Screen-Shot-2023-09-15-at-10.56.29-AM-1-810x500.jpg

Argentínsky prezidentský kandidát Javier Milei v rozhovore pre Tucker odsudzuje potraty ako "vraždu

0
Kultúra života

Argentínsky kandidát na prezidenta Javier Milei vyjadril svoj silný pro-life názor vo virálnom rozhovore s Tuckerom Carlsonom. 

“Z filozofického hľadiska som za právo na život,” Milei povedal Carlsonovi v rozhovore, ktorý za menej ako deň na X (bývalý Twitter) nazbieral viac ako 320 miliónov pozretí. 

“Okrem toho existuje aj vedecké zdôvodnenie. Je to skutočnosť, že život sa začína počatím. Práve’v tomto okamihu sa začína vyvíjať nová bytosť s vlastnou jedinečnou DNA,” povedal. 

“Hoci je pravda, že ženy majú právo na svoje vlastné telo, dieťa v maternici ženy’nie je jej telom,” pokračoval. “To robí z potratu vraždu, ktorú umožňuje a zhoršuje nerovnováha moci voči dieťaťu, ktoré sa nemá ako brániť.” 

Milei zdôraznil, že potraty sú súčasťou socialistického programu. 

“Je to’vražedná agenda,” vyhlásil prezidentský kandidát. “Agenda potratov. V dôsledku toho, čo ľudia robia s planétou, podporujú vraždenie ľudí ešte v matkinom’lone.” 

Agendu potratov označil za “krvilačnú politiku, v rámci ktorej niektorí ľudia podľa neho rozhodujú o tom, kto má žiť a kto nie. Je to najvyšší prejav pýchy.”  

“Ako môže človek rozhodovať o tom, kto bude žiť a kto nie?"”povedal Milei. “Chcem to povedať jasne: Socialisti’ majú ruky zašpinené krvou. Vždy budú mať na rukách krv.” 

Carlson prerušil Mileiho a spýtal sa: “Tvrdíte, že socialisti páchajú krviprelievanie, pretože veria, že sú Bohom?"”  

“Pretože veria, že sú Bohom!”Milei odpovedal. “Sú to heretici.” 

“Niečo vám poviem: Oni nie sú Boh,” vyhlásil prezidentský kandidát. 

Čítajte: Tucker Carlson nazýva argentínsku’hyperinfláciu, divoké utrácanie výstražným príbehom pre svet 

Milei’podporil Donalda Trumpa 

Milei vyjadril podporu kampani Donalda Trumpa’na znovuzvolenie v roku 2024. 

“Mal by [Trump] pokračovať v boji proti socializmu, pretože je jedným z mála, ktorí skutočne pochopili, že bojujeme proti socializmu, že bojujeme proti etatistom,” povedal Milei Carlsonovi. 

“Dokonale pochopil, že tvorba bohatstva pochádza zo súkromného sektora. Štát nevytvára bohatstvo, štát ho ničí. Štát vám nemôže nič dať, pretože nič neprodukuje. A keď sa o to pokúša, robí to zle.” 

“Ak by som mohol skromne poradiť, jediné, čo by som mohol povedať, by bolo, aby zdvojnásobil svoje úsilie v tom istom smere: brániť ideály slobody a odmietnuť ustúpiť socialistom ani o centimeter,”povedal prezidentský kandidát. 

Rada Američanom: Na Carlsonovu otázku, čo radí Američanom, Milei odpovedal: “Nikdy neprijímajte myšlienky socializmu.”  

“Nikdy sa nenechajte zviesť sirénou ‘sociálnej spravodlivosti,’” pokračoval. “Nenechajte sa“chytiť tou strašnou predstavou, že kde je potreba, tam je aj právo.” 

“Musíme byť na to pripravení a viesť kultúrnu vojnu každý deň,” uviedol Milei. 

“A musíme byť opatrní, pretože nemajú problém dostať sa do vnútra štátu a použiť Gramsciho”techniky: zviesť umelcov, zviesť kultúru, zviesť médiá alebo zasahovať do obsahu vzdelávania.” 

Antonio Gramsci bol taliansky marxista a zakladateľ Komunistickej strany Talianska, ktorý tvrdil, že marxisti na Západe by mali pomaly infiltrovať všetky inštitúcie spoločnosti namiesto toho, aby sa pokúšali o násilnú revolúciu, ako to robili boľševici v Rusku. Jeho cieľom bolo dosiahnuť “kultúrnu hegemóniu” ovládnutím a využívaním kultúrnych inštitúcií v kapitalistických spoločnostiach. Túto koncepciu rozšírili marxistickí profesori Frankfurtskej školy a stala sa známou ako kultúrny alebo západný marxizmus.  

“Musíte byť veľmi opatrní, odrezať ich od financovania a prinútiť ich k čestnému boju,” povedal Milei na adresu kultúrnej vojny proti socialistom.  

Prezidentská nádej zdôraznila, že klimatický alarmizmus, “Black Lives Matter,” LGBT ideológia a radikálny feminizmus sú súčasťou socialistickej agendy. 

“Vnímate hnutie za zmenu klímy ako súčasť tej istej socialistickej agendy?” Carlson sa opýtal.  

“Je súčasťou socialistickej agendy,” odpovedal Milei. 

“O čo sa pokúša postmarxizmus — vzhľadom na jasný ekonomický neúspech po páde Berlínskeho múru, hoci socializmus vlastne zlyhal v roku 1961, keď museli múr vôbec postaviť — ftvárou v tvár porážke presunuli triedny boj do iných oblastí života.” 

“Napríklad boj medzi čiernymi a bielymi alebo Black Lives Matter, celá LGBT lobby, všetko, čo súvisí s radikálnym feminizmom,” povedal.  

“K tejto agende patrí aj agenda človeka proti prírode, kde človek je ten, kto údajne škodí prírode, hoci pravdou je, že svet mal v minulosti iné teplotné špičky. Je to cyklus, ktorý existuje bez ohľadu na človeka,” Milei pokračoval. 

Čítajte: Globalistické elity využívajú klimatické zmeny na riadenie ‘Veľkého resetu’ spoločenského poriadku