne svoje spojenie s Coffinom verejne stiahol. Tento krok biskup Strickland podporil slovami: “Pripájam sa k otcovi Spitzerovi a plne podporujem jeho postoj k akýmkoľvek vyjadreniam Patricka Coffina v súvislosti s pápežom Františkom.”  

Krátko nato tylerský prelát vydal správu, v ktorej varoval pred “protichodnými hlasmi” a namiesto toho vyzval katolíkov, aby sa “vždy obracali k Ježišovi.”  

Pri júlovom vystúpení vo svojej rovnomennej relácii Strickland vyhlásil, že ho neodradia žiadne pokusy o cenzúru jeho hlásania právd katolíckej viery, a povedal, že je preňho “radosťou” pokračovať v “zdieľaní Dobrej zvesti o Ježišovi Kristovi.”  

“Viem, že vás nezastavia”a nezastavia ani mňa. A robíme to s láskou, láskou a jasnosťou a s pokorou, vždy pripravení na nápravu. Ale keď’hovoríme o pravde Ježiša Krista, neexistuje žiadna oprava. Svet sa nás môže pokúsiť prekričať, ale nebude’to fungovať.” 

Tento príbeh sa vyvíja….

Prisľúbte svoje modlitby za pátra Stricklanda ZDE