Screenshot-2023-09-11-at-2.23.20-PM-810x500.png

Konzervatívna strana Kanady schválila na celoštátnom zjazde množstvo prorodinných politík

52
Kultúra života

Členovia Konzervatívnej strany Kanady (CPC) na svojom víkendovom zjazde v drvivej väčšine hlasovali za 13 prorodinných politických rezolúcií vrátane podpory zákazu nezvratných tzv. prechodov pohlavia pre neplnoleté osoby, ochrany ženského priestoru v športe a podpory telesnej autonómie, pokiaľ ide o užívanie vakcín.  

“Sociálni konzervatívci zaznamenali na Národnom konvente konzervatívcov významné víťazstvo,” povedal pre LifeSiteNews riaditeľ politických operácií Campaign Life Coalition’Jack Fonseca. 

Výročný zjazd CPC’sa konal od 7. do 9. septembra v Quebec City a strana na ňom volila 27 ľudí do Národnej rady strany’ako aj množstvo politických pozícií.  

Niektoré z tém, o ktorých sa diskutovalo zasiahli viaceré horúce témy vrátane “rozmanitosti, rovnosti a inklúzie” (DEI) mandátov – z ktorých členovia strany hlasovali proti – rodovej ideológie a lekárskej slobody. 

CLC, ktorá mala na konvente delegáciu, schválila 14 politických rezolúcií, ktoré presadzovali “život, rodinu, vieru a slobodu.”  

Z nich 13 bolo prijatých a teraz sú oficiálnou politikou Konzervatívnej strany Kanady. 

Fonseca v rozhovore pre LifeSiteNews oslavoval skutočnosť, že CPC je teraz “oficiálne proti blokátorom puberty, hormónom na kríženie pohlavných orgánov a mrzačeniu pohlavných orgánov detí.” 

“Azda najvýraznejším víťazstvom bolo prijatie dvoch politík, ktoré CPC stavajú pevne do opozície voči gender ideológii. V súlade s rodičovským povstaním proti indoktrinácii LGBT v školách, ktorého sme’svedkami v celej Kanade a najmä v moslimských komunitách, delegáti schválili politiku 1268, ktorá zaväzuje Konzervatívnu stranu k zákazu chemického a chirurgického mrzačenia detí s pohlavným zmýšľaním mladších ako 18 rokov,” poznamenal.  

“Táto úžasná politika na zastavenie zneužívania detí prešla obrovskou 69-percentnou väčšinou, vrátane väčšiny provincií.”  

Rezolúcia C-7, ktorá pochádza z volebného združenia Alberta, chcela zakázať život meniace a nezvratné zmeny pohlavia pre deti a dospievajúcich a zároveň podporiť “pozitívnu podporu duševného a fyzického zdravia pre všetkých Kanaďanov trpiacich rodovou dysfóriou a súvisiacimi problémami duševného zdravia.” 

Táto politika prešla so 69 percentami hlasov za, pričom 31 percent bolo proti.  

Ďalšia rezolúcia, politika C-15, uvádzala, že do politickej deklarácie strany’sa doplní text, že “ženy majú právo na bezpečnosť, dôstojnosť a súkromie v priestoroch pre jedno pohlavie (napr, väznice, útulky, šatne, umyvárne) a výhody kategórií určených len pre ženy (napr, šport, ceny, granty, štipendiá).” 

Táto rezolúcia tiež zakotvuje v politike strany definíciu ženy ako “(osoby ženského pohlavia.” 

Táto politika prešla s 87-percentnou podporou, 13 percent bolo proti.  

Po prijatí týchto politických uznesení bolo počuť hlasné ovácie zo zjazdovej tribúny.  

KS schválila aj úspešnú politiku č. 1279, ktorá sľubovala tvrdú trestnoprávnu legislatívu proti obchodovaniu s ľuďmi, pedofilom a groomerom. 

Členovia CPC prijali aj dve politiky, ktoré odsúdili povinné očkovanie a prisľúbili ochranu svedomia pre tých, ktorí nechcú podstúpiť žiadne “morálne problematické injekcie,” ako poznamenal Fonseca. 

Prijatá bola aj silná politika proti eutanázii, ktorá sa výslovne stavia proti rozšíreniu “Trudeauovho’režimu smrti na požiadanie na depresívne, duševne choré, chudobné a nevyliečiteľne choré osoby,” poznamenal Fonseca.  

