IMG_7921-810x500.jpg

Odborový zväz katolíckych učiteľov v Ontáriu odsúdený za presadzovanie agendy LGBT v rozpore s učením Cirkvi

21
Kultúra smrti

Ontárijský katolícky učiteľský zväz je na sociálnych sieťach odsudzovaný za to, že propaguje “rodové zámená” a ďalšie prvky rodovej ideológie, ktoré sú v priamom rozpore s učením Katolíckej cirkvi.

14. septembra vydal RenéJansen in de Wal, prezident Ontárijského združenia anglických katolíckych učiteľov’, vyhlásenie, v ktorom odsúdil premiéra Douga Forda za to, že bráni študentov pred indoktrináciou LGBT. 

“Nedávne komentáre premiéra Forda’- ktoré obvinili školské rady a učiteľov z‘indoktrinácie’ študentov tým, že chránia právo študentov’ používať zámená podľa vlastného výberu - sú hanebné, neúctivé a potenciálne škodlivé,” uvádza sa vo vyhlásení.

“Používanie rodových zámen má hlboko osobný charakter a je kľúčové pre identitu osoby”- pokračuje vyhlásenie.  

“Katolícki učitelia budú aj naďalej dôrazne odsudzovať akýkoľvek pokus o šírenie nenávisti a bigotnosti v akejkoľvek forme – vrátane akéhokoľvek pokusu o presadzovanie bezohľadnej alebo škodlivej politiky,” dodáva sa vo vyhlásení. “Budeme naďalej solidárni so študentmi a komunitami 2SLGBTQIA+ a budeme pokračovať vo vytváraní bezpečného vzdelávacieho prostredia pre študentov.” 

Vyjadrenie je reakciou na Fordove’nedávny prejav, v ktorom obvinil ontarijské školské rady z “indoktrinácie” študentov agendou LGBT.  

Minulý piatok Ford prehovoril k davu stoviek ľudí a vyhlásil, že je právom rodiča “počúvať a uistiť sa, že je informovaný, keď sa jeho deti rozhodujú.” 

“Nie je na učiteľoch, nie je’na školských radách, aby indoktrinovali naše deti,” dodal. 

Asociácia’jeho komentáre ostro odsúdila na X, predtým známom ako Twitter, tak katolíci, ako aj konzervatívni neveriaci.  

Diakon Nick Donnelly, prominentný katolícky komentátor, vyvrátil, “Prečo sú katolícki učitelia takí nepoužiteľní pri presadzovaní katolíckej viery?" 

“Katolícke učiteľstvo ako profesia sa zdá byť infiltrované zhora nadol ľavicovými heretikmi, ktorí horlivo tlačia nemorálnosť na deti,” dodal.

Podobne sa vyjadrila aj holandská politická líderka a katolícka konvertitka Eva Vlaardingerbroeková, ktorá odsúdila združenie a napísala: “ Toto je priamo heréza. Hanba vám. Prestaňte sa nazývať katolíkmi.” 

Tzv. katolícke združenie’je svojimi vyhláseniami v priamom rozpore s katolíckym učením. V Katechizme Katolíckej cirkvi sa jasne uvádza, že Boh stvoril človeka “muža a ženu” a že “každý, muž i žena, by mal uznať a prijať svoju sexuálnu identitu.” 

“Telesná, morálna a duchovná odlišnosť a komplementárnosť sú zamerané na dobrá manželstva a rozkvet rodinného života. harmónia manželského páru a spoločnosti čiastočne závisí od spôsobu, akým sa prežíva komplementárnosť, potreby a vzájomná podpora medzi pohlaviami,” pokračuje Katechizmus.  

Katechizmus ďalej vyhlasuje, že “homosexuálne akty sú vnútorne neusporiadané” a “za žiadnych okolností ich nemožno schvaľovať.”