hugh-owen-RLF-810x500.jpg

Ako sa syn riaditeľa medzinárodného plánovaného rodičovstva stal tvárou katolíckej vedy o stvorení

50
Neutral

 Účastníci Rímskeho životného fóra sa budú môcť na tohtoročnom podujatí stretnúť a porozprávať s Hughom Owenom, zakladateľom a riaditeľom Kolbeho centra pre štúdium stvorenia. Owenov’príbeh obrátenia je výnimočný najmä preto, že je synom prvého generálneho tajomníka Medzinárodnej federácie pre plánované rodičovstvo.  

Túto jeseň, od 31. októbra do 1. novembra, sa americký spisovateľ, pedagóg a rečník Hugh Owen pripojí k katolíckym lídrom na Rímskom fóre života 2023. Dvojdňová strategická konferencia sa bude konať bezprostredne po skončení vatikánskej synody o synodalite, ktorá hrozí formalizáciou heretického učenia o rodine. 

Owen pre LifeSiteNews uviedol, že sa teší na  modlitbu a spoločenstvo s katolíkmi, ktorí sú odhodlaní žiť a hlásať katolícku vieru, celú a neporušenú - a pomáhať odhaľovať modernistické korene antikultúry smrti, aby sme ich mohli z Božej milosti odstrániť a pomôcť nastoliť sociálnu vládu Krista, nášho Kráľa a Márie, našej Kráľovnej, na celom svete.” 

Nájdenie Krista v padlom svete 

Owen a jeho súrodenci boli vychovaní ako “kresťania bez Krista,” tým, že sa od nich očakávalo, že sa budú správať ako kresťania, ale bez Krista.  

“Nikdy sme sa nemodlili, nečítali Bibliu, nemodlili sme sa pri jedle, nechodili sme do kostola, ba dokonca sme ani neuznávali možnú existenciu Najvyššej bytosti,” povedal pre LifeSiteNews.  

Owenov’otec, sir David Owen, zastával názor, že preľudnenie je “koreňom všetkých problémov sveta”a že je to práve preľudnenie.”Následne sa stal prvým generálnym tajomníkom Medzinárodnej federácie pre plánované rodičovstvo.  

“Z Božej milosti sa môj otec nedožil realizácie diabolského programu IPPF’ale nečakane zomrel na infarkt v Londýne krátko po nástupe do novej funkcie,” prezradil Owen. 

Po otcovej’smrti sa Owen dostal do ťažkej depresie a “bol by sa zabil, keby som vo svojom vnútri necítil tichý, tichý hlas, ktorý mi hovoril, že samovražda by moje utrpenie urobila večným.” 

“Aby som sa vyhol tomuto večnému utrpeniu, žil som ďalej a Božia Prozreteľnosť zariadila, že som sa stretol s istými knihami, miestami, ľuďmi a zážitkami, ktoré ma presvedčili o existencii Najvyššej bytosti, o tom, že tou Najvyššou bytosťou je Ježiš Kristus a že trpel a zomrel, aby odčinil moje hriechy,” pokračoval.   

Po tom, ako Owen začal študovať na Princetonskej univerzite, navštívil omšu, kde zistil, že v katolíckej liturgii je niečo “nevýslovne iné.”V roku 1972 sa rozhodol konvertovať na katolicizmus a zasvätiť svoj život službe Kristovi a jeho Cirkvi.   

Slúži na obnovu Kristovej’Cirkvi 

V roku 2000 založil Kolbeho centrum pre štúdium stvorenia, apoštolát, ktorý poskytuje fórum katolíckym teológom, filozofom a prírodovedcom, ktorí sa snažia obhajovať tradičný katolícky výklad 1. Mojžišovej 1-11 a odmietajú mainstreamový názor evolúcie.  

Je tiež producentom série DVD “Obnovené základy,”, ktorá poskytuje komplexnú obhajobu tradičného katolíckeho učenia o stvorení z pohľadu teológie, filozofie a prírodných vied a ktorá odhaľuje fatálne chyby hypotézy evolúcie molekúl na človeka v jej teistickej a ateistickej podobe. 

Čitatelia LifeSite ho okrem toho môžu poznať ako autora série článkov “rozbíjajúceho evolučný mýtus rasizmu založeného na stvorení.”  

Owen je tiež riaditeľom Inštitútu kresťanskej spirituality Jána Pavla II, ktorý študuje a publikuje životy a spisy moderných svätcov, ktorým sa dostalo hlbokého vhľadu do vnútorného života nášho Pána a Presvätej Bohorodičky. 

V súčasnosti Owen a jeho manželka Maria Mitchell Owen žijú v údolí Shenandoah vo Virgínii, kde sú aktívnymi členmi Svätej rodiny v exile a melchitskej gréckokatolíckej kaplnky Holy Innocents vo Front Royal vo Virgínii. Manželia majú deväť detí a 20 vnúčat. 

Owen prezradil, že svoju rodinu a úspešný apoštolát považuje za dar od Boha, a povedal: “Všetko dobré, na čom som sa mohol podieľať – takmer 50 rokov svätého manželstva, deväť úžasných detí (vrátane benediktínky Márie), 20 vnúčat (zatiaľ!), vedenie apoštolátu, ktorý poskytuje fórum katolíckym teológom, filozofom a prírodovedcom z celého sveta, ktorí obhajujú tradičnú katolícku náuku o stvorení ako základ našej viery; – to všetko bola Božia milosť.” 

Owen, ktorý bude počas nadchádzajúcej konferencie sedieť v jednom z panelov, zdôraznil, že je dôležité, aby sa katolíci združovali v boji proti zlu, ktoré sa dostalo do Katolíckej cirkvi. 

“Podujatia, ako je toto, sú nesmierne dôležité, pretože posilňujú putá jednoty medzi katolíckymi biskupmi, kňazmi, rehoľníkmi a laikmi, ktorí sú odhodlaní žiť a hlásať katolícku vieru celú a vcelku,” vyhlásil. 

Owen povzbudil všetkých katolíkov, aby sa zapojili do boja proti zlu a stali sa “veľkými svätcami, ktorých nás Boh stvoril, aby sme nimi boli.” 

Účastníci Rímskeho fóra života budú mať možnosť aktívne sa zúčastniť na všetkých strategických zasadnutiach fóra s našimi hosťami. Medzi ďalších pozvaných rečníkov patrí kardinál Gerhard Müller, aktivista za slobodu a prezident pro-life organizácie Women’s Rights Without Frontiers Reggie Littlejohn, a vlastný šéfredaktor LifeSite’John-Henry Westen a ďalší. 

Konferencia sa uskutoční v štvorhviezdičkovom hoteli A.Roma LifeStyle. Hotel je mimo vychodených ciest, napriek tomu je vzdialený len 30 minút jazdy autobusom od Námestia svätého Petra’. Okrem toho je známe, že október a november sú súčasťou “mimosezóny Ríma”a poskytujú návštevníkom viac priestoru – a chladnejšie teploty –, v ktorých sa môžu vybrať na púť za duchovnými a kultúrnymi pokladmi mesta’. 

Vstupeniek je obmedzené na 200 kusov, preto si nezabudnite zabezpečiť svoje ešte dnes. Aktuálne informácie o tohtoročnom Rímskom životnom fóre nájdete RomeLifeForum.com.