CLC vydala príručku pre voličov pre pro-life delegátov, v ktorej boli rozobraté jednotlivé politické rozhodnutia a návrhy, ako hlasovať.  

Ak je Pierre Poilievre ‘múdry’, bude nasledovať kroky svojich radových členov

Líder KPC Pierre Poilievre sa zatiaľ k výsledkom hlasovania zo zjazdu nevyjadril.  

Odklon od svojho typického pro-LGBT postoja však Poilievre v posledných mesiacoch vyjadril v prospech rodičovských práv, keď povedal, že “rodičovské práva majú prednosť pred právami vlády”a len rodičia majú rozhodujúce slovo v tom, čo sa ich deti v škole učia.  

Posledné prieskumy verejnej mienky ukazujú, že konzervatívci majú masívny náskok pred liberálnou stranou premiéra Justina Trudeaua’a. Ak by sa voľby konali teraz, Poilievrovi’konzervatívci by s prehľadom získali väčšinovú vládu s približne 179 kreslami, čo je výrazný nárast oproti súčasným 117 kreslám.    

Pri rastúcej popularite Poilievra’sa sociálni konzervatívci stále obávajú jeho hlasovania v otázkach života a rodiny. 

Fonseca poznamenal, že v nadchádzajúcich federálnych voľbách síce konzervatívni voliči vítajú stranu v protiklade k radikálnemu extrémistickému pro-LGBT postoju Trudeauových liberálov, ale Poilievre by mal brať ohľad na stranícku základňu a podporovať pro-life a rodinné otázky.  

“Aspoň na papieri teraz niet pochýb, že medzi týmito dvoma stranami stoja na strane rodičov, detí a skutočných žien len konzervatívci,” povedal Fonseca. 

“Ak sú Poilievre a koalícia múdri, budú nasledovať príklad verných členov strany a tiež sa hrdo postavia proti zneužívaniu detí a porušovaniu práv skutočných žien . Nepochybne sa falošné spravodajské médiá hlavného prúdu pokúsia zaútočiť na CPC za tieto rozumné politiky, ale Poilievre ich musí ignorovať. On a jeho frakcia si musia uvedomiť, že kanadskí rodičia a voliči sú pripravení na principiálnu a morálne zodpovednú vládu.” 

Fonseca povedal, že je rád, že CPC prijala politiky, ktoré vystupujú proti tomu, čo nazval “tyraniou vakcín” za vlády Trudeaua, ako napríklad, že boli nútení vybrať si “medzi svojou kariérou alebo užitím vakcíny COVID s prímesou potratov,” čo sa dotklo mnohých “pro-life Kanaďanov.” 

“Potešilo ma aj prijatie dvoch politík, ktoré odsudzujú povinné očkovanie a sľubujú ochranu svedomia pre tých, ktorí nechcú podstúpiť takéto morálne problematické injekcie,” povedal.  

Ak bol Fonseca celkovo spokojný s výsledkom konventu, povedal, že jediným sklamaním bolo, že sa premárnili príležitosti  tým, že v Quebecu nebolo viac pro-life a pro-family delegátov.” 

“Keby sme mali len o 17 pro-life delegátov z Ontária viac, zvolili by sme do riadiaceho orgánu strany o jedného pro-life národného radcu viac”. Keby sme’mali len o päť pro-life delegátov z BC viac, bol by zvolený pro-life kandidát do Národnej rady. Keby bolo na konvente o 100 pro-life delegátov viac, prijali by sme ústavné zmeny, ktoré by zabránili tomu, aby kancelária lídra mohla diskvalifikovať sociálne konzervatívnych kandidátov len kvôli ich náboženskému alebo morálnemu presvedčeniu v témach, ako sú potraty a LGBT ideológia,” poznamenal Fonseca. 

“Preto prosím každého čitateľa kanadského LifeSiteNews, ktorý sa cíti povzbudený týmto príbehom, aby sa hneď teraz zaviazal, že sa zúčastní na ďalšom konvente v roku 2025. Povráva sa, že sa bude konať buď v Edmontone, alebo v Toronte. Potrebujeme vás na našej strane, aby sme dosiahli ďalšie víťazstvá.” 

Fonseca spomenul, že ľudia, ktorí majú záujem pripojiť sa k pro-life a pro-family veci, môžu kontaktovať CLC na adrese, [email protected